Annonce
AGF

AGF skal sandsynligvis igen spille playoff-kamp om Europa: - Om ikke andet betydet det, at vi slutter sæsonen på en fredag, og det er jo meget fedt

Patrick Mortensen (th) scorede til 3-1 da AGF besejrede FC Nordsjælland på Ceres Park. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Patrick Mortensen mener, at AGF nu kan spille uden noget pres på skuldrene, efter at fjerdepladsen blev sikret med en sejr over FC Nordsjælland.

FODBOLD: For anden sæson i træk kommer AGF som minimum til at deltage i playoff-kampen om en af Danmarks Europa-billetter.

Søndagens 3-1-sejr over FC Nordsjælland betyder, at AGF er sikret fjerdepladsen i Superligaen - hvis de da ikke indhenter FC København på tredjepladsen.

Fjerdepladsen giver adgang til Europa playoff-kampen mod nummer syv fra nedrykningsspillet. AGF deltog i den samme kamp i seneste sæson hvor de besejrede OB 2-1 og sikrede sig billetter til Europa League-kvalifikationen.

Annonce

- Der er ikke noget pres på vores skuldre nu, hvor vi har sikret fjerdepladsen. Det er ærgerligt, at FCK slog Brøndby, fordi der havde ikke været langt op. Men sådan er det. Det bliver nogle fede kampe til sidst uanset hvad, sagde Patrick Mortensen efter sejren over FC Nordsjælland med henvisning til, at FC København er fire point foran AGF på tredjepladsen med to runder igen.

Jagter FCK

Angriberen understreger, at AGF naturligvis jagter københavnerne til det sidste, men at de er forberedte på igen at skulle playoff-kampen.

- Vi har fire point op til FCK og vi går selvfølgelig efter at vinde over Brøndby på torsdag og så må vi se, hvordan det ser ud. Det vil være fantastisk, hvis vi kan få bronze, men vi ved også at FCK er et godt hold. Vi kan ikke kontrollere om de smider fire point i to kampe, vi ser bare frem til næste kamp mod Brøndby, hvor de har alt pres på deres skuldre.

- Vi har prøvet det før. Selvfølgelig havde jeg helst set, vi havde undgået playoff-kampen og var gået direkte til Europa-kvalifikationskampene, men som det ser ud nu, så slutter vi sæsonen på en fredag i stedet for en mandag, og det er måske også fedt nok, griner Patrick Mortensen.

Er det retfærdigt, at syveren fra nedrykningsspillet får en chance for at 'stjæle' jeres Europa-plads?

- Det ved jeg ikke. Det er nu engang sådan systemet er bygget op.

Annonce

- Skønt at slå FCN

Sejren over FC Nordsjælland var AGFs første point mod Farum-holdet, der har vundet de tre første kampe mod århusianerne.

- Det var skønt endelig at besejre FC Nordsjælland. Og det var skønt, at vi så vanvittigt solide ud defensivt. Jeg føler, at det er længe siden, at vi har set sådan ud. Vi gav ikke mange chancer væk, sagde Patrick Mortensen.

AGFs sidste kampe i sæsonen er torsdag mod Brøndby, mandag mod FC Midtjylland og så sandsynligvis fredag mod nummer syv fra nedrykningsspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce