Annonce
AGF

AGF-profil melder sig kamp-klar igen

Niklas Backman nåede at spille fuld tid i forårets to første kampe i Superligaen mod Esbjerg og Sønderjyske, hvor AGF i øvrigt holdt nullet i begge. Foto: Ole Nielsen
Niklas Backman føler, at han er kommet sig så meget over sin hjernerystelse, at han er klar til at blive testet i kamp i opstarten. Jeg er forsigtig optimist, lyder det.

FODBOLD: To kampe nåede han at få i foråret, svenske Niklas Backman, inden han fik en bold i hovedet til træning, pådrog sig hjernerystelse og så ellers var ukampdygtig resten af sæsonen.

AGF-svenskeren med den kompromiløse spillestil - der tilmed i efteråret sad udenfor i en lang periode på grund af meningitis-virus - har derfor længe hængt som et selvlysende spørgsmålstegn henover Fredensvang.

Ville han komme sig over den kroniske hovedpine? Ville han nogensinde komme til at spille fodbold på topplan igen? Rygterne har sviret. Det gik op og ned.

Det lysnede noget i slutningen af foråret, hvor han atter begyndte at træne på græs sammen med holdkammeraterne, og også blev udtaget til en enkelt kamp (mod AC Horsens i den sidste ubetydelige gruppespils-kamp, red.), men i de afgørende Europa Playoff-opgør mod både AaB og Randers FC var han tilbage på tribunen.

Pendulet svingede, og klubben ville ikke risikere noget. Han skulle være 100 procent klar.

Altså: Niklas Backman har ikke spillet en betydende kamp i AGF-trøjen siden 15. februar. Men nu melder han sig selv klar til at gøre forsøget igen.

Han smiler bredt, da han bliver spurgt, hvorvidt han snart er tilbage i banen i sådan en rigtig fodboldkamp.

- Ja, ja, jeg er klar igen. Jeg synes, at det går godt til træning. Jeg døjer ikke med hovedet længere, så jeg er forsigtig optimist, siger han til Århus Stiftstidende efter onsdagens træning.

Han har på den hårde måde lært, at hjernerystelse ikke er noget at spøge med, og derfor vil og kan han heller ikke udstede nogen garantier i forhold til, at han fuldstændig er kommet sig.

Reagerer hovedet negativt kan det betyde karrierestop.

- Jeg har en god følelse lige nu, men er selvfølgelig ikke blevet testet i kamp endnu. Så jeg ved det jo ikke, Jeg træner fuldt med nu, og har ingen problemer med hovedpine, så næste trin er så at spille kampe her i opstarten, og så må vi se, hvordan hovedet og kroppen reagerer. Det er jeg selvfølgelig spændt på. Jeg håber, det går godt, og det vigtigste er, at jeg ikke er bange for at spille, lyder det fra Niklas Backman.

Annonce

Fire er bedre end tre

Den første test kan måske allerede blive fredag aften, hvor AGF møder Aabyhøj IF i en showkamp på sidstnævntes hjemmebane. Her har cheftræner David Nielsen i hvert fald planlagt en halv time til alle kampklare spillere i truppen.

Niklas Backmans forbedrede tilstand er naturligvis godt nyt hos både cheftræner og sportschef. Nu rummer superligatruppen pludselig igen over fire fuldblods-midtstoppere i Niklas Backman, Frederik Tingager, Sebastian Hausner og Jesper Juelsgård, der netop har fået sin kontrakt forlænget med tre år.

Derfor er klubben heller ikke umiddelbart på jagt efter en central forsvarsspiller. Det kan dog komme på spil, hvis man i den kommende tid ikke bliver mere afklaret omkring Niklas Backman.

I første omgang ser AGF tiden an.

- Vi har forlænget Jesper Juelsgårds aftale, fordi han har fortjent det, og for at vi nu kan gå i gang med stort set samme hold. Vi har selvfølgelig også gjort det for at gardere os, hvis det ikke går den rigtige vej med Backman. Det er også en del af det at bygge et fodboldhold op og bevare en kontinuitet. Og det er det, vi vil i AGF, lyder det fra sportschef Peter "PC" Christiansen.

- Det er vigtigt, at vi kan starte sæsonen op med de samme spillere i bagkæden, også i forhold til de udfordringer vi har haft med hovedskader i foråret. Og her tænker jeg selvfølgelig især på Niklas Backmans hjernerystelse. Nu venter vi så på nogle svar. Hvor står han henne? Kan han spille? Og hvor står de andre, der har haft problemer (Kasper Lunding, Patrick Mortensen og Alexander Muksgaard, red.)? De træner allesammen med nu, og det er i første omgang et godt svar, kommer det fra Christiansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce