Annonce
AGF

AGF-sportschef: Det handler udelukkende om overlevelse

AGF-sportschef Peter "PC" Christiansen slår fast, at man ikke tager let på opgaven. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Det giver ikke Peter "PC" Christiansen ro i maven, at AGF har været gennem gruppespilsmøllen de to forudgående sæsoner. Alt bliver nulstillet, siger han.

FODBOLD: Drømmen, målsætningen om en plads i det fine selskab, mesterskabsspillet, mislykkedes for AGF, og nu gælder det for tredje sæson i træk en tur ud ad uvishedens vej, seks kampe i gruppespillet, der skal afgøre om kursen herefter skal sættes i retning af en europæisk gulerod eller de frygtede playoff-kampe for at undgå nedrykning.

Hvor ligger fokus? Meldingen er glasklar fra AGF-sportschef Peter "PC" Christiansen:

- Der er et nyt mål nu. Og det er meget simpelt: Vi skal overleve. Det er det eneste, der tæller for os i AGF, siger han.

- Jeg vil gerne sige, at der er ikke nogen i AGF, der ikke ved, hvad vi står i, og som ikke er ydmyge i forhold til hele situationen. Der er mange, der tror, at vi går og bilder os selv et eller andet ind i forhold til, hvor gode vi er og alt det der. Men det er der altså ingen, der gør. Vi kender godt til alvoren i det, og ved udmærket godt, hvad det er for kampe, svære kampe, der venter. Der er ikke noget fantasteri eller hovmod over vores tilgang. Vi skal overleve, for gør vi ikke det, er alt andet jo ligegyldigt.

Giver det dig en ro i maven, at I har haft relativ succes i de her kampe de seneste sæsoner?

- Det er svært at snakke om ro i maven, når man skal spille overlevelseskampe. Det er jo forskellige hold, forskellige trupper, der har været gennem det de andre sæsoner. Det, vi ved, er, at alle kampe bliver tætte. Der er så meget på spil, og den intensitet, der er i de her kampe, den skarphed, der skal være på de forskellige parametre, det er sgu svært at bruge erfaring til noget der, lyder det fra Christiansen.

- Vi kan ikke bruge følelsen af, at vi godt kunne have været med i top seks til noget som helst. Det er vi nødt til at få pakket væk nu. Det handler om at få renset hovederne på spillerne, og så skrive overlevelse henover det hele. Derfor finder jeg sgu ikke nogen speciel tryghed i at have været her før. Jo, vi ved, hvad det er, og hvad vi går ind til. Men det ved de andre i vores pulje altså også godt, siger han.

Annonce
- Der er et nyt mål nu. Og det er meget simpelt: Vi skal overleve. Det er det eneste, der tæller for os i AGF.

Peter Christiansen, sportschef i AGF

Powerranking

 • Avisen har lavet to subjektive vurderinger af de fire klubber i nedrykningslutspillets pulje 1.

Powerranking (form)

 • Sønderjyske 35 %
 • AGF 30 %
 • AC Horsens 20 %
 • Vejle Boldklub 15 %

Chancevurdering (procentvis chance for at ende i top-2)

 • Sønderjyske 37,5 %
 • AGF 37,5 %
 • AC Horsens 24 %
 • Vejle Boldklub 1 %

Vurderingen er lavet i et samarbejde mellem de fire dagblade Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Jydske Vestkysten og Århus Stiftstidende, der hver især dækker alle fire klubber i Superligaens pulje 1.

Superligaens pulje 1

Superligaens pulje 1

 1. AGF 31 point
 2. AC Horsens 31
 3. Sønderjyske 28
 4. Vejle Boldklub 20

Intern tabel for de indbyrdes opgør i grundspillet

 1. AC Horsens 10 point
 2. AGF 10
 3. Vejle Boldklub 8
 4. Sønderjyske 6

Kampprogram

 • Sønderjyske - AC Horsens søndag kl. 18
 • AGF - Vejle Boldklub mandag kl. 19
 • AC Horsens - AGF 5/4
 • Vejle Boldklub - Sønderjyske 7/4
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce