Annonce
AGF

AGF-sportschef er rolig ved rattet: - Jeg har aldrig været med til så stor en udskiftning, som vi har haft i dette vindue. Det må vi have respekt for

AGF ansatte i april Stig Inge Bjørnebye som sportschef. Han lavede 21 udskiftninger i transfervinduet i sommer. Arkivfoto: Ole Nielsen
Pinlige exits i Europa og pokalturneringen har ikke skåret i troen hos AGFs sportschef Stig Inge Bjørnebye. Han mener, at den kritik klubben har fået i denne sæson er rimelig, men han er ikke bange for at tabe en fodboldkamp. Han fokuserer på to konkrete nøglepunkter.

FODBOLD: Denne sæson har på mange måder været en kedelig tilbagevenden til hverdagen for AGF-fans, der de seneste 25 år har set deres op- og især nedture.

De to seneste sæsoner med en tredje- og en fjerdeplads er i denne sæson afløst af klassiske AGF-historier om nederlag til nordirske halvamatører i den ene turnering og til et reservehold fra Sønderjylland i den anden.

I ligaen har motoren også spruttet en del, om end sidste uges 3-0-sejr over topholdet FC Midtjylland fik lidt varme tilbage i fingerspidserne hos de fleste.

Annonce

Men hvordan ser sportschefen på situationen?

Det har avisen spurgt Stig Inge Bjørnebye om - han ved det nemlig, fordi det er ham, der er sportschef i AGF. Han blev ansat i april som afløser for Peter Christiansen og han havde en travl sommer med 21 til- og afgange.

Og udskiftningerne er netop en af årsagerne til, at AGF er i havnet i den situation, de er.

- Der er mange måder at se det på. Du kan mene, at vi er på katastrofekurs og at det ikke ser godt ud, og de mekanismer forstår jeg godt. Men internt må vi arbejde hårdt og stille krav til kulturen og vores værdier som klub. Det er ufravigelige krav, men samtidig må vi opbygge en tro og en entusiasme på projektet.

Ind og ud i AGF

Tilgang

- Frederik Brandhof (Central midt), Viborg FF

- Jesper Hansen (Målmand), FC Midtjylland

- Oliver Lund (Back), OB

- Yann Aurel Bisseck (Centerforsvarer), FC Köln

- Anthony D'Alberto (Højre back), Moreirense FC

- Dawid Kurminowski (Angriber), MSK Zilina

- Eric Kahl (Venstre back), AIK Stockholm

- Mikael Anderson (Centralt midt), FC Midtjylland

- Mustapha Bundu (Højre kant), Anderlecht (leje)

Afgang

- Casper Højer Nielsen (Venstre back), Sparta Prag

- Kamil Grabara (Målmand), Liverpool FC

- Daniel Arzani (Kant), Manchester City

- Mathias Jørgensen (Kant), New York Red Bulls

- Kevin Diks (Højre back), ACF Fiorentina

- Bubacarr Sanneh (Centerforsvarer), RSC Anderlecht

- Magnus Anbo (Back), karriestop

- Bror Blume (Central midt), WSG Tirol

- Søren Tengstedt (Angriber), Silkeborg IF

- Milan Jevtovic (Kant), Odd Ballklub

- Mikkel Lassen (Back), AC Horsens

- Alex Gersbach (Venstre back), Grenoble

- Ideelt set var vi et andet sted i dag end vi er. Og hvis du skal udvikle dig, så må du erkende dét. Fordi alt begynder med erkendelse. Vi kan ikke påstå, at vi er andre steder end vi er. Vi må køre fra hvor vi står. Men vi må ikke blive bange, vi skal holde roen. Vi har unge spillere, som vi skal skabe en tryghed for med høje krav så de kan udvikle sig.

- På den lange bane ser det fint ud. Vi har en trup, der har et stort potentiale, men de må vokse sammen. Jeg tror aldrig, at jeg har været med til så stor en udskiftning, som vi har haft i dette vindue. Det må man have respekt for. Jeg har respekt for det, fordi vi har skiftet 21 spillere. Det er mange!

Kultur og spillestil

Det er jeres egen beslutning, at I har så ungt et hold, som I har. Du er selv inde på mekanismerne i en klub som AGF, er der tid til at bygge noget op via mange unge spillere, der skal udvikle sig?

- Situationen i sommer var sat i gang før jeg kom. Der var mange spillere på vej ud på grund af kontraktudløb og så videre. De skulle erstattes, og selvfølgelig skal jeg hele tiden sikre, at vi har den rette dynamik mellem erfaring og talenter. Derfor kræver jeg og vi i klubben meget af de erfarne spillere. Vi har en håndfuld med meget rutine; Jesper Hansen, Patrick Mortensen, Nicolai Poulsen og Oliver Lund. De skal vise, at de er de erfarne og at de kan være med til at bygge kulturen op og stille de krav, der skal til. Det er du nødt til at have.

Tænker du på træningskulturen?

- Jeg tænker på alt. For mig handler det meste i en klub om kultur og spillestil. Kultur er et stort begreb. Det er alt fra kropsprog til sult til vores værdier som hårdt arbejde, ansvarlighed og at være forberedt.

Jeg er ikke bange for at tabe en fodboldkamp, men jeg er bange for ikke at være i udvikling. For mig handler det meste om den lange bane. Og den lange bane er hver dag. Every f*cking day. Dét er kultur.

Stig Inge Bjørnebye

Er du tilfreds med den del indtil nu i sæsonen?

- Det er et løbende arbejde. Den dag du stopper med det, er den dag, kulturen forsvinder.

Er du bange for, at den korte bane kan påvirke den lange bane hvis resultaterne for længe er for dårlige og at man derfor afviger fra den overordnede retning?

- Jeg er ikke bange for at tabe en fodboldkamp, men jeg er bange for ikke at være i udvikling. For mig handler det meste om den lange bane. Og den lange bane er hver dag. Every f*cking day. Dét er kultur.

Annonce

Kritik hører med i AGF

Du siger, at to ting er vigtige for dig. Kultur og spillestil. Hvordan går det med det sidste, synes du?

- Man må forstå, at spillesystem og spillestil er to forskellige ting. Når jeg siger spillestil tænker jeg på måden, du fremstår på; udtryk, dynamik, intensitet. Vi har været tydelige omkring, at vi vil fremstå som hårdtarbejdende med en masse intensitet i spillet. Men i Superligaen er der flere af den slags hold, og derfor skal vi være klar over, hvad hårdt arbejde og intensitet betyder hvis det skal være en konkurrencefordel - i så fald er det ekstremt krævende.

- Hvad angår spillesystem, så handler det om relationer, og det kan du ikke bygge på to måneder nødvendigvis. Det ser man også mange andre steder.

AGF har hentet en række nye spillere op til denne sæson. Mod FC Midtjylland var seks spillere i startopstillingen hentet i sommer. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Når jeg lytter til eksperter på TV og i andre medier, så hører jeg ikke mange, der angriber jeres intensitet. Men jeg hører nogle, der savner en taktisk plan. Er I gode nok på den front?

- Det handler om det relationelle. Og det er noget, vi prioriterer meget. Vi anerkender problemet; At vi ikke har fået sat et godt nok dynamisk offensivt spil med gode relationer og bevægelse foran bolden og så videre. Det anerkender vi, men så må man også anerkende hvad AGF er. Du kan ikke sejle igennem her. Spiller du i AGF, så er der kritik når du ikke præsterer. Det hører med. Men det hører også til rutine at forstå de mekanismer.

- Og kritikken af os er helt fair. Vi har høje ambitioner og vi har haft et par sæsoner, hvor vi har bygget et fundament. Klubben er et godt sted med gode faciliteter, så det er op til os at præstere. Og det er derfor, at jeg siger, at det er hverdagen, der skal arbejde for os. Kulturen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden

Annonce