Annonce
AGF

AGF-sportschef om afblæst Superliga: Fodbold er ikke så vigtigt lige nu

AGFs sportschef Peter "PC" Christiansen (tv.) og adm. direktør Jacob Nielsen på de tomme tribuner sidste mandag, hvor AGF tabte til Silkeborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Corona-virussen har lukket Danmark ned, og dermed også AGFs kampagne for at levere den bedste sæson i mands minde. Klubbens sportschef, Peter "PC" Christiansen, ser ingen grund til lige nu at diskutere, hvad der skal ske med Superligaen. Vi ved jo ingenting, lyder det.

FODBOLD: Hvad skal der ske med Superligaen?

Det blæser i vinden over Fredensvang - og alle andre klubhuse tilhørende klubber fra den bedste danske fodboldrække.

Indtil videre er Superligaen på grundt af corona-virussen suspenderet, hvilket betyder, at de to sidste spillerunder i grundspillet - plus den i forvejen udsatte kamp mellem AGF og Randers – er blevet aflyst.

Fodbolden står helt stille på ubestemt tid, og det har sat et stort spørgsmålstegn ved, om det overhovedet bliver muligt at spille sæsonen færdig.

Så var det bare det, stopper turneringen her, og hvad sker der i så fald med medaljer og nedrykning - eller kan man eventuelt nå at færdiggøre turneringen, hvis man spiller i maj og juni?

I AGF sidder sportschef Peter ”PC” Christiansen naturligvis og følger udviklingen helt tæt, men han ønsker ikke at kaste sig ind i en diskussion af mulige scenarier eller mere eller mindre opfindsomme forslag fra klubberne om en "fair og retfærdig" afslutning på sæsonen.

- Det vigtigste lige nu er naturligvis, at vi som klub tager vores samfundsansvar på os ved at bidrage til, at corona-smitten ikke breder sig. Og det har vi gjort ved at sende spillerne hjem, og derudover at følge de vejledninger og retningslinjer vi får fra myndighederne og faglige instanser. Jeg frygter da det værste i forhold til, hvornår vi eventuelt kan komme i gang med at spille igen, men det er jo ligegyldigt, hvad jeg mener og tror i det samlede billede, lyder det fra Christiansen.

- Det her er bare noget, der er meget større end fodbold, og hvad der skal ske med Superligaen. Og det skubber alt andet til side, siger han.

En klub som Hobro mener, at det vil være uretfærdigt med en skrivebordsafgørelse, hvis Superligaen ikke kommer i gang igen inden sommerferien, hvorfor de har foreslået, at alle 14 hold i det tilfælde bliver i ligaen, som så suppleres med en oprykker, altså Vejle, der p.t. ligger nummer et i 1. division. Fra Divisionsforeningens side lyder meldingen dog fra direktør Claus Thomsen, at man uanset hvad vil holde fast i den besluttede strukturændring, der skal slanke Superligaen til 12 klubber.

Hvad tænker AGFs sportschef?

- Jeg tænker helt ærligt ikke særlig meget over det. Og jeg gider slet ikke kloge mig på de forskellige scenarier, der allerede er blevet bragt i spil. Det giver ingen mening, når vi ikke ved, hvor det her overhovedet ender, lyder det fra Peter ”PC” Christiansen.

- Der er jo 14-18 klubber, der alle har hver deres dagsorden og sikkert også vidt forskellige holdninger til, hvordan det hele skal gribes an. Men hvorfor skyde fra hoften, når vi reelt ikke ved noget som helst? Vi ved jo ikke nok om det her. Vi ved ikke, hvor lang tid det kommer til at vare. Det er ikke os i dansk fodbold, det skal handle om lige nu, men om at få styr på situationen som samfund og komme bedst igennem det her sammen.

Annonce

Vi er et helt andet sted

Tirsdag er det europæiske fodboldforbund, Uefa, vært for et videomøde for alle 55 medlemslande. På mødet vil det blive drøftet, hvordan man skal håndtere den nuværende situation – og et reelt scenarie er blandt andet at skubbe sommeren EM-slutrunde til 2021.

Det kan potentielt skabe plads til at spille sæsonen i Superligaen færdig i maj og juni.

- Ja, der er møde tirsdag, og det kan måske være med til at ændre hele billedet, og så er der helt nye scenarier i spil. Der kan også om få timer komme helt nye og mere vidtrækkende tiltag fra de danske myndigheder, og hvad hjælper det så, hvad jeg eventuelt synes. Situationen er alvorlig for dansk fodbold, der er jo også et økonomisk aspekt, men der er altså også ting, der er større og vigtigere end Superligaen lige nu, mener AGFs sportschef.

- Vi skal som alle andre tage vores ansvar i en større samfundsmæssig sammenhæng. Det går foran alt andet. Vi er et helt andet sted som samfund, vi skal alle hjælpe hinanden, og vi kan som klubber ikke gøre andet end at tage en dag ad gangen og så se, hvad der kommer til at ske. Jeg synes, at Divisionsforeningen har taget et stort og stærkt ansvar, og jeg er helt tryg ved, at de finder den rigtige løsning, når den tid kommer.

AGF lå på en tredjeplads, da Superligaen blev suspenderet, og det gør de sådan set stadigvæk, ligesom klubben har spillet sig i en pokalsemifinale mod AaB.

En sæson, der potentielt set står til at blive den bedste i 24 år. Men ”PC” kigger altså et godt stykke ud over egen næsetip.

- Det er da klart, at når vi har haft en så god sæson, som vi har haft indtil videre, og ligger til, som vi gør på en tredjeplads og én kamp fra en pokalfinale, er vi da ærgerlige over situationen, men igen: Der er altså ting, der er større og vigtigere derude. Vi må indrette os efter, hvad der sker, og så forholde os til det, når vi ved noget mere konkret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce