Annonce
AGF

AGF skal finde den sidste kvalitet på træningslejren i Tyskland

Jesper Juelsgård kommer først på bolden i lørdagens kamp mod lokalrivalerne fra Randers. Opgøret endte 1-1. Foto: Ole Nielsen.
AGF-træner David Nielsen noterede sig flere gode præstationer i lørdagens kamp mod lokalrivalerne fra Randers FC, som endte 1-1.

FODBOLD: Der er stadig et stykke tid endnu til bolden ruller i Superligaen. Forberedelserne er i fuld gang, men fintuningen inde på grønsværen har ikke helt sat ind endnu. Det var tydeligt i lørdagens test mellem lokalrivalerne fra Randers FC og AGF, der begge havde ideerne, men manglede den afgørende pondus og præcision i flere af de situationer, de var lige ved at sætte op.

To mål blev det dog til. Et til hvert hold.

Specielt AGF havde en god håndfuld i første halvleg, hvor cheftræner David Nielsen indledte opgøret med et godt bud på den start 11'er, der også står klar til sæsonpremieren mod Hobro 15. juli. Med Jens Stage på vej mod hovedstaden, så kan det meget blive en midtbane med Nicolai Poulsen og Mustafa Amini, der skal udgøre omdrejningspunktet. Egentlig var der lagt op til Bror Blume skulle starte inde, men da han blev pillet ud kort før kampstart, så var det australske Zach Duncan, som fik lov til at begynde opgøret. En chance, han tog godt imod.

Da AGF først fandt sig til rette, var det dem, der oftest var i teten og forsøgte at bryde et godt organiseret Randers mandskab ned. Tilløbene var mange undervejs, men udfordringer for Randers målmanden var ganske få inden pausen.

I begyndelsen af anden halvleg var det igen AGF, som pressede mest på. Alligevel var det værterne, som kom i front, da Marvin Egho steg til vejrs på et hjørnespark og med hovedet dirigerede bolden lige ind under overliggeren til 1-0.

Han nåede dog knap nok at fejre sit mål, før der igen var ligevægt på måltavlen. Kort efter bolden var givet lynede Tobias Sana. 1-1.

Randers FC og AGF har efterhånden stået over for hinanden i et hav af opgør. Spillere og trænere kender hinandens styrker og svagheder, og ved lige hvor der skal sættes ind. Det satte i lange perioder sit præg på opgøret, hvor det ofte var i omstillingerne, at mulighederne var størst. Ude af balance kunne de to hold stadig chokeres og det skabte situationer undervejs. Helt farligt blev det dog aldrig. Specielt ikke i den sidste del af kampen, hvor størstedelen af starterne var skiftet ud.

- Vi havde godt styr på det i første halvleg og fik spist os fint ind i kampen. Anden halvleg begyndte også godt, hvor vi kom frem til nogle gode chancer. Da vi skiftede ud, skulle vi lige finde vores positioner. Overordnet set var det ok på en dag, hvor jeg ikke var videre imponeret over os selv, men vi gjorde det, som vi skulle. Jeg vil dog gerne have, at vi kreerer lidt mere i vores gode perioder, sagde AGF-træner David Nielsen efter kampen.

- Generelt var der flere, som gjorde det godt, og det er det, som det handler om lige nu. Vi har en træning igen i morgen tidlig(søndag) og så tager vi afsted på træningslejr. Vi er ved at gøre os klar til sæsonen og i dag tog vi et nyt skridt. Der var spillere som kom over 45 minutter i dag og det var vigtigt, lød det fra træneren, der også fik set sin svenske kaptajn Niklas Backman i aktion.

Forsvarsspilleren var en del af de syv spillere, der blev skiftet ind til den sidste halve time.

- Det var dejligt at se ham spille i dag. Det er en del af hans opbygning. Nu er han klar til at spille og det skal vi gøre stille og roligt.

Annonce

Træningskamp

Randers FC - AGF 1-1 (0-0)

Mål.: 53. 1-0 Marvin Egho, 54. 1-1 Tobias Sana

AGF: Oscar Whalley(62. Kasper T. Kristensen) - Alexander Munksgaard(74. Mikkel Møller Lassen), Frederik Tingager(62. Niklas Backman), Jesper Juelsgård(62. Sebastian Hausner), Casper Højer Nielsen(62. Daniel Thøgersen) - Nicolai Poulsen(46. Benjamin Hvidt), Mustafa Amini(46. Tobias Sana), Zach Duncan(32. Albert Grønbæk(74. Mostafa Maarouf)) - Mustapha Bundu(62. Yousef Toutouh), Patrick Mortensen(62. Alexander Ammitzbøll), Jakob Ankersen(62. Kasper Lunding)

Randers: Jonas Dakir - Tobias Damsgaard, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Marvin Egho, Mikkel Kallesøe, Frederik Lauenborg, Saba Lobjanidze - Benjamin Stokke, Alhaji Kamara

Højere tempo

I næste uge er han og spillerne på træningslejr i Tyskland, hvor han forventer, at den sidste portion kvalitet bliver lagt på, så AGF kan lukrere på de gode momenter, de får skabt i løbet af en kamp.

- Vi kommer i gode positioner, så det er den sidste kvalitet, der skal til. Den skal nok komme med træning og klargøring i de sidste dage frem mod Superligastarten, siger David Nielsen.

Hvad har du især øje på i den kommende uge?

- Vi skal blive stærkere i vores tempo med bolden og spille i hurtigere sekvenser. Både når vi spiller den ud nede bagfra, men også oppe omkring modstanders felt. Vi skal også have set på vores indløb i feltet. Vi kom frem til mange indlæg i dag og vi skal se om vi ikke kan få lidt flere ind i feltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Påbud til kommunens sygepleje-indsats i en del af Aarhus: - Kritikken hører til noget af det værste, jeg har set

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce