Annonce
AGF

AGF-spillere inddrager egne fridage: Vil hellere træne

AGF-anfører, Niklas Backman, finder det lettere irriterende med to landskampspauser så tæt på hinanden. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019.
AGF-truppen var egentlig blevet tildelt en lille mini-ferie i de kommende dage, men spillerne gider ikke holde fri. De vil hellere træne. Vi er jo inde i et godt flow, lyder det fra anfører Backman.
Annonce

FODBOLD: Landskampspause. Jo tak.

Normalt betyder det en ekstra slat fridage for de spillere, der ikke trækker i nationaldragten og rejser ud i verden. En mulighed for at få benene op, puste ud.

Og det var egentlig også planen i AGF.

Efter onsdagens træningspas på Fredensvang havde trænerteamet bevilget spillertruppen fire dejlige fridage – torsdag, fredag, lørdag og søndag – til at lade batterierne op, inden der så ventede en uges forberedelser frem mod næste søndags hjemmekamp mod Brøndby.

Men der har spillerne sat hælene i.

Flertallet i truppen vil nemlig hellere træne end holde fri – og derfor står den nu også på træning torsdag og fredag.

- Det har jeg alligevel aldrig oplevet før, lyder det fra en grinende AGF-cheftræner David Nielsen.

- Men det er jo fedt som træner at se, at spillerne foretrækker at træne ekstra, fordi de føler, at de er inde i et godt flow. Vi har nogle unge spillere, som rigtig gerne vil holde sig i gang, vi har nogle spillere tilbage fra skader, som også synes, at de skal op i tempo, og derudover er spillerne i truppen bare så ærgerrige, at de er bange for at falde ned og derfor gerne vil træne. Det kan jeg ikke brokke mig over, siger David Nielsen om ”spilleroprøret”.

Og ja, AGFerne har momentum lige nu efter tre sejre i træk – og i særdeleshed overbevisende præstationer i de to seneste af slagsen mod FC Nordsjælland og Sønderjyske – men har omvendt også spillet fire kampe på 14 dage.

Noget, der erfaringsmæssigt trækker fysiske søm ud her sidst på efteråret. Men træthed er altså ikke et tema i AGF her midt i november.

Annonce

Kunne godt have undværet pausen

Anfører Niklas Backman, der onsdag fejrede sin 31-års fødselsdag, træner også med de kommende dage, fordi ”følelsen er god p.t.”, men erkender også, at han godt kan mærke på kroppen, at det snart er vinterpause. Det positive overskygger dog det negative.

- Nu kan jeg kun tale for mig selv, men jeg kunne sagtens være den her pause foruden. Jeg synes, at der er for mange af dem i efteråret. Jeg vil hellere spille flere kampe. Og det tror jeg egentlig, at alle i truppen er enige om. Vi er inde i et godt flow som hold, så vi har ikke brug for en pause, men når vi nu skal, må vi også godt nyde det, kommer det fra Backman.

Og det gør I så ved at inddrage egne fridage – og træne i stedet?

- Ja, ja. Vi har lige vundet tre kampe i træk, spillet rigtig godt mod Sønderjyske, så i virkeligheden ville jeg gerne spille en ny kamp i morgen. Men vi holder os i gang, og der er mange, der træner både torsdag og fredag. Så kan vi holde fri i weekenden. Det er et godt tegn, at spillerne vil være her og blive ved med at udvikle tingene, siger svenskeren efter en onsdagstræning, hvor der mildt sagt også blev gået til makronerne.

- Det er da altid skønt at få nogle dage fri, når man har en god periode. Sidst der var landskampspause, havde vi tabt til Randers, og der havde vi slet ikke lyst til pause. Vi ville bare spille så hurtigt som muligt, og revanchere den dårlige præstation. Så nogle af de her pauser kommer faktisk noget ubelejligt. Omvendt er det fint, at der er tid til at få nogle af de skadede spillere tilbage. Det er altid lidt både og, mener Niklas Backman, der i forhold til aktuelle skader naturligvis hentyder til Mustafa Amini og Frederik Tingager, der begge har siddet udenfor i de seneste kampe, men trænede med for fuldt blus onsdag formiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce