Annonce
AGF

Noget nær perfekt lodtrækning: AGF skal på ø-tur i pokalturneringen

David Nielsen må kigge langt efter en kort køretur i pokalturneringen. Foto. Henning Bagger.
Sportsligt set var det dog en god lodtrækning for holdet, der kunne have trukket modstandere fra en langt højere hylde.

Fodbold: AGF har på papiret fået en noget nær perfekt lodtrækning i pokalturneringen.

Op af bowlen kom nemlig Martal/Rise fra Albaniserien, som er den femtebedste danske række og regionalt opdelt med hold fra Fyn.

Men som navnet antyder kan det dog blive en lang tur for AGF-spillerne. Klubben har nemlig hjemme på Ærø og er den eneste ærøske klub i Albaniserien.

I første runde leverede Marstal/Rise en overraskelse, da de slog Danmarksserie-klubben Kolding Boldklub ud med hele 5-3 efter forlænget spilletid. I den kamp scorede Marstal/Rises Emil Grydehøj Mikkelsen tre gange.

Det er dog på papiret en god modstander for AGF og også en bedre modstander end de forgangne år. Sidste år var holdet i Tønder for at spille mod 2. Divisionsholdet FC Sydvest, og forrige år var modstanderen VSK Aarhus - også fra 2. Division.

Annonce

De østjyske hold i DBU Pokalen

Kampe med østjyske hold i 2. Runde af DBU Pokalen

  • Marstal/Rise (Albaniserien) - AGF
  • Fuglebakken KFUM - Viby IF
  • FC Djurs - VSK Aarhus
  • Brabrand IF - FC Fredericia (Nordicbet Ligaen)

Ude i 1. Runde:

  • Lyseng (1-2 til Nørresundby)
  • Aarhus Fremad (2-3 til Brabrand IF efter forlænget spilletid)
  • Vatanspor (1-3 til Fuglebakken KFUM efter forlænget spilletid
  • Odder (0-3 til Holstebro)
  • Lystrup (1-16 til Skive)

To østjyske opgør

I alt var der seks østjyske hold i puljen, og lodtrækningen viste også, at der i 2. runde kommer til at være to østjyske lokalopgør.

2. Divisionsholdet VSK Aarhus skal en tur til Grenaa for at møde FC Djurs, der til daglig gør sig i Danmarksserien.

Og så har Fuglebakken KFUM for anden gang sluppet for en lang køretur. I første runde mødte de Vatanspor og vandt efter forlænget spilletid. I 2. runde skal klubben til Viby.

Den klart sværeste kamp har Brabrand IF fået. Hjemme på Brabrand Idrætscenter skal Nordicbet Liga-mandskabet fra FC Fredericia på besøg. Fredericia fik så sent som mandag en fortjent sejr mod Vejle Boldklub i ligaen og vandt stensikkert med 5-0 i første pokalrunde mod Hatting/Torsted.

Kampene er som udgangspunkt programsat fra 3-5. september. Det er dog med forbehold, da kampene stadig kan rykkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce