Annonce
AGF

AGF-sportschef efter Sana-salg: - Vi skal på indkøb

Tobias Sana nåede 71 kampe for AGF og scorede 17 mål. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Med tre uger til transfervinduets lukning er AGF på jagt efter en ny spiller til at lukke hullet på midtbanen efter Tobias Sana og Jens Stage.
Annonce

FODBOLD: AGF har allerede hentet fem nye spillere i sommerens transfervindue, men den sidste forstærkning er ikke trådt ind ad døren på Fredensvang endnu.

Med lørdagens salg af Tobias Sana til IFK Göteborg er der nemlig skabt et hul i truppen.

I sin sidste tid i AGF optrådte Tobias Sana som såkaldt otter på den offensive del af midtbanen. En rolle, der også var tiltænkt Jens Stage før han drog til FC København.

- Vi har mistet to spillere, der kunne gøre sig på otteren. Så det er klart, at det er noget, vi kigger på. Og det er også noget, jeg tror, vi kommer til at gøre noget ved, siger Peter Christiansen, der er sportschef i AGF.

I denne sæson har Bror Blume primært indtaget dén rolle, men Peter Christiansen ser også 19-årige Zach Duncan som en spiller på den position i fremtiden.

- Zach Duncan har set overnaturlig god ud allerede. Men der er et længere sigte med ham, det skal vi holde os for øje. Det er ikke sådan, at bare fordi han spillede 20 gode minutter mod Lyngby, så skal vi ikke ud og gøre noget på markedet. Fordi vi har mistet to profiler på den position.

- Men Duncan har trænet på et højt niveau fra dag ét. Han er super dynamisk og kan løbe fra pres til pres. Han har hurtige fødder og kan drive spillet. Der er helt sikkert noget spændende råmateriale, men vi ved også, at de unge dykker somme tider. Selvfølgelig er han inde i ligningen, men vi skal huske at minde os selv om, at det har et længere sigte, siger AGFs sportschef.

Annonce

Ikke mange penge for Sana

Hullet på midtbanen er opstået efter Tobias Sanas skifte til IFK Göteborg.

Salget blev meldt ud sent lørdag aften, og der var både sportslige og personlige årsager til offensivspillerens retur til hjemlandet.

- Sana er en spiller, der i sin selvforståelse skal spille hver gang og som skal have en vigtig rolle. Når der så bliver valgt noget andet, så går tingene ikke op i en højere enhed for ham. Hans forståelse er, at han skal spille hele tiden og han skal spille på en bestemt måde. Derudover er der nogle ting af privat karakter, hvor han har en datter, der bor i Sverige, som han gerne vil tættere på, siger Peter Christiansen.

Med de oplysninger in mente er der ikke tale om et salg, som AGF får mange penge ud af:

- Nej, på ingen som helst måde. Jeg har lavet en aftale med IFK om, at vi ikke ønsker at oplyse detaljerne i handlen. Men der er inticitamenter, der kan ligge i aftalen. Hvis han tager derop og leverer stort, så bliver vi belønnet for det. Sådan er det. Desuden skal vi huske, at han blot havde 10 måneder tilbage af sin kontrakt.

Tobias Sana kom ind fra bænken i de tre seneste Superligakampe. Han nåede 71 kampe for AGF siden ankomsten i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce