Annonce
AGF

AGF snublede mod Silkeborg foran rekordstort publikum

Ronnie Schwartz lavede to mål i Silkeborgs sejr på 4-3 over AGF. Foto: Axel Schütt
22.175 tilskuere havde fundet vej til Ceres Park, da AGF tabte til Silkeborg efter et målrigt opgør.
Annonce

FODBOLD: Det tager sin tid at få 22.175 mennesker bugseret ind på et fodboldstadion. Derfor måtte søndagens lokalopgør mellem AGF og Silkeborg også udskydes 10 minutter for at få de fleste på plads.

Det var i øvrigt ny stadionrekord.

Da de endelig havde fundet et sæde, fik de masser af underholdning, men ikke den afslutning størstedelen af tilskuerne havde drømt om.

Silkeborg vandt kampen 4-3 i et meget målrigt opgør.

Alene første halvleg bød på fire mål af slagsen. To til hvert hold. Silkeborg indledte målscoring, da Mathias Hebo Rasmussen helt ugeneret kunne sparke bolden ind i modsatte hjørne.

Begejstringen i Silkeborg-hjørnet nåede knap nok at synke ind, før gæsterne var bagud. Først udlignede Mustapha Bundu til 1-1 og to minutter senere kunne Patrick Mortensen bringe eufori blandt det meste af de over 22.000 fremmødte, da han bragte hjemmeholdet i front 2-1.

Egentlig burde de have fået endnu flere mål. AGF dominerede og flere optræk til 3-1, men lige pludselig var det altså Silkeborg, der bragte balance på måltavlen. Det århusianske midterforsvar stod og snorksov, og det gør man ikke ustraffet mod ”plaffeministeren”, Ronnie Schwartz. 2-2.

Fortjent? Ikke helt. Silkeborg havde ikke budt ind med meget, men effektiviteten var i højsædet.

Derfor helt lige ved pausen. Der gik dog ikke mange minutter før AGF igen kom i førersædet. En lang bold fra Bror Blume blev ekspederet ind foran mål af en fremadstormende Alexander Munksgaard. Her stod Patrick Mortensen klar og kunne for anden gang i kampen bringe AGF i front, 3-2.

Men selvom de igen kom i front, dominerede og havde chancer til mere, så måtte de hvidklædte AGF-spillere igen se sig indhentet.

Straffespark til Silkeborg. Ronnie Schwartz til pletten, og selvom det meste af stadion piftede øredøvende, så gjorde angriberen nøjagtigt som han plejer og bankede bolden i mål til 3-3.

Den skarphed, som Superligaens bundhold ikke har i det bagerste geled, var i den grad til stede foran mål.

Og de lykkedes med deres mission, gæsterne fra Silkeborg. Det afventende udgangspunkt så ud til at have en sløvende effekt på hjemmeholdet, som gik ned i tempo og overlod en del af initiativet til Silkeborg, som fik en mindre opblomstring, mens AGF så ud til at være løbet tør for kreativitet.

Det havde de set på trænerbænken og i et sidste forsøg på at tage tre point, blev Jon Thorsteinsson og Magnus Anbo sendt på banen.

Det sidste skaktræk fra David Nielsen havde dog ikke effekt.

I stedet smuttede Silkeborg med alle tre point, da AGF nok engang mistede koncentrationen og lod en helt fri Anders Hagelskjær heade bolden i mål fra tæt hold til 4-3 til gæsterne.

Til sidste satsede hjemmeholdet alt på en udligning, men den kom aldrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Annonce