Annonce
AGF

AGF-profil melder sig kamp-klar igen

Niklas Backman nåede at spille fuld tid i forårets to første kampe i Superligaen mod Esbjerg og Sønderjyske, hvor AGF i øvrigt holdt nullet i begge. Foto: Ole Nielsen
Niklas Backman føler, at han er kommet sig så meget over sin hjernerystelse, at han er klar til at blive testet i kamp i opstarten. Jeg er forsigtig optimist, lyder det.
Annonce

FODBOLD: To kampe nåede han at få i foråret, svenske Niklas Backman, inden han fik en bold i hovedet til træning, pådrog sig hjernerystelse og så ellers var ukampdygtig resten af sæsonen.

AGF-svenskeren med den kompromiløse spillestil - der tilmed i efteråret sad udenfor i en lang periode på grund af meningitis-virus - har derfor længe hængt som et selvlysende spørgsmålstegn henover Fredensvang.

Ville han komme sig over den kroniske hovedpine? Ville han nogensinde komme til at spille fodbold på topplan igen? Rygterne har sviret. Det gik op og ned.

Det lysnede noget i slutningen af foråret, hvor han atter begyndte at træne på græs sammen med holdkammeraterne, og også blev udtaget til en enkelt kamp (mod AC Horsens i den sidste ubetydelige gruppespils-kamp, red.), men i de afgørende Europa Playoff-opgør mod både AaB og Randers FC var han tilbage på tribunen.

Pendulet svingede, og klubben ville ikke risikere noget. Han skulle være 100 procent klar.

Altså: Niklas Backman har ikke spillet en betydende kamp i AGF-trøjen siden 15. februar. Men nu melder han sig selv klar til at gøre forsøget igen.

Han smiler bredt, da han bliver spurgt, hvorvidt han snart er tilbage i banen i sådan en rigtig fodboldkamp.

- Ja, ja, jeg er klar igen. Jeg synes, at det går godt til træning. Jeg døjer ikke med hovedet længere, så jeg er forsigtig optimist, siger han til Århus Stiftstidende efter onsdagens træning.

Han har på den hårde måde lært, at hjernerystelse ikke er noget at spøge med, og derfor vil og kan han heller ikke udstede nogen garantier i forhold til, at han fuldstændig er kommet sig.

Reagerer hovedet negativt kan det betyde karrierestop.

- Jeg har en god følelse lige nu, men er selvfølgelig ikke blevet testet i kamp endnu. Så jeg ved det jo ikke, Jeg træner fuldt med nu, og har ingen problemer med hovedpine, så næste trin er så at spille kampe her i opstarten, og så må vi se, hvordan hovedet og kroppen reagerer. Det er jeg selvfølgelig spændt på. Jeg håber, det går godt, og det vigtigste er, at jeg ikke er bange for at spille, lyder det fra Niklas Backman.

Annonce

Fire er bedre end tre

Den første test kan måske allerede blive fredag aften, hvor AGF møder Aabyhøj IF i en showkamp på sidstnævntes hjemmebane. Her har cheftræner David Nielsen i hvert fald planlagt en halv time til alle kampklare spillere i truppen.

Niklas Backmans forbedrede tilstand er naturligvis godt nyt hos både cheftræner og sportschef. Nu rummer superligatruppen pludselig igen over fire fuldblods-midtstoppere i Niklas Backman, Frederik Tingager, Sebastian Hausner og Jesper Juelsgård, der netop har fået sin kontrakt forlænget med tre år.

Derfor er klubben heller ikke umiddelbart på jagt efter en central forsvarsspiller. Det kan dog komme på spil, hvis man i den kommende tid ikke bliver mere afklaret omkring Niklas Backman.

I første omgang ser AGF tiden an.

- Vi har forlænget Jesper Juelsgårds aftale, fordi han har fortjent det, og for at vi nu kan gå i gang med stort set samme hold. Vi har selvfølgelig også gjort det for at gardere os, hvis det ikke går den rigtige vej med Backman. Det er også en del af det at bygge et fodboldhold op og bevare en kontinuitet. Og det er det, vi vil i AGF, lyder det fra sportschef Peter "PC" Christiansen.

- Det er vigtigt, at vi kan starte sæsonen op med de samme spillere i bagkæden, også i forhold til de udfordringer vi har haft med hovedskader i foråret. Og her tænker jeg selvfølgelig især på Niklas Backmans hjernerystelse. Nu venter vi så på nogle svar. Hvor står han henne? Kan han spille? Og hvor står de andre, der har haft problemer (Kasper Lunding, Patrick Mortensen og Alexander Muksgaard, red.)? De træner allesammen med nu, og det er i første omgang et godt svar, kommer det fra Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce