Annonce
Sport

AGF spiller i specialtrøje til ære for Aage Rou

Søndag mod AaB spiller AGF i denne specialdesignede Hummel-trøje til ære for Aage Rou Jensen. Pressefoto

Til søndagens Superligaopgør mod AaB hylder AGF klubbens tidligere spillere, der er inviteret til kampen. De nutidige spillere skal optræde i en specieldesignet trøje, som efterfølgende bliver solgt på auktion.

Annonce

FODBOLD: Aage Rou Jensen.

Der er nok nogle AGF-fans, der spørger "hvem?". Men der er også dem, der får en tåre i øjenkrogen bare ved tanken om angriberen.

Fra 1942 og 20 år frem spillede Aage Rou Jensen for AGFs førstehold. Og kun for AGF. Han er berømt for at være én af dem, der i tidens ånd ikke lod sig friste af tilbud fra andre klubber - selvom de tikkede ind fra store europæiske klubber.

Derfor satte han i sin tid klubrekord med 423 kampe. Og han vandt fire mesterskaber og fire pokaltitler.

Meget af den tradition, AGF stolt bærer i dag, har Aage Rou Jensen stået for at opbygge.

I forlængelse af hyldesten af John Stampe for et år siden, hylder AGF Aage Rou Jensen i forbindelse med hjemmekampen mod AaB på søndag.

AGFs trøjesponser Hummel har fremstillet en trøje, der skal lede tankerne tilbage til dem fra Rous tid, som var meget minimalistiske.

I 2018 slipper man dog ikke for sponsornavne på trøjerne, men det er nu meget passende i dette tilfælde da AGF for tiden bærer bryggeriet Ceres på maven - samme sted som Aage Rou Jensen arbejdede som direktionssekretær når han ikke spillede fodbold.

Aage Rou Jensen voksede op på AGFs træningsanlæg

Aage Rou Jensen døde 84 år gammel i 2009. Han spillede 30 landskampe for Danmark og er optaget i DBUs hall of fame.

Aage Rou Jensen vandt fire mesterskaber med AGF. Her ses han i Parken efter pokalfinalen i 1957, hvor han og AGF slog Esbjerg 2-0. Arkivfoto: Scanpix
Annonce

Legender hyldes

Når AGF og AaB søndag klokken 18.00 mødes på Ceres Park vil der være en klang af fortid.

Den mangeårige stadionspeaker Karsten Ginge, der kunne høres i højtalerne på stadion fra 1980 til 2003, vil være tilbage for en enkelt aften.

Og AGF har inviteret klubbens legender til at overvære kampen.

- Vi er en klub med en lang historie. Ja, det er ikke mange uger siden, vi kunne fejre vores 138 års fødselsdag. Gennem den lange historie er der mange spillere, der lyser klart i vores minder. En af dem af er Aage Rou Jensen, der havde en fantastisk flot karriere både som spiller og siden som leder i AGF. Derfor er vi glade og stolte over, at vi på søndag markerer ham som en af de helt store i klubbens historie, og samtidig også får lejlighed til at hylde andre af historiens store spillere, siger Jacob Nielsen, der er adm. direktør i AGF.

Søndagens specialdesignede trøje vil blive udgivet en i fanudgave med Rous tital på ryggen. De bliver sat til salg lørdag klokken 10.00.

Senere vil de trøjer, nutidens AGFere benytter i kampen, blive sat til salg i en auktion, der går ubeskåret til AGF-fansenes tifoarbejde.

Søndag mod AaB spiller AGF i denne specialdesignede Hummel-trøje til ære for Aage Rou Jensen. Pressefoto
Søndag mod AaB spiller AGF i denne specialdesignede Hummel-trøje til ære for Aage Rou Jensen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce