Annonce
AGF

AGF-podcast: En køretur med Nando Rafael, Jakob Poulsen og en særlig OB-kamp

Jakob Poulsen scorede til 1-0 da AGF i 2009 spillede 2-2 med OB foran 19.000 tilskuere på stadion i Aarhus. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Det Hvide Snit er taget på roadtrip. Vi snakker om en ti år gammel AGF-kamp mod OB. Om kampprogrammer. Og om kvaliteten af datidens hold kontra det i 2019.

FODBOLD: Når Stiftens journalister kører landet tyndt for at følge AGF på udebane, sidder de mange timer i en bil. Og nu kan du komme med bag rattet.

Kim Robin Graahede og Dennis Bjerre har nemlig taget mikrofoner på og snakker gamle dage i denne nye AGF-podcast - en specialudgave af Det Hvide Snit.

De skiftes til at vælge et kampprogram i stakken og bruger dette til at snakke løst og fast om AGF.

Denne gang drejer samtalen sig om en kamp mod OB i august 2009, som endte 2-2 foran mere end 19.000 tilskuere i Aarhus. Det var dengang, AGF lå nummer et og ingen vidste, at sæsonen ville ende med en chokerende nedrykning.

De kommer vidt omkring fra Nando Rafaels bibel til Jerry Lucenas trang til åbne marker.

Du kan lytte til podcasten i Itunes eller lige her på siden.

Annonce

AGF-OB

  • 3. august 2009
  • AGF - OB 2-2 (1-0)
  • Mål: 1-0 Jakob Poulsen (straffespark, 45.), 1-1 Peter Utaka (49.), 1-2 Njogu Demba-Nyrén (53.), 2-2 Nando Rafael (85.)
  • AGF: Steffen Rasmussen, Frederik Krabbe (Jeremiah White, 79.), Mark Howard (Anders Kure, 36.), Dan Thomassen, Michael Lumb, Jakob Poulsen, Kasper Povlsen (David Devdariani, 69.), Jerry Lucena, Benny Feilhaber, Nando Rafael, Peter Graulund. Cheftræner: Erik Rasmussen
  • OB: Anders Lindegaard, Anders Møller Christensen, Atle Roar Håland, Chris Sørensen, Espen Ruud, Rurik Gislason, Esben Hansen (Jonas Troest, 79.), Hans Henrik Andreasen, Njogu Demba-Nyrén, Peter Utaka (Eric Djemba-Djemba, 59.), Johan Absalonsen. Cheftræner: Lars Olsen
  • Udvisning: Johan Absalonsen, OB (55.)
  • Dommer: Michael Johansen
  • Tilskuere: 19.210 på NRGI Park

Det Hvide Snit på tur:

 

Kampprogrammet for AGFs Superligakamp mod OB, 3. august 2009.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce