Annonce
AGF

AGF's modstander i kvartfinalen er fundet: 2. divisionshold var tæt på pokaloverraskelse

1-0 ved Ankersen og videre til kvartfinalen. Her venter en tur til Esbjerg. Arkivfoto: Ernst van Norde/Scanpix

FODBOLD: AGF skal en tur til det sydvestlige Jylland, når klubben til marts skal forsøge at kvalificere sig til kvartfinalen i DBU Pokalen. Onsdag aften lykkedes det Esbjerg fB at sejre i klubbens kvartfinale på udebane mod 2. divisionsmandskabet fra AB.

AB så ellers længe ud til at levere overraskelsen. Foran 1-0 på et mål i første halvleg, mens tiden gik og gik. Men i kampens sidste minut lykkedes det superligamandskabet fra Esbjerg at udligne føringen. I dommerens tillægstid fandt sydvestjyderne endnu engang vej til AB-målet.

Dermed endte kampen 1-2 og Esbjerg er videre til kvartfinalerne. Her venter som sagt AGF, der for en uge siden vandt sin ottendedelsfinale mod OB på en flot scoring af Jakob Ankersen.

Udover fynboerne har AGF besejret VSK Aarhus og Marstal/Rise i DBU Pokalen.

AGF er med ni pokaltitler den klub, der har vundet den danske pokalturnering flest gange. Seneste triumf kom i 1996, hvor Brøndby måtte ned med nakken.

AGF var desuden i finalen i 2016, hvor det blev til nederlag til FCK.

Kvartfinalen i Esbjerg er foreløbig fastsat til 4. marts, men kan sagtens ende med at blive spillet på en anden dato.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce