Annonce
AGF

AGF-podcast: En køretur i legendernes overhalingsbane

AGF med blandt andet målmand Henry From (tv) og anfører Aage Rou Jensen (th) jubler søndag den 5. juni 1955 i Idrætsparken. Klubben er blevet dansk mester for første gang, da 34.900 tilskuere så AGF besejre AB med 3-1. Arkivfoto: Århus Stiftstidende.
"Det Hvide Snit" har været på et nyt roadtrip - til Randers, og heldigvis hjem igen - og snakker de største AGF-legender og om de 15 spillere, der er væk fra Superliga-truppen i forhold til bare et år tilbage.

FODBOLD: AGF-podcasterne fra "Det Hvide Snit" har atter været en tur på landevejen i en alt for trang Renault Clio - Randers tur/retur - og med et ældre kampprogram liggende på instrumentbrættet snakker Dennis Bjerre Christiansen og Kim Robin Graahede om blandt andet om Aage Rou, John Stampe, en AaB-kamp fra sidste sæson og idolplakater af Ryan Mmaee.

Alt dette - og meget mere - mens mørket falder på og bilens chauffør fuldstændig mister orienteringen og derfor hamrer fire dæk med alt for lidt lufttryk ind mod Horsens' bymidte.

Det er drama og motorlarm, ikke.

Lyt med her:

Annonce

Ryan Mmaee blev aldrig nogen succes i den hvide AGF-trøje, så der er lang vej op til klublegender som Rou, From og Stampe. Foto: Ole Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce