Annonce
AGF

AGF-spillerne "hygger" med løbeture, video-kiggeri og englehop i garagen

Mustafa Amini og resten af AGF-truppen kan ikke træne sammen i den kommende tid på Fredensvang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
De kommende uger byder på individuel hjemmetræning for AGFs Superligatrup. Og de bliver kigget over skulderen af træner-staben.

FODBOLD: Den anden dag måtte AGFs sportschef jage en hundelufter ud af klubbens træningsanlæg.

Godt nok bliver der ikke spillet fodbold på banerne på Terp Skovvej i disse dage, der er lukket ned for al træning for alle hold på ubestemt tid, men nogen åben legeplads for firbenede pelsdyr med tynd mave, synes han nu alligevel ikke, at der er grund til, at den verserende corona-epidemi udvikler sig til.

Spillerne og trænere vender jo tilbage på et eller andet tidspunkt. Hvornår er der ingen, der ved, så Superliga-truppen selvtræner derhjemme så længe, at det viser sig nødvendigt. - Hver enkelt spiller har fået et nøje udarbejdet individuelt program med hjem. Det er fysiske øvelser, de kan lave på stuegulvet, i garagen eller hvor de nu har lyst. Herefter indrapporterer de så de fysiske data via en app, så vores stab kan se, hvordan det står til og eventuelt kan følge op telefonisk. Derudover skal de naturligvis også løbe nogle ture ude i det fri, hvor tempo og intensitet er tilpasset den enkeltes behov og evner. Og det er ikke ren leverpostej, forklarer AGF-sportschef Peter ”PC” Christiansen.

Spillerne har fået effekter med hjem fra klubhusets styrkelokale, så øvelserne kan udføres bedst muligt.

- Vi har i forvejen et ret præcist billede af, hvor hver enkelt spiller i truppen er rent fysisk, da de bliver nøje monitoreret i hverdagen, og de var også før den her situation ret så gode til at passe deres individuelle træning i styrkerummet. Det kendetegner spillerne i den her trup, så det er jeg helt tryg ved. De ved, hvad de skal, og vi ved, hvad de kan, kommer det fra sportschefen.

Udover at holde formen ved lige og sparke til en bold ude i haven, er der også video-lektier til spillerne.

- Det giver hver enkelt spiller tid til at gennemse noget video fra holdets kampe. De får tilsendt en række videoklip, der både er individuelt tilpassede i forhold til deres egen rolle og position, men også i forhold til holdet som helhed, siger han.

Derudover forventer klubben, at spillerne generelt bruger deres sunde fornuft i de kommende uger, og beskytter sig selv og familien for smittefare.

- Jeg er overbevist om, at alle ved, hvad der skal til, og opfører sig professionelt og disciplineret, så længe det her varer. Især i forhold til at rette ind efter de anbefalinger, der kommer fra myndighederne, siger Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce