Annonce
AGF

AGF-podcast: En køretur med Nando Rafael, Jakob Poulsen og en særlig OB-kamp

Jakob Poulsen scorede til 1-0 da AGF i 2009 spillede 2-2 med OB foran 19.000 tilskuere på stadion i Aarhus. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Det Hvide Snit er taget på roadtrip. Vi snakker om en ti år gammel AGF-kamp mod OB. Om kampprogrammer. Og om kvaliteten af datidens hold kontra det i 2019.

FODBOLD: Når Stiftens journalister kører landet tyndt for at følge AGF på udebane, sidder de mange timer i en bil. Og nu kan du komme med bag rattet.

Kim Robin Graahede og Dennis Bjerre har nemlig taget mikrofoner på og snakker gamle dage i denne nye AGF-podcast - en specialudgave af Det Hvide Snit.

De skiftes til at vælge et kampprogram i stakken og bruger dette til at snakke løst og fast om AGF.

Denne gang drejer samtalen sig om en kamp mod OB i august 2009, som endte 2-2 foran mere end 19.000 tilskuere i Aarhus. Det var dengang, AGF lå nummer et og ingen vidste, at sæsonen ville ende med en chokerende nedrykning.

De kommer vidt omkring fra Nando Rafaels bibel til Jerry Lucenas trang til åbne marker.

Du kan lytte til podcasten i Itunes eller lige her på siden.

Annonce

AGF-OB

  • 3. august 2009
  • AGF - OB 2-2 (1-0)
  • Mål: 1-0 Jakob Poulsen (straffespark, 45.), 1-1 Peter Utaka (49.), 1-2 Njogu Demba-Nyrén (53.), 2-2 Nando Rafael (85.)
  • AGF: Steffen Rasmussen, Frederik Krabbe (Jeremiah White, 79.), Mark Howard (Anders Kure, 36.), Dan Thomassen, Michael Lumb, Jakob Poulsen, Kasper Povlsen (David Devdariani, 69.), Jerry Lucena, Benny Feilhaber, Nando Rafael, Peter Graulund. Cheftræner: Erik Rasmussen
  • OB: Anders Lindegaard, Anders Møller Christensen, Atle Roar Håland, Chris Sørensen, Espen Ruud, Rurik Gislason, Esben Hansen (Jonas Troest, 79.), Hans Henrik Andreasen, Njogu Demba-Nyrén, Peter Utaka (Eric Djemba-Djemba, 59.), Johan Absalonsen. Cheftræner: Lars Olsen
  • Udvisning: Johan Absalonsen, OB (55.)
  • Dommer: Michael Johansen
  • Tilskuere: 19.210 på NRGI Park

Det Hvide Snit på tur:

 

Kampprogrammet for AGFs Superligakamp mod OB, 3. august 2009.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce