Annonce
AGF

AGF-sportschef lader sig ikke rive med trods målfest i Parken: Vi skal holde snuden i sporet

FC Københavns Rasmus Falk og AGFs Casper Højer Nielsen under Superliga-kampen mellem FC København og AGF i Telia Parken i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Peter "PC" Christiansen mener, at FC København har et mere tåleligt slutprogram i sølvkampen, men erkender også, at AGF rider på en bølge lige nu. Vi skal bare holde fokus, lyder det fra Casper Højer Nielsen.

FODBOLD: Der stod en sportschef og en Jesper Juelsgård og grinede bag bussen, mens de kiggede på sidstnævntes mobiltelefon: Billederne af hundredevis af jublende AGF-fans ud for Waxies i Aarhus.

- Det er for vildt, kom det fra Peter "PC" Christiansen.

AGF havde netop slået FC Købehavn med 4-2 i Parken, århusianerne skulle nå et fly hjem tl Jylland, men der blev da lige tid til en hurtig analyse fra sportschefen på den første AGF-sejr i Parken i 11 år, den friske overhaling, opgraderingen til plads nummer to i Mesterskabsspillet.

Annonce

- Vores første halvleg er rigtig, rigtig god. Vi spiller med en hårdhed og et pres og med masser af ideer. Efter pausen bliver det noget rod, men jeg synes alligevel, at vi gør ondt på dem. Det er jo nok vigtigt, at Patrick Mortensen får scoret til 4-2, for der begyndte det at se lidt grimt ud. Men kæmpe ros til holdet. Det var en kæmpe sejr, kom det fra Christiansen, der nu også lige trak i håndbremsen i forhold til at hoppe ned i Juelsgårds mobil og det bølgende lålålå-hav i centrum af Aarhus.

Sådan er det at være sportschef. Der er altid et "men".

- Det er svært at være negativ, når vi lige har slået FCK i Parken, men jeg synes, det bliver for rodet i anden halvleg. Der var ikke kontrol. Vi har dog så meget at skyde med i forhold til indlæg, kontrafase og presspillet. De tre ting var virkelig på et højt niveau, sagde AGF's sportschef.

Skal ikke ændre fokus

Med to kampe igen - ude mod FC Nordsjælland, hjemme mod Brøndby - har AGF nu sat kursen efter sølv og direkte vej til Europa League-kvalifikationen.

- Det er snuden i sporet. FC København har i mine øjne et bedre slutprogram end os, men nu er det os, der er foran i tabellen. Så jeg ved ikke, om vi er favoritter. Det påtager vi os gerne, for vi rider på en bølge, og de har problemer for tiden. Det kan alle se, lød det fra Christiansen.

- Det handler stadigvæk for os om at jagte point. Der er ikke noget, der har ændret sig der, og kan vi begynde at ramme 90 minutter på højt niveau, ser det godt ud. Det kunne jeg godt tænke mig, at vi kan på de sidste to kampe, sagde han.


Det er snuden i sporet. FC København har i mine øjne et bedre slutprogram end os, men nu er det os, der er foran i tabellen. Så jeg ved ikke, om vi er favoritter. Det påtager vi os gerne, for vi rider på en bølge, og de har problemer for tiden. Det kan alle se.


Annonce

Anede ikke Brøndby havde tabt

AGF-back Casper Højer Nielsen var banens bedste i Parken med endnu et forrygende langskudsmål og to assists.

En perfekt kamp?

- Det ved jeg ikke. Jeg synes selv, at hele holdet leverede, og det gør det selvfølgelig også nemmere for mig, at alle omkring mig spiller godt. Det var en god kamp. Så meget vil jeg sige, lød det fra Højer, der ingenlunde vadede rundt på lyserøde skyer. Tværtom. Han talte om vigtigheden af den næste kamp, sværhedsgraden af slutprogrammet.

- Det ændrer ikke noget, at vi nu er foran FCK. Vi skal fortsætte med at angribe. Det har vi gjort hele sæsonen, og det har virket for os. Vi spiller jo allerede på onsdag på en svær udebane (FC Nordsjælland, red.) mod et hurtigt hold, så det er med at holde fokus. Vi må ikke lade os rive med, kom det fra AGF'eren.

Kunne I spille frit, fordi Brøndby havde tabt til AaB inden startfløjtet?

- Nej, vi vidste slet ikke, at Brøndby tabte. Jeg vidste det i hvert fald ikke. Uanset hvad, kunne vi spille rimelig frit. Der var ikke nogen, der forventede så meget af os her i Parken, og mange frygter FCK herinde, fordi de plejer at være så gode, men vi kom ind med en tro, ikke en frygt.

Hvad siger om det her hold, at I score fire mål i Parken mod FC København?

- Det viser, at vi har tur i den, og har en solid tro på os selv. Vi står godt til FC København, har mange profiler ude, men dem, der spiller i stedet træder bare frem og leverer. Vi er et kollektiv, og jeg tager hatten af for de drenge, der er kommet ind på holdet og spiller så godt. Alle byder ind, sagde Casper Højer.

Ikke just høj efter sejren, mere afklaret. Så ingen fest i Parken, men hjemme i Aarhus derimod...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce