Annonce
AGF

AGF-Poulsen skal hjem til Randers: - Jeg vil virkelig nyde at tage de tre point med derfra

Nicolai Poulsen har fået en fin start på tilværelsen som AGF-spiller, og er hurtigt blevet et af holdets styrende aktiver inde på banen. Foto: Ole Nielsen.
Søndag eftermiddag vender Nicolai Poulsen tilbage til den hjemmebane, der har formet hele hans fodboldkarriere. Superligaens p.t. to mest formstærke mandskaber - AGF og Randers FC - tørner sammen på Cepheus Park, og AGF-midtbanespilleren er forberedt på lidt af hvert, men ryster ikke i bukserne over den modtagelse, der venter ham.

FODBOLD: Selvom han generelt løber langt på literen, og det gør defensivt orienterede midtbanemænd i Superligaen som regel, kommer Nicolai Poulsen nu nok ikke til at kunne spunse fra at have en vis uro i kroppen, et æble-plukkende dansegulv i maveregionen, når han søndag eftermiddag træder indover kridtstregen på Cepheus Park i den vestlige del af hjembyen Randers.

Det er trods alt her, og på banerne omkring byens fodboldkatedral - der jo egentlig er døbt Randers Stadion, men i de senere år i sponsorfægtningens navn også har båret lækkert klingende navne som Essex Park, AutoC Park og BioNutria Park – at Poulsen er vokset op og har fået sin fodboldopdragelse, for han var blot en ti-årig tyndbenet purk, da han skiftede de grønne farver i nærliggende Helsted Fremad IF ud med de legendariske striber i Randers Freja.

Og endnu mere trods alt: Han kommer til at bære en AGF-trøje.

I dag er han 26 år gammel, kan se tilbage på hele 177 førsteholdskampe for Randers FC, en del af dem tilmed som anfører, altså Randers-knægt helt ind under huden, indtil han i sommer gjorde det "forbudte" og skiftede til ærkerivalerne fra Aarhus på en fem-årig kontrakt.

Og det er altså her Poulsens historie er nået til nu, denne søndag, lokalbrag: AGF-spilleren, der for første gang returnerer, åben pande, klar til at møde en forventelig velkomst af strittende mellemfingre og buhende trutmunde i sin tidligere "baghave".

En smule underligt? Jovist. Men sådan er det. Han får en flok vilde, blåmalede heste lige i hælene i samtlige 90 minutter.

Det er først og fremmest et topopgør, Superligaens nummer tre mod nummer fire, to formstærke mandskaber, der kommer med henholdsvis seks og fire sejre i træk, men det er Nicolai Poulsen, der i hvert fald op til første fløjt er trækplaster, hovedperson, samtaleemne nummer et.

- Det bliver helt sikkert specielt. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde noget andet. Når jeg har spillet så længe i Randers, som jeg har, siger det sig selv, at det er noget særligt, og jeg vil da også godt indrømme, at jeg inden sæsonen gik i gang satte et lille kryds ud for netop den her kamp. Jeg glæder mig helt vildt, men det bliver da en smule mærkeligt kommer det fra AGF-spilleren efter et intenst træningspas på Fredensvang.

Han hoster lidt, ser en smule bleg ud, måske hænger der lidt sygdom i kroppen, men han afviser, at det er nervøse trækninger i forhold til at skulle "hjem igen".

Det er ikke noget, der gør dig ekstra nervøs?

- Nervøs? Nej. Men jeg vil nok være endnu mere opsat, end jeg plejer, hvis man overhovedet kan være det. Det er klart, at det er en kamp, der betyder rigtig, rigtig meget for mig personligt, og det håber jeg da, at man får at se inde på banen. Jeg er vildt tændt, men kommer ikke til at spille med et ben i hver lejr. Jeg er jo AGFer nu, siger han med et smil.

AGF versus Randers

 • Randers FC har i den grad haft det indbyrdes overtag i opgørene mod AGF. I de seneste ti kampe har Randers FC vundet syv, mens AGF ikke har vundet et eneste opgør. Tre er endt uafgjort.
 • Maj 2019 AGF-Randers 1-1
 • Maj 2019 Randers-AGF 2-1
 • November 2018 AGF-Randers 0-2
 • August 2018 Randers-AGF 0-0
 • November 2017 Randers-AGF 1-0
 • September 2017 AGF-Randers 1-4
 • Marts 2017 Randers-AGF 1-1
 • Juli 2016 AGF-Randers 1-2
 • April 2016 AGF-Randers 0-2
 • November 2015 Randers-AGF 4-1
Annonce

Årets kamp i Randers

Nicolai Poulsen bor fortsat i Randers, færdes i byen – og det faktisk uden problemer. Heller ikke op til søndagens opgør har han oplevet særlig meget støj.

- Nej, der har faktisk ikke været det store. Jeg har selvfølgelig snakket med tidligere holdkammerater i Randers og andre omkring klubben. Og der er blevet drillet lidt frem og tilbage. Ellers har der ikke været noget. Ikke noget, der er værd at nævne.

Men når storebror kommer på besøg søndag eftermiddag – eller er det i grunden omvendt, for AGF har ikke vundet over Randers FC i de seneste ti indbyrdes kampe i Superligaen? – forventer han ikke at blive mødt af fanfare og lyserøde bamser.

- Ja, jeg bliver nok ikke modtaget med stående klapsalver. Det er i hvert fald ikke det, jeg forbereder mig på. Men nu har jeg hørt en lille fugl synge om, at der kommer rigtig mange AGF-fans, og jeg ved jo selv, hvor meget de kan larme på Randers Stadion. Det tror jeg også, at de kommer til på søndag, så jeg er ret sikker på, at det meste af det, der kommer fra hjemmepublikummet i min retning, vil drukne i lyden fra AGF-supporterne, kommer det fra Poulsen, der ligesom Mustafa Amini, sportschef Peter "PC" Christiansen, administrerende direktør Jacob Nielsen og flere andre i de senere år har taget turen fra Randers til Aarhus.

- Jeg kan da godt huske, at Mustafa Amini fik en lidt hård medfart, da han vendte tilbage, så jeg er forberedt på det værste, men det er jo også det, jeg synes, der er det fede ved fodbold. Det er følelser, og der er meget på spil, så det er kun med til at piske stemningen op og give noget liv, siger Poulsen.

Han har selv som Randers-spiller – igen og igen – været med til at gøre livet surt for AGFerne på og udenfor banen. For det er i den grad randrusianerne, der har den sportslige overhånd. Måske fordi, det bare betyder lidt mere for spillerne i Randers end omvendt.

Som han selv – som Randers-spiller - har udtalt efter endnu en sejr over AGF:

- Jamen, hvis vi mødte AGF hver gang, vi spillede, kunne vi jo blive danske mestre.

Hvordan husker du de her kampe fra din tid som Randers-spiller?

- Jeg husker det som altid værende årets kamp, når man skulle møde AGF. Som Randers-spiller, og Randers-dreng især, vil man rigtig gerne vise, at man er bedre end AGF. Der er ingen tvivl om, at vi inderst inde godt vidste, at AGF var og er en større klub, men vi viste ofte inde på banen, at vi så var et bedre hold ved at vinde de fleste gange. De kampe, jeg har været en del af, har handlet meget om, hvem der ville det mest, og det har Randers altså villet de sidste mange opgør. Men det skal vi i AGF have sat en prop i, og det har vi naturligvis tænkt os at gøre søndag.

Er man i Randers gode til at hidse hinanden op, så man altid lige kommer med frem procent ekstra, når modstanderen hedder AGF?

- Uden tvivl. Kampene mod AGF blev altid snakket godt op i omklædningsrummet, og det har altid bare været årets kamp for Randers-spillerne og hele klubben og byen. Det er en kamp, der betyder utrolig meget for Randers-fansene, og derfor er der altid ild i øjnene hos alle i Randers FC. Tacklingerne synger altid lige lidt mere mod AGF, griner han.

Annonce

De formstærkes fight

Nu står han så på den anden side, og indrømmer, at det i AGF-omklædningsrummet i højere grad "bare" er en kamp som alle andre.

- Men det ændrer ikke på, at vi kommer ud for et stormvejr. Et fysisk stormvejr. Og det skal vi være klar på søndag. Det skal vi kunne stå imod, og så håber jeg, at vi kan få bolden ned på jorden og spille den rundt, for der, synes jeg, er vi bedre end de er, lyder det fra trøje nummer seks i AGF-truppen.

Hvorom alting er, kommer begge mandskaber med masser af selvtillid og brylcreme i håret: AGF har vundet seks kampe i træk i Superligaen, Randers FC har nappet fire i streg – Århusianerne ligger på tredjepladsen, søndagens hjemmehold nummer fire, tre point efter.

Er de to Poulsen-klubbers aktuelle placering i tabellen et retvisende billede af deres reelle styrke?

- Ja, det synes jeg faktisk. Begge hold hører hjemme i top seks. Jeg følger generelt ret meget med i Superligaens øvrige kampe, jeg har set mange af Randers’ kampe i denne sæson, og jeg synes, at de har gjort det rigtig fornuftigt. Vi er godt kørende i AGF, men det er de også med fire sejre i træk, så det bliver spændende at se, hvem der eventuelt kan slippe ud af opgøret med endnu en sejr. Det er vigtigt, siger han, klar til at slå sig selv på brystkassen.

- Jeg tror, det bliver en fed kamp at spille, men også at se på udefra. Der bliver knald på, og jeg vil virkelig nyde at tage de tre point med derfra. Det vil også lune gevaldigt at lægge yderligere afstand ned til forfølgerne i tabellen. Det går vi benhårdt efter.

Vi slutter af med endnu et Poulsen-citat fra tiden i heste-uniform:

- Jeg er vokset op som Randers-dreng, så når man møder AGF, skal man vinde. Og det skal man gøre for alt i verden. Der er ikke et hold, jeg hellere vil slå end AGF.

Mønten er vendt. Søndag er der så ikke et hold i denne verden, knægten fra Helsted hellere vil banke end Randers FC.

Den tidligere Randers-anfører regner ikke med nogen decideret venlig modtagelse, når han søndag vender tilbage til Cepheus Park. Foto: Annelene Petersen
Nicolai Poulsen har fuld fokus på de tre point til AGF. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce