Annonce
AGF

Noget nær perfekt lodtrækning: AGF skal på ø-tur i pokalturneringen

David Nielsen må kigge langt efter en kort køretur i pokalturneringen. Foto. Henning Bagger.
Sportsligt set var det dog en god lodtrækning for holdet, der kunne have trukket modstandere fra en langt højere hylde.

Fodbold: AGF har på papiret fået en noget nær perfekt lodtrækning i pokalturneringen.

Op af bowlen kom nemlig Martal/Rise fra Albaniserien, som er den femtebedste danske række og regionalt opdelt med hold fra Fyn.

Men som navnet antyder kan det dog blive en lang tur for AGF-spillerne. Klubben har nemlig hjemme på Ærø og er den eneste ærøske klub i Albaniserien.

I første runde leverede Marstal/Rise en overraskelse, da de slog Danmarksserie-klubben Kolding Boldklub ud med hele 5-3 efter forlænget spilletid. I den kamp scorede Marstal/Rises Emil Grydehøj Mikkelsen tre gange.

Det er dog på papiret en god modstander for AGF og også en bedre modstander end de forgangne år. Sidste år var holdet i Tønder for at spille mod 2. Divisionsholdet FC Sydvest, og forrige år var modstanderen VSK Aarhus - også fra 2. Division.

Annonce

De østjyske hold i DBU Pokalen

Kampe med østjyske hold i 2. Runde af DBU Pokalen

  • Marstal/Rise (Albaniserien) - AGF
  • Fuglebakken KFUM - Viby IF
  • FC Djurs - VSK Aarhus
  • Brabrand IF - FC Fredericia (Nordicbet Ligaen)

Ude i 1. Runde:

  • Lyseng (1-2 til Nørresundby)
  • Aarhus Fremad (2-3 til Brabrand IF efter forlænget spilletid)
  • Vatanspor (1-3 til Fuglebakken KFUM efter forlænget spilletid
  • Odder (0-3 til Holstebro)
  • Lystrup (1-16 til Skive)

To østjyske opgør

I alt var der seks østjyske hold i puljen, og lodtrækningen viste også, at der i 2. runde kommer til at være to østjyske lokalopgør.

2. Divisionsholdet VSK Aarhus skal en tur til Grenaa for at møde FC Djurs, der til daglig gør sig i Danmarksserien.

Og så har Fuglebakken KFUM for anden gang sluppet for en lang køretur. I første runde mødte de Vatanspor og vandt efter forlænget spilletid. I 2. runde skal klubben til Viby.

Den klart sværeste kamp har Brabrand IF fået. Hjemme på Brabrand Idrætscenter skal Nordicbet Liga-mandskabet fra FC Fredericia på besøg. Fredericia fik så sent som mandag en fortjent sejr mod Vejle Boldklub i ligaen og vandt stensikkert med 5-0 i første pokalrunde mod Hatting/Torsted.

Kampene er som udgangspunkt programsat fra 3-5. september. Det er dog med forbehold, da kampene stadig kan rykkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce