Annonce
AGF

AGF-spillerne skal ikke gå ned i løn - lige nu

AGFs anfører Niklas Backman kræver solidaritet i spillertruppen hvis lønreduktion kommer på tale. Arkivfoto: Ole Nielsen
Rundt om i fodboldverden går spillerne ned i løn for at hjælpe klubben og administrativt ansatte under coronakrisen. Tiltaget er endnu ikke kommet til AGF, men ledelse og spillertrup har haft de første samtaler om muligheden.
Annonce

FODBOLD: Listen er efterhånden blevet så lang, at den ikke er til at opremse.

I Real Madrid, FC Barcelona, Serie A og de bedste rækker i Frankrig har fodboldspillerne accepteret at gå ned i løn på grund af de økonomiske udfordringer, coronapandemien skaber for klubberne.

Også i Danmark har en enkelt klub valgt at tage dette middel i brug; FC Københavns spillere - og ledelse i øvrigt - er gået 20 procent ned i løn i to måneder.

Det er endnu ikke et tiltag, der er set i AGF. Men tanken har strejfet ledelsen.

- Det er ikke noget, der er aktuelt lige nu, men dét, der ikke er aktuelt i dag, kan være det i morgen. Og der er en ny dag dagen efter igen. Derfor kan vi ikke udelukke noget som helst i disse tider, siger Jacob Nielsen, direktør i AGF.

- Enhver ansvarlig leder kigger på alle de muligheder, der er. Det vil sige kompensationspakker og damege control. Det er mit væsentligste ansvar lige nu - og derfor kigger vi på alle muligheder. Herunder har vi også en dialog omkring spillernes løn, hvilket der i øvrigt også er i divisionsforeningsregi.

Jacob Nielsen understreger, at spørgsmålet om spillernes løn ikke kan ses isoleret. Det handler også om hvordan AGF søger hjælp i de kompensationspakker, regeringen har fremlagt.

- En af kompensationspakkerne er hjemsendelse, som vi har brugt på de administrative ansatte. Noget andet er arrangementspakkerne for blandt andet tabte tilskuereindtægter. Og her får vi dækket vores omkostninger. Og du kan kun få pengene én gang. Du kan ikke både bede spillerne om at gå ned i løn og modtage støtte fra staten.

AGF meddelte onsdag, at de suspenderer forventningerne til det igangværende regnskab. Men Jacob Nielsen fastslog ved samme lejlighed, at det ikke skal forstås sådan, at klubben er presset økonomisk, men som et udslag for, at de på grund af krisen ikke aner hvordan regnskabet ender.

Lønreduktion

  • Flere steder i fodboldverden er spillere gået ned i løn.
  • I Danmark er FC København den eneste klub, der indtil nu har praktiseret det. Her er spillerne gået 20 procent ned i løn i to måneder.
  • I Spanien er FC Barcelona-spillerne gået 70 procent ned i løn mens Real Madrids er gået 10-20 procent ned i løn.
  • I England er Southamptons spillere gået med til at udsætte lønnen i tre måneder.
  • I Italien kan spillerne ende med at gå op til en tredjedel af årslønnen ned i løn.
Annonce

Alle for én

I spillertruppen har de endnu ikke taget stilling til, om de vil acceptere en eventuel lønnedgang.

Anfører Niklas Backman har dog en klar holdning til, hvordan det skal foregå hvis det sker.

- Vi har haft nogle samtaler med klubben, men som det er lige nu, så er klubben på et godt sted med en god økonomi, så det er ikke blevet konkret endnu med en lønnedgang. Vi er heldige at være i en klub, der har styr på økonomien.

- Hvis det bliver aktuelt, så er der måske nogle spillere, der gerne vil gå ned i løn og nogle, der ikke vil. Der kan opstå en mærkelig situation. Men vi bliver nødt til at være enige internt. Vi må stå sammen som et hold, også i sådan en situation, siger Niklas Backman.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

AGF

AGF leverer igen overskud: Og forventer et endnu større overskud næste år

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce