Annonce
AGF

AGF-sportschef efter Sana-salg: - Vi skal på indkøb

Tobias Sana nåede 71 kampe for AGF og scorede 17 mål. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Med tre uger til transfervinduets lukning er AGF på jagt efter en ny spiller til at lukke hullet på midtbanen efter Tobias Sana og Jens Stage.

FODBOLD: AGF har allerede hentet fem nye spillere i sommerens transfervindue, men den sidste forstærkning er ikke trådt ind ad døren på Fredensvang endnu.

Med lørdagens salg af Tobias Sana til IFK Göteborg er der nemlig skabt et hul i truppen.

I sin sidste tid i AGF optrådte Tobias Sana som såkaldt otter på den offensive del af midtbanen. En rolle, der også var tiltænkt Jens Stage før han drog til FC København.

- Vi har mistet to spillere, der kunne gøre sig på otteren. Så det er klart, at det er noget, vi kigger på. Og det er også noget, jeg tror, vi kommer til at gøre noget ved, siger Peter Christiansen, der er sportschef i AGF.

I denne sæson har Bror Blume primært indtaget dén rolle, men Peter Christiansen ser også 19-årige Zach Duncan som en spiller på den position i fremtiden.

- Zach Duncan har set overnaturlig god ud allerede. Men der er et længere sigte med ham, det skal vi holde os for øje. Det er ikke sådan, at bare fordi han spillede 20 gode minutter mod Lyngby, så skal vi ikke ud og gøre noget på markedet. Fordi vi har mistet to profiler på den position.

- Men Duncan har trænet på et højt niveau fra dag ét. Han er super dynamisk og kan løbe fra pres til pres. Han har hurtige fødder og kan drive spillet. Der er helt sikkert noget spændende råmateriale, men vi ved også, at de unge dykker somme tider. Selvfølgelig er han inde i ligningen, men vi skal huske at minde os selv om, at det har et længere sigte, siger AGFs sportschef.

Annonce

Ikke mange penge for Sana

Hullet på midtbanen er opstået efter Tobias Sanas skifte til IFK Göteborg.

Salget blev meldt ud sent lørdag aften, og der var både sportslige og personlige årsager til offensivspillerens retur til hjemlandet.

- Sana er en spiller, der i sin selvforståelse skal spille hver gang og som skal have en vigtig rolle. Når der så bliver valgt noget andet, så går tingene ikke op i en højere enhed for ham. Hans forståelse er, at han skal spille hele tiden og han skal spille på en bestemt måde. Derudover er der nogle ting af privat karakter, hvor han har en datter, der bor i Sverige, som han gerne vil tættere på, siger Peter Christiansen.

Med de oplysninger in mente er der ikke tale om et salg, som AGF får mange penge ud af:

- Nej, på ingen som helst måde. Jeg har lavet en aftale med IFK om, at vi ikke ønsker at oplyse detaljerne i handlen. Men der er inticitamenter, der kan ligge i aftalen. Hvis han tager derop og leverer stort, så bliver vi belønnet for det. Sådan er det. Desuden skal vi huske, at han blot havde 10 måneder tilbage af sin kontrakt.

Tobias Sana kom ind fra bænken i de tre seneste Superligakampe. Han nåede 71 kampe for AGF siden ankomsten i 2017.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce