Annonce
Sport

AGF sælger kroatisk back og forfremmer ungt talent

Dino Mikanovic nåede 106 kampe for AGF. Arkivfoto: Ole Nielsen

Dino Mikanovic er fortid i AGF. Klubben har solgt højre backen til FC Kairat Almaty fra Kazakhstan. I hans fravær forfremmer AGF ungt talent.

FODBOLD: Efter 106 kampe for AGF skal Dino Mikanovic i fremtiden tørne ud for FC Kairat Almaty, der spiller i den bedste række i Kazakhstan.

Tirsdag solgte Superligaklubben den kroatisk højre back, hvis kontrakt var nogle få måneder fra at løbe ud.

Dino Mikanovic har været fast mand i AGF siden han kom til klubben i 2015, men han har ikke været på banen i forårets to første kampe, hvor nyindkøbet Alexander Munksgaard i stedet har spillet.

- Dinos kontrakt udløber som bekendt til sommer, og han har igennem længere tid ikke lagt skjul på, at han ønsker sig en ny udfordring i sin karriere. Så vi sælger ham derfor nu til FC Kairat Almaty. Dino får nye udfordringer - og en økonomisk meget lukrativ aftale - og vi får en tilfredsstillende kompensation. Så alt i alt er det en god løsning for alle parter, siger AGFs sportschef Peter Christiansen til klubbens hjemmeside.

Så sent som på AGFs træningslejr lavede Stiften et længere interview med Mikanovic, der åbent fortalte, at han var på vej væk. Dengang var der dog intet, der tydede på, at han var på vej østpå.

- Jeg vil gerne tættere på min familie i Kroatien. Jeg har været lang tid væk fra dem, jeg savner dem, for jeg har kun set dem, når jeg har haft ferie ti dage om sommeren og ti dage om vinteren. Men jeg har heller ikke lyst til at gå tilbage til Kroatien og spille endnu, ligaen er ikke stærk nok, men en klub i lande som Tyskland, Østrig, Schweiz eller lignende, der ligger indenfor en fire-fem timers køretur til Kroatien, vil passe mig glimrende.

- Jeg skal heller ikke for langt østpå. Rusland eller Tyrkiet og den slags tiltaler mig ikke. Det kan godt være, at der er mange penge nogle af de steder, men du ved heller ikke, hvad det er, du kommer til, sagde Dino Mikanovic for et par uger siden.

Annonce

Talent forfremmes

Med salget af Dino Mikanovic er der ikke længere tvivl om, at Alexander Munksgaard er cheftræner David Nielsens foretrukne højre back.

Som back-up til ham har AGF forfremmet unge Magnus Anbo Clausen, der spiller på U19-holdet.

18-årige Magnus Anbo Clausen har samtidig fået en fuldtidskontrakt til sommeren 2021 og indgår på fuld tid i førsteholdstruppen.

- Magnus har været inde i en rigtig solid udvikling og har vist, at han kan begå sig, når han har fået chancen. Han leverede et super solidt indtryk på træningslejren og har i den grad budt sig til i konkurrencen med Mikanovic og Munksgaard. Anbo er kommet lidt fra baghjul og har derfor hele tiden skullet kæmpe hårdt for at bide sig fast. Men vedholdenhed og hårdt arbejde belønner sig, og det er Magnus et godt bevis på og vi ser nu frem til at se ham fortsætte sin udvikling i Superliga-truppen, siger Peter Christiansen.

Magnus Anbo Clausen kom til AGF fra VRI i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Annonce