Annonce
AGF

AGF-podcast: Til søs med Stampe, Rieper og Uche Okechukwu

Det Hvide Snit har været på tur. Denne gang taler vi om de gode, gamle dage og om hvordan vi husker stadionturene i Aarhus fra barndommen.

FODBOLD: Der er en særlig magi over barndommens fodboldkampe. Det handlede ikke altid om spillet på banen, men lige så meget om lydene, stemningen og en lunken Faxe Kondi i pausen.

I dette afsnit af Stiftens AGF-podcast Det Hvide Snit taler journalisterne Dennis Bjerre og Kim Robin Graahede om deres første stadionbesøg - og kigger i krystalkuglen, fordi hvordan kommer det til at påvirke dansk fodbold, at et hold som AGF oftest spiller på tidspunkter hvor børn helst skal sove?

Podcasten er optaget efter AGFs udekamp i Farum på færgen mellem Sjællands Odde og Aarhus og tager udgangspunkt i et kampprogram fra april 1991 for AGFs kamp mod Frem hvor blandt andre John Stampe, Marc Rieper og Søren Andersen var med. Hør også historien om hvordan avisen beskrev fodboldspillere fra Nigeria, som Brøndbys Uche Okechukwu, i 1991.

Annonce
Kampprogrammet fra AGFs kamp mod Frem, 21. april 1991.

Lyt til Det Hvide Snit:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce