Annonce
AGF

AGF på ny udebanetur i pokalen: Lokalbrag spilles i Vejlby

AGF var på hælene i 2. runde af DBU Pokalen, men en sen scoring reddede århusianerne fra fiaskoen. Foto: Katrine Becher Damkjær
AGF's kamp mod VSK skal spilles på VSK's hjemmebane i Vejlby.

FODBOLD: Torsdagens lodtrækning til 3. runde i pokalturneringen resulterede som bekendt i, at AGF møder VSK. Som lavest rangerende klub har VSK efter reglerne fordel af hjemmebane, men siden lodtrækningen har der været gisninger om, at kampen måske alligevel ville blive flyttet til Ceres Park.

Nu ligger det imidlertid fast, at kampen bliver spillet på VSK's hjemmebane i Vejlby. Det sker torsdag 26. september, og der er allerede kampstart klokken 16.30.

VSK sikrede sig adgang til 3. runde i DBU Pokalen efter en 4-1 sejr på udebane mod FC Djursland, mens AGF's videre deltagelse blev sikret via en 6-2-sejr på Ærø, hvor modstanderen hed Marstal/Rise. Selv om tenniscifrene 6-2 lugter af sikker sejr, var kampen alt andet end en dag på kontoret. AGF var bagud 0-2 og udlignede først umiddelbart inden slutfløjtet. Fire mål i den forlængede spilletid sikrede sejren i det Sydfynske Øhav.

AGF og VSK tørnede også sammen i pokalen i 2017. Her vandt AGF 4-1 i en kamp der var flyttet til Ceres Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce