Annonce
Sport

AGF-reportage: Krise-ulden kradsede i kulden

Jakob Ankersen brændte flere store chancer mod Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGF har mistet efterårs-pusten og tabte mandag aften for fjerde kamp i træk i Superligaen, da Horsens kiggede forbi Ceres Park og vandt 2-1. Dermed er der nu kortere vej til sidstepladsen end til top seks for århusianerne.

FODBOLD: De kom trampende fra sydvest, lige omkring 40 kilometer i fugleflugt, fare på færde.

"En gul fare" i gule og sorte gevandter: Bo Henriksens granvoksne og langkastende flok, ild i øjnene, fråde om munden, klar til et af sæsonens vigtigste slag: En rigtig seks point-kamp.

Horsens kunne i tilfælde af en sejr sende sig selv op i top seks, og dermed øge afstanden til mandagens hjemmehold, AGF, til seks point.

Og det lidt af et hul, når nu Superligaen er så tæt, jævnbyrdig, som den er.

Så det hele handlede i bund og grund om - som AGF-cheftræner David Nielsen så malerisk havde beskrevet det inden kampen - hvem af de to mandskaber, der mindst følte sig tilbøjelig til at 'skide i bukserne', når først Mads-Kristoffer Kristoffersen havde fløjtet op, kampen fandt sin puls, sit leje.

Det skulle vise sig at være gæsterne, der døjede mindst med maveproblemer. De vandt 2-1. Og dermed tabte AGF for fjerde kamp i træk i Superligaen. Det ligner krise.

Ceres Park, 4.212 sjæle på plads indenfor i kulden, to sitrende startopstillinger, et opgør, hvis vigtighed selv ikke den mest ekspressive krops-artist i kropsnært velour ville kunne danse ud nede på løbebanen.

Oppe fra væddeløbsbanen kiggede hestene med, for hvad var det lige for et projekt, som byens beslutningstagere havde i støbeskeen og som i sidste ende kunne ende med at sende heste, bidsler og vogne væk fra staldene, ud af byen, fordi fodboldspillerne skulle have et bedre sted at lege?

Så de var nysgerrige, prustede, nappede måske en gulerod eller syv.Horsens-træner Bo Henriksen sendte sine små, nervøse fingre igennem det lange krøllede hår, traskede hvileløst op og ned langs sidelinjen, råbende, gestikulerende fra første sekund.

I det andet tekniske felt stod cheftræner David Nielsen med hænderne dybt begravet i lommerne i den store vinterjakke, rolig, analyserende.

I hvert fald i de første par minutter.

Annonce

Superliga, 17. runde

AGF - AC Horsens 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Hallur Hansson (4.), 0-2 Michael Lumb (43.), 1-2 Martin Spelmann (55.)

AGF (4-1-4-1): Kasper T. Kristensen - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira (Magnus Kaastrup, 83.) - Martin Spelmann, Bror Blume (Mustafa Amini, 46.), Tobias Sana, Jakob Ankersen (Mustapha Bundu, 74.) - Jens Stage

Horsens (4-4-2): Matej Delac - Rune Frantsen, Mathias Nielsen, Mikkel Qvist, Michael Lumb - Peter Nymann (Sivert Nilsen, 80), Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Borring (Thomas Kortegaard, 76.) - Oliver Drost (Sammy Skytte, 70.), Kasper Junker

Advarsler: Pierre Kanstrup, Tobias Sana, AGF. Hallur Hansson, Matej Delac, Kasper Junker, Horsens

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuere: 4.212 på Ceres Park

Hidsige dueller

Hvad så de så, trænerne, hestene og de forfrosne optimister på tribunerne?

De så gæsterne komme foran allerede i det fjerde minut.

Kasper Junker, der egentlig var førsteangriber i AGF, da sæsonen gik i gang, havde bolden ved baglinjen, ryggen til det hele, to-tre-fire berøringer i luften og et århusianske forsvar, der tilsyneladende imponerede kiggede på. Og når nu ingen af de tidligere holdkammerater gik til ham spillede Junker ugeneret bolden fladt tilbage mod straffesparkpletten, hvor Hallur Hansson stod og ventede og derefter med power og præcision kunne banke kuglen op i nettaget bag en chanceløs 19-årig målmand, Kasper T. Kristensen.

Ikke just nogen drømmestart på så vitalt et opgør for hjemmeholdet.

Og det blev for så vidt ikke bedre hen ad vejen.

Spillet var generelt en ynk i de første 45 minutter fra begge mandskaber, fejl med fejl på, så det handlede først og fremmest om at vinde duellerne og så håbe på, at man hver især kunne sætte sig på returbolde og tilfældigheder.

Sidstnævnte kastede kort tid efter føringsmålet en kæmpe mulighed af sig til Martin Spelmann, da gæsternes målmand Matej Delac efter et langt indkast fra AGF-anfører Pierre Kanstrup tabte bolden ud af hænderne, men århusianernes langskæggede 10'er sigtede ikke godt nok, ramte ydersiden af stolpen.

Den kroatiske keeper spænede i rendyrket raseri efter kampens dommer, mente, han var blevet ramt af en modspiller, en måge, et eller andet, for hvorfor skulle han da ellers uprovokeret tabe bolden, men brokkeriet førte ikke til andet end et gult kort og et par skarpe bemærkninger fra AGF-spillerne.

Så jo, masser af intensitet, 'ondt blod', gule kort og den slags, som der skal være i et lokalbrag med ret så meget på spil. Og chancer var der også en pæn del af. Flest til hjemmeholdet: Både Jens Stage og Jakob Ankersen kunne og burde have sendt deres hold tilbage i kampen, begge spillet fri i dybden mod et ikke prangende Horsens-forsvar, begge uden kolde hjerter foran rammen.

Mere bid efter pausen

Og så slog gæsterne da bare til igen: Igen et passivt AGF-forsvar, en returbold til Michael Lumb, der via Dino Mikanovic' knæ sendte bolden ind under Kasper T. Kristensen. 2-0 til gæsterne - og en massiv pibekoncert fulgte hjemmeholdets spillere ned til pause-te og opsang.

Oppe på væddeløbsbanen lukkede hestene skodderne til. De havde set rigeligt. Blev det så bedre i anden halvdel for de fremmødte AGF-supportere?

En smule. Udtrykket var i hvert fald bedre, holdet mere aggressivt på bolden og i duellerne, hvilket først og fremmest skyldtes, at Mustafa Amini var kommet på banen i pausen i stedet for en usynlig Bror Blume.

Så da Martin Spelmann efter ti minutter fik reduceret med den måske flotteste scoring på Ceres Park i 2018, røg der atter lidt håb i foretagendet.

Men det blev ikke til mere, selvom der i den grad var chancer nok til resultatmæssigt at retfærdiggøre minimum ét point til AGFerne. Men Jakob Ankersen og Jens Stage var aftenens store syndere, bolden ville ikke ind bag den tyndhudede kroat i Horsens-målet, spillet fandt aldrig rytme eller kvalitet - og så trampede Henriksen og co. hjem til fængselsbyen med det hele.

Kønt var det ingenlunde, men hvem tænker på det, når man sender en rival bag tremmer?

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce