Annonce
AGF

AGF-reportage: Nu er det Sønderjyske, der har et kompleks

Mustapha Bundu scorer sejrsmålet til 2-1 i Superligakampen mellem AGF og Sønderjyske. det skete få minutter efter udvisningen af gæsternes Marcel Rømer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Med torsdagens sejr på 2-1 rundede AGF fem sejre i Superligaen i træk over Sønderjyske, og sikrede sig endegyldigt overlevelse. Det var nu først, da en ellers bundrutineret midtbanestyrmand hos gæsterne kort før tid så rødt, at opgøret på Ceres Park for alvor tog fart.

FODBOLD: Der var engang noget, der blev kaldt et "Sønderjyske-kompleks".

Det var en tid, hvor Aarhus’ bedste fodboldben, AGFs mandskab i den bedste række, havde det mere end svært ved at vinde kampe over en flok stædige sønderjyder, hvis fans derfor ofte indtog - og forlod - Ceres Park med deres helt egen hjemmekomponerede ”vi vinder altid i Aarhus”.

Sådan er det ikke mere. Komplekset har skiftet ejerkreds.

Torsdag vandt AGF nemlig for femte Superliga-kamp i træk over Sønderjyske, for anden gang indenfor fire dage, og har altså fået meget godt fat. Og har i hvert fald sendt ovennævnte refræn langt ned ad hitlisterne i "Moijn" og omegn.

AGF vandt 2-1, sejrmålet sat ind af Mustapha Bundu i det 90. minut, og med de tre point - og Vejle og Horsens' indbyrdes remis få timer senere - er cheftræner David Nielsen og co. nu sikre på at nappe førstepladsen i gruppespillets pulje 1. Første vigtige skridt i retning af drømmen om et nyt forsøg i Europa playoff-finalen.

Sønderjyske derimod er i alvorlige problemer, og risikerer nu at ende på sidstepladsen i puljen, der vil kaste dem ud i kampe om at undgå direkte nedrykning. På søndag venter således en art "vind eller forsvind-kamp" på udebane mod AC Horsens.

Men det er jo deres (kage)bord.

Annonce

Superliga, 30. runde

  • AGF - Sønderjyske 2-1 (1-1)
  • Mål: 1-0 Casper Højer Nielsen (17.), 1-1 Christian Jakobsen (20.), 2-1 Mustapha Bundu (90.)
  • AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Magnus Anbo, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage - Youssef Toutouh (Kasper Lunding, 64.), Benjamin Hvidt (Mustapha Bundu, 64.), Adama Guira, Tobias Sana - Alexander Ammitzbøll (Patrick Mortensen, 76.)
  • Sønderjyske (4-1-4-1): Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Nicholas Marfelt - Victor Ekani (Alexander Bah, 54.) - Christian Jacobsen, Marcel Rømer, Eggert Jonsson, Johan Absalonsen (Senad Jarovic, 82.) - Peter Christiansen (Mart Lieder, 59.)
  • Advarsler: Jesper Juelsgård, Adama Guira, Jens Stage, AGF. Johan Absalonson, Eggert Jonsson, Sønderjyske
  • Udvisning: Marcel Rømer, Sønderjyske (87.)
  • Dommer: Sandi Putros
  • Tilskuere: 7.736 på Ceres Park

Højers projektil

Hvis man på forhånd var bare en smule i tvivl om, hvorvidt AGF-mandskabet torsdag eftermiddag ville investere masser af muskelkraft, intensitet i de 90 minutter på eget græs mod Sønderjyske – alt den stund, at man med mandagens sejr i Haderslev stort set allerede havde sat sig på en af de to øverste pladser i puljen - skulle man bare kigge op på hovedtribunen og videre op på sportschef Peter ”PC” Christiansen og direktør Jacob Nielsen på bagerste række.

Her var der fra første fløjt engagement a la "hæs påske", så det peb i ørerne på sidemænd -og koner. Det var op af sæderne, ”frem, frem” og ”dommer, for helvede”. Fuld tænding. Ingen gratis omgang her. Ikke noget med at læne sig selvtilfreds tilbage i plasticsædet.

Samme tilgang havde spillerne umiddelbart indenfor kridtstregerne.

Cheftræner David Nielsen havde valgt at skifte ud på fem pladser i startopstillingen i forhold til det omvendte opgør mandag aften.

De fem bagerste plus anfører Jens Stage havde han ikke rørt ved, men ellers var det ind på banen med Tobias Sana, Youssef Toutouh, Adama Guira, Benjamin Hvidt og helt i front Alexander Ammitzbøll.

Det er mange at skifte med blot få dagens mellemrum, men den nye start-11’er kom fint ud ad starthullerne, lagde spillet langt op på gæsternes banehalvdel – og blev også belønnet for den aggressive tilgang med et føringsmål i det 17. minut, hvor opportunistiske Alexander Ammitzbøll efter en lille dribletur blev sendt i græsset og Casper Højer Nielsens hidsige venstrefod efterfølgende sendte det dømte frispark direkte i netmaskerne.

Det lignede ellers endnu en Jens Stage-scoring, for anførerens pandebrask var meget tæt på boldens bane, men Højer blev krediteret for målet. AGF i front.

Gæsterne svarede nu hurtigt tilbage, blot tre minutter skulle der gå, og så havde Christian 'Greko" Jakobsen udlignet. Hjemmeholdets forsvar trukket skævt, Sønderjyske-kanten helt fri foran kassen, en nem udligning.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage, ikke med den store kvalitet, og der blev heller ikke produceret mange muligheder i de to felter. 1-1. Det kunne AGF jo sagtens leve med, mens man udefra tænkte, at gæsterne da på et tidspunkt måtte smide korkbæltet og satse fuldt ud på at hente fuld gevinst.

Rømer så rødt

Det skete efter pausen, der derfor også blev langt mere rodet, meget mere indianerbold. Sønderjyderne satsede, men kom ikke frem til meget, og AGF sendte Kasper Lunding og Mustapha Bundu og Patrick Mortensen på græs i løbet af anden halvleg. Det lugtede da også af en satsning, en jagt på mere end pointdeling.

Og så tog tingene da ellers også lige fart.

Marcel Rømer kedede sig åbenbart så bravt, at han fandt anledning til at kaste sig ned i en vild tackling bagfra på Bundu, direkte rødt, store protester på sidelinjen, Glen Riddersholm i det røde felt, AGF-bænken på vej i samme retning.

Der var langt om længe tændt op under foretagendet. Og det bekom naturligvis hjemmeholdet meget godt, at de nu var en mand i overtal, mens Sønderjyske fortsat skubbede på. Og i sidste minut af den ordinære spilletid hev Mustapha Bundu så en bette trumf ud af ærmet, driblede sig vej igennem forsvaret, scorede sejrsmålet til 2-1.

Og det efter, at en anden indskifter, Sønderjyskes Mart Lieder havde brændt en kæmpe chance på Kamil Grabara. Kort tid efter gentog scenariet sig, Frederik Tingager fik ikke afvist hollænderen, der kom fri til skud, men Grabara havde spillet sig varm i solen, nappede også den direktør. AGF kunne ånde lettet op, ender på førstepladsen og kan allerede nu begynde at forberede sig på de playoff-kampe, der venter rundt om hjørnet.

Tre sejre i træk, to af dem mod Sønderjyske. Foråret er langt om længe sprunget ud i landets fodboldfeber-by nummer et. "Vi ligger nummer et", sang AGF-fansene ned mod hjørnet med de slagne Sønderjyske-supportere. Vinden har vendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce