Annonce
AGF

AGF præsenterer stort overskud: Har tjent 45 millioner kroner på tre år

AGF-fansene kunne i mandags juble over 2-0-sejren i Silkeborg, og onsdag kan de glæde sig over, at økonomien i klubben er særdeles sund. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF kunne onsdag fremlægge et overskud på 25 millioner kroner. Og det er godt nyt for spillertruppen, hvor der i fremtiden bliver brugt væsentligt flere lønkroner.

FODBOLD: Det er muligt, at motoren rent sportsligt hakker en smule i AGF, men på kontorgangen sidder de med armene i vejret.

Det seneste år har AGF tjent 25 millioner kroner. Det offentliggjorde klubben onsdag i sin årsrapport.

Dermed har AGF over de seneste tre år tjent 45 millioner kroner. Klubben har dermed fået rygtet som en underskudsforretning rystet godt og grundigt af sig.

Annonce

- Covid-19 har gjort det til et udfordrende år, men deltagelse i mesterskabsspillet kombineret med betydelige transferindtægter og fortsat kommerciel fremgang har betydet, at vi kommer ud med det bedste resultat i koncernens historie – og for tredje år i træk kan notere et tocifret millionoverskud.

- Vi holder den kurs, vi har udstukket, og vores sunde økonomi gør, at vi kan fortsætte med at styrke vores fundament både sportsligt og kommercielt og navigere efter vores vision om med tiden at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien, siger AGFs bestyrelsesformand Lars Fournais i en pressemeddelelse.

AGFs økonomi

Resultatet af AGFs regnskaber de seneste fem år:

2020-21: 25 millioner kroner

2019-20: 10 millioner kroner

2018-19: 10 millioner kroner

2017-18: -9,5 millioner kroner

2016-17: -9 millioner kroner

Også direktør Jacob Nielsen glæder sig over det bedste økonomiske resultat i klubbens historie.

- Det skyldes ikke mindst den enorme opbakning vi har modtaget fra sponsorer og fans gennem Covid-19, der samtidig bekræfter os i, at den strategi, vi følger, er den rette i en by som Aarhus med de demografiske og kommercielle forudsætninger, vi har. Jeg hæfter mig især ved, at vi i et vanskeligt marked igen i år kan glæde os over en rekordhøj sponsoromsætning, samtidig med at vi har oprustet sportsligt såvel i A-truppen som i vores talentakademi, siger Jacob Nielsen.

Et godt Bundu-salg

Overskuddet kommet af forøgede transfer-, sponsor- og tv-indtægter. Transfermæssigt handler det især om salget af Mustapha Bundu til RSC Anderlecht, mens der også var en mindre indtægt, da Kasper Lunding blev solgt til hollandske Heracles.

Derudover er der kommet øgede tv-indtægter ved at holdet i seneste sæson kvalificerede sig til mesterskabsspillet. Tv-indtægterne er fordelt sådan, at man får et højere beløb afhængig af, hvor godt man klarer sig i Superliga-tabellen.

Kigger man konkret på nøgletallene kan man se, at AGF A/S' omsætning er steget fra 122 millioner kroner til 144 millioner kroner i forhold til seneste årsregnskab, men den væsentligste årsag til stigningen er, at turneringsafviklingen af Superligaen blev skubbet på grund af covid-19.

Entré- og tv-indtægterne er steget med 14 millioner kroner i forhold til seneste regnskabsår, og sponsorindtægterne er steget med tre millioner kroner.

Annonce

Større lønudgifter

Klubben har dog også i seneste regnskabsår haft større omkostninger på flere punkter. Det er især nemt at se, hvordan klubben har investeret i førsteholdstruppen.

Klubbens omkostninger til personale er steget med hele 13 millioner kroner. Det vil sige, at i i 2020/21-sæsonen brugte AGF A/S samlet set 87 millioner kroner årligt på at aflønne deres personale. I årsregnskabet står der, stigningen kommer på grund af en stigning på antal ansatte samt især på øgede udgifter til førsteholdstruppen.

AGF A/S havde gennemsnitligt 96 ansatte i 2020/21-sæsonen. Det er tre ansatte mere i forhold til 2019/20-sæsonen.

Alt i alt har klubben efter seneste årsregnskab en egenkapital på 94 millioner kroner. Det er en nettostigning på 26 millioner kroner i forhold til året før.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce