Annonce
AGF

AGF og Viborg spiller 2-2 i årets første test

Alexander Ammitzbøll er tilbage i AGF efter endt lejeophold i Norge - og nettede to gange i årets første testkamp. Arkivfoto: Ole Nielsen.
AGF var nede med to mål i fredagens testkamp på Ceres Park, men to kasser af tilbagevendte Alexander Ammitzbøll vendte billedet efter pausen

FODBOLD:  Vinteropstartens første testkampe er altid en underlig størrelse:

Mange spillere på græs, mange udskiftninger undervejs, og resultatet er derfor ingenlunde det vigtigste.

Men derfor vil spillerne uanset, hvem de løber rundt ved siden af derinde, gerne vinde, når først bolden ruller. De skal jo vise sig frem for trænerstaben.

Så intet er alligevel helt ligegyldigt. Alt er i spil.

Fredag eftermiddag på Ceres Park stillede AGF-cheftræner David Nielsen da også med flere af de helt unge opkomlinge, da århusianerne tog imod Viborg FF.

Mads Bager, Magnus Isager, Thomas Kristensen fik alle mange minutter, og det samme gjorde en del af de spillere, der higer allermest efter spilletid i den hvide trøje: Benjamin Hvidt, Magnus Anbo, Mikkel Møller Lassen, William Eskelinen og så de to tilbagevendte lejesvende Magnus Kaastrup og Alexander Ammitzbøll.

Og man må da sige, at især sidstnævnte stemplede ind i 2-2-opgøret.

For efter 50 minutter var AGF bagud med 0-2 til et stærkt spillende Viborg-mandskab, der også havde den kommende AGF-spiller, Frederik Brandhof med fra start, men den i pausen indskiftede Ammitzbøll havde ikke tænkt sig at give gæsterne et så markant mentalt boost i deres forberedelser frem mod foråret, så han hamrede to scoringer i kassen - og var med til at vende det hele på hovedet i de sidste 40 minutter, hvorfor AGF også var det hold, der rakte mest ud efter sejren.

Magnus Kaastrup, der er tilbage i AGF efter et lejeophold i netop Viborg, gjorde også ganske positivt opmærksom på sig selv, da han kom på banen efter pausen, kom til flere afslutninger, og virkede i det hele taget yderst opsat på at vise Nielsen og co. at han er en mand, der skal satses på ude på kanten.

I de første 45 minutter, hvor gæsterne var bedst og mest aggressive, var Benjamin Hvidt den AGF-spiller, der leverede bedst, og det var da også ham, der med et fornemt forarbejde satte Ammitzbøll op til reduceringen kort inde i 2. halvleg.

Han ligner også en mand, der griber ud efter mange flere minutter på banen, end det blev til i efteråret.

Albert Grønbæk Erlykke præsterede at få to gule kort indenfor den første halve time, det andet for at forsøge at filme sig til et straffespark, men AGF fik lov til at sende en ny mand på banen i stedet.

Så alt i alt en fin første test for AGF. Flere af de mest lysende spørgsmålstegn inden opgøret gav gode svar inde på banen, mange af de helt unge fik lærerige minutter, mange af de etablerede fik en blød start, og holdet kom til mange muligheder i 2. halvleg.

Det var ikke helt dumt, så ja, resultatet var sådan set underordnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce