Annonce
AGF

AGF-profil: Jeg skal nok blive klar til Randers-kampen

Mustapha Bundu fik vinteropstartens før kamp-minutter mod BK Häcken. Han håber på mere mod FC København i fredagens finale i The Atlantic Cup. Foto: Lars Rønbøg/FrontZoneSport.
For Mustapha Bundu har opstarten været et kapløb med tiden om at blive klar til forårspremieren. Fredag satser han på mange minutter i opgøret mod FC København, for selvom fysikken er fin, kan han godt mærke, at kampformen er rusten.
Annonce

FODBOLD: Fredag eftermiddag handler det for flere AGF-spillere ikke så meget om, at det er finale-tid i træningsturneringen The Atlantic Cup, at der er et trofæ på spil, at det er FC København, der står klar på den modsatte banehalvdel.

Nej, for Mustafa Amini, Jon Dagur Thorsteinsson og Mustapha Bundu drejer det sig først og fremmest om minutter, om en god følelse indenfor kridtstregerne, eftersom trekløveret har været fraværende i testkampene i vinteropstarten.

Amini har slet ikke været i aktion i de nu fem spillede optaktskampe til foråret, Thorsteinsson fik godt 25 minutter mod i den seneste mod BK Häcken, hvor Mustapha Bundu kom ind i pausen og fik sin første halvleg i 2020.

Alle tre er derfor i mere eller mindre grad tiltænkt spilletid mod FC København på Estadio Algarve mod FC København. Det er nødvendigt, hvis de skal stå skarpt til forårspremieren mod Randers FC.

- Jeg har ikke rigtig været i stand til at spille så meget, men jeg har trænet fint ved siden af, og var glad for at få mine første minutter i den seneste kamp. Men ja, det har været en frustrerende opstart. Jeg fik et lille vrid i knæet i den sidste kamp i efteråret mod FC Midtjylland, og det har drillet mig lige siden, lyder det fra efterårets vel største AGF-profil, Mustapha Bundu.

- Det har været irriterende, for kroppen og hovedet glæder sig jo helt vildt til at spille, men det har ikke været muligt. Vi har doseret min træning i løbet af den første måned, og nu føler jeg, at jeg endelig er tilbage og kan træne fuldt ud med, siger kantspilleren.

- Jeg er glad for, at jeg fik en halvleg mod Häcken, selvom kroppen lige skulle i gang. Jeg tror, at jeg skal spille en del minutter mod FCK, og det vil gøre meget at få det mod en så stærk modstander.

Så du tror på, at du kan blive klar til den første kamp mod Randers?

- Ja. Helt sikkert. Jeg føler mig godt tilpas, har som sagt trænet fint, ikke fuldt ud og har ikke spillet de første kampe, men formen er fin. Der mangler noget kamp-tempo, noget rytme. Der er stadigvæk over en uge til, så jeg skal nok blive klar, lover Bundu.

Annonce

Har holdt sig for ørerne

Den 22-årige sierraleoner har udover sin skade i januar også skulle forholde sig til vedvarende stor fokus fra omverdenen omkring et muligt salg til en større liga. Der har været meldt om stor interesse fra velansete klubber rundt i Europa – og andre steder – og der er blevet jongleret med priser omkring 40-50 millioner danske kroner.

Hvordan har det været?

- Det er ikke noget, jeg har tænkt så meget på. Det lyder måske underligt, men jeg har virkelig ikke brugt energi på det, siger han og smiler.

- Jeg har forsøgt at forholde mig rolig omkring det hele, passet min træning i AGF, når jeg kunne, været i styrkelokalet. Jeg har hele tiden været AGF-spiller, og er stadigvæk i AGF-spiller. Jeg kan ikke gøre så meget ved, hvad alle andre mener, eller tror, der vil ske. Der kommer jo nok til at ske et eller andet på et eller andet tidspunkt, men som jeg har sagt til både "PC" (AGF-sportschef Peter Christiansen, red.) og min agent, så interesser de ting mig ikke rigtigt, hvis der ikke er noget helt konkret, kommer det fra Mustapha Bundu.

Og ja, han er stadigvæk AGFer, har halvandet år tilbage af sin kontrakt, og har derfor ’aldrig haft travlt med at komme væk’.

- Når jeg er en del af AGF, som jeg er nu, giver jeg mig 100 procent for AGF. Og jeg er glad for, at jeg fortsat er i klubben. Jeg elsker at være i AGF. Jeg er ung, har mange gode år foran mig, og vi har som klub et spændende forår foran os, og skal fortsætte det gode arbejde. Der er store mål foran os. Det glæder jeg mig til, kommer det fra Bundu, der kom til AGF i sensommeren 2016, dengang som en aldeles uskolet, uprøvet ung mand, der blot havde lidt erfaring fra den ottende bedste række i England.

I dag, tre og et halvt år senere, er han en af Superligaens mest lysende profiler, et selvlysende salgsobjekt.

Men fredag eftermiddag i Faro handler det ikke om så meget andet end værdifulde minutter for hurtigløberen fra Freetown.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord: En frygtløs folkeskolelærer

Sport

Menneskekender og hårdtarbejdende analytiker: Fremad-chef baner vejen for en stor karriere

Annonce