Annonce
AGF

AGF slår fast: - Jens Stage er ikke til salg

Jens Stage. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Peter Christiansen har ikke meget til overs for den belgiske klub Zulte Waregem, der har forsøgt at købe Jens Stage. Står det til sportschefen, bliver både Stage og Mustafa Amini i Aarhus.

FODBOLD: Jens Stages præstationer det seneste år har skabt opmærksomhed om U21-landsholdsspillerens navn i udlandet.

Konkret har den belgiske klub Zulte Waregem budt på AGFs midtbanespiller. Ifølge rygtebørsen omkring én million euro, små otte millioner danske kroner.

Men AGF vil ikke sælge. Det slår sportschef Peter Christiansen fast mandag.

- Det er alt for lidt. Jeg vil næsten sige det sådan her; han er ikke til salg!

Hvorfor er han ikke til salg?

- Det handler om, at vi vil bygge et ordentligt fodboldhold op. Så hvis der er nogen, der skal have vores bedste spillere, så er det på et andet niveau end dét, som nogen hidtil har vist sig at ville betale. Vi vil bygge et ordentligt fodboldhold op, og det er han en vigtig del af, siger Peter Christiansen.

Jens Stage har udtalt til B.T., at han har brugt noget af sin ferie på at overveje de her ting. Er der nogen grund til det, når han ikke er til salg?

- Ja, det må være hårdt at skulle spekulere på det i sin ferie, svarer Peter Christiansen med et smil og følger op:

- Nej, selvfølgelig har han brugt sin ferie på at spekulere på det. Det er helt normalt. Men jeg har for store forventninger til, at Jens Stage godt kan håndtere den slags, end at der skal laves en overskift om, at han ikke kan sove om natten.

I samme boldgade håber sportschefen at beholde Mustafa Amini, der ellers har været rygtet væk fra klubben denne sommer:

- For Amini gælder nøjagtig det samme som for Jens Stage. Han er en del af opbygningen af det her fodboldhold og han er også en af de spillere, vi vil holde fast i.

Men i modsætning til Jens Stage udløber hans kontrakt om et år, i så fald skal I jo tegne en ny med ham?

- Ja, det er en mulighed. Det kunne være rigtig dejligt hvis han vil det, siger Peter Christiansen.

Annonce

- Håbløse belgiere

AGFs sportschef er ikke imponeret af forløbet, hvor den belgiske klub Zulte Waregem har forsøgt at presse AGF til at sælge Jens Stage.

Ifølge B.T. har klubbens direktør Eddy Cordier haft et møde med AGF. Senere har han rejst til Aarhus uforløst, men den udlægning kan Peter Christiansen ikke helt genkende.

- Jeg har aldrig talt med ham face-to-face, så den oplysning B.T. har kan jeg afkræfte. Jeg ved ikke hvilket agentfirma, de har deres informationer fra. Men det er en lodret løgn. Jeg har ikke haft et direkte møde med Eddy Cordier (klubdirektør, red.).

- Jeg har oplyst dem om, at vi ikke kunne de dage, fordi vi var på et bestyrelsesseminar. Og at der ikke var nogen grund til, at de kom for de peanuts - de penge - de havde smidt i puljen. Ud fra det var der ikke noget grundlag til at tage en snak.

- Jeg må sige, at det er en dybt uprofessionel og latterlig tilgang at komme herop, når de havde fået at vide i god tid, at vi ikke havde mulighed for et møde. Det er håbløst, mener Peter Christiansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce