Annonce
AGF

AGF skal finde den sidste kvalitet på træningslejren i Tyskland

Jesper Juelsgård kommer først på bolden i lørdagens kamp mod lokalrivalerne fra Randers. Opgøret endte 1-1. Foto: Ole Nielsen.
AGF-træner David Nielsen noterede sig flere gode præstationer i lørdagens kamp mod lokalrivalerne fra Randers FC, som endte 1-1.
Annonce

FODBOLD: Der er stadig et stykke tid endnu til bolden ruller i Superligaen. Forberedelserne er i fuld gang, men fintuningen inde på grønsværen har ikke helt sat ind endnu. Det var tydeligt i lørdagens test mellem lokalrivalerne fra Randers FC og AGF, der begge havde ideerne, men manglede den afgørende pondus og præcision i flere af de situationer, de var lige ved at sætte op.

To mål blev det dog til. Et til hvert hold.

Specielt AGF havde en god håndfuld i første halvleg, hvor cheftræner David Nielsen indledte opgøret med et godt bud på den start 11'er, der også står klar til sæsonpremieren mod Hobro 15. juli. Med Jens Stage på vej mod hovedstaden, så kan det meget blive en midtbane med Nicolai Poulsen og Mustafa Amini, der skal udgøre omdrejningspunktet. Egentlig var der lagt op til Bror Blume skulle starte inde, men da han blev pillet ud kort før kampstart, så var det australske Zach Duncan, som fik lov til at begynde opgøret. En chance, han tog godt imod.

Da AGF først fandt sig til rette, var det dem, der oftest var i teten og forsøgte at bryde et godt organiseret Randers mandskab ned. Tilløbene var mange undervejs, men udfordringer for Randers målmanden var ganske få inden pausen.

I begyndelsen af anden halvleg var det igen AGF, som pressede mest på. Alligevel var det værterne, som kom i front, da Marvin Egho steg til vejrs på et hjørnespark og med hovedet dirigerede bolden lige ind under overliggeren til 1-0.

Han nåede dog knap nok at fejre sit mål, før der igen var ligevægt på måltavlen. Kort efter bolden var givet lynede Tobias Sana. 1-1.

Randers FC og AGF har efterhånden stået over for hinanden i et hav af opgør. Spillere og trænere kender hinandens styrker og svagheder, og ved lige hvor der skal sættes ind. Det satte i lange perioder sit præg på opgøret, hvor det ofte var i omstillingerne, at mulighederne var størst. Ude af balance kunne de to hold stadig chokeres og det skabte situationer undervejs. Helt farligt blev det dog aldrig. Specielt ikke i den sidste del af kampen, hvor størstedelen af starterne var skiftet ud.

- Vi havde godt styr på det i første halvleg og fik spist os fint ind i kampen. Anden halvleg begyndte også godt, hvor vi kom frem til nogle gode chancer. Da vi skiftede ud, skulle vi lige finde vores positioner. Overordnet set var det ok på en dag, hvor jeg ikke var videre imponeret over os selv, men vi gjorde det, som vi skulle. Jeg vil dog gerne have, at vi kreerer lidt mere i vores gode perioder, sagde AGF-træner David Nielsen efter kampen.

- Generelt var der flere, som gjorde det godt, og det er det, som det handler om lige nu. Vi har en træning igen i morgen tidlig(søndag) og så tager vi afsted på træningslejr. Vi er ved at gøre os klar til sæsonen og i dag tog vi et nyt skridt. Der var spillere som kom over 45 minutter i dag og det var vigtigt, lød det fra træneren, der også fik set sin svenske kaptajn Niklas Backman i aktion.

Forsvarsspilleren var en del af de syv spillere, der blev skiftet ind til den sidste halve time.

- Det var dejligt at se ham spille i dag. Det er en del af hans opbygning. Nu er han klar til at spille og det skal vi gøre stille og roligt.

Træningskamp

Randers FC - AGF 1-1 (0-0)

Mål.: 53. 1-0 Marvin Egho, 54. 1-1 Tobias Sana

AGF: Oscar Whalley(62. Kasper T. Kristensen) - Alexander Munksgaard(74. Mikkel Møller Lassen), Frederik Tingager(62. Niklas Backman), Jesper Juelsgård(62. Sebastian Hausner), Casper Højer Nielsen(62. Daniel Thøgersen) - Nicolai Poulsen(46. Benjamin Hvidt), Mustafa Amini(46. Tobias Sana), Zach Duncan(32. Albert Grønbæk(74. Mostafa Maarouf)) - Mustapha Bundu(62. Yousef Toutouh), Patrick Mortensen(62. Alexander Ammitzbøll), Jakob Ankersen(62. Kasper Lunding)

Randers: Jonas Dakir - Tobias Damsgaard, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Marvin Egho, Mikkel Kallesøe, Frederik Lauenborg, Saba Lobjanidze - Benjamin Stokke, Alhaji Kamara

Annonce

Højere tempo

I næste uge er han og spillerne på træningslejr i Tyskland, hvor han forventer, at den sidste portion kvalitet bliver lagt på, så AGF kan lukrere på de gode momenter, de får skabt i løbet af en kamp.

- Vi kommer i gode positioner, så det er den sidste kvalitet, der skal til. Den skal nok komme med træning og klargøring i de sidste dage frem mod Superligastarten, siger David Nielsen.

Hvad har du især øje på i den kommende uge?

- Vi skal blive stærkere i vores tempo med bolden og spille i hurtigere sekvenser. Både når vi spiller den ud nede bagfra, men også oppe omkring modstanders felt. Vi skal også have set på vores indløb i feltet. Vi kom frem til mange indlæg i dag og vi skal se om vi ikke kan få lidt flere ind i feltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce