Annonce
Sport

AGF-sportschef om anførersalg: Vi kan godt leve med det

De nu tidligere AGF-anfører, Pierre Kanstrup, skiftede fredag til tyrkisk fodbold. Arkivfoto: Ole Nielsen

Pierre Kanstrups kontrakt med AGF stod til at udløbe til sommer. Tidligere på ugen var der ikke snakket forlængelse, selvom forsvarsspilleren selv gerne ville. Fredag blev han sendt til Tyrkiet. Ifølge sportschefen Peter "PC" Christiansen, er det noget begge parter i sagen er godt tilfredse med.

FODBOLD: Fredag skrev den nu tidligere AGF-anfører, Pierre Kanstrup, under på en kontrakt med den tyrkiske Super Lig-klub B.B. Erzurumspor. Det var kulminationen på forløbet, der startede, da han et par dage forinden en smule skuffet havde fortalt til avisen her, at han ikke havde hørt fra AGF omkring en forlængelse.

Kanstrup selv fortalte også, at han mente, at det var en "ok indikation på, hvad det er klubben vil". Det fik han ret i, for derfra gik det stærkt. Få dage efter blev der smækket et lidet flatterende billede af forsvarsspilleren, hvor han var til lægetjek i Erzurumspor.

I pressemeddelelsen, der offentliggjorde Kanstrups skifte, udtalte AGFs sportschef, Peter "PC" Christiansen sig i positive vendinger, og fortalte, at Kanstrup havde været både en "god mand for os" og "en værdsat anfører". Så hvorfor skilte de sig egentlig af med ham?

- Der opstod en mulighed for ham, som var super interessant. For os og den måde vi ser fremtiden på, kan vi godt leve med det, siger sportschefen og uddyber.

- Det er to parter, der er godt tilfredse. Vi får sendt en spiller ud, der alligevel snart har udløb, og får lidt transfer ind på det. Han fik en mulighed sent i sin karriere for at komme til udlandet som vi ikke vil stå i vejen for.

Det er den anden anfører I skiller jer af med indenfor et år. Hvad siger det om kontinuiteten i truppen?

- Man skal ikke lægge for meget værdi i, hvorfor en anfører er anfører. Der er andre, der kan bære det hverv. Stage har gjort det, når Kanstrup ikke har været klar, og Steffen Rasmussen gjorde det, da Duncan ikke var der. Der er andre, der har anførergenet og kompetencerne i sig, så vi finder en anden, der kan bære båndet og tage det ansvar der følger med.

Var det besluttet, at Kanstrup skulle sendes afsted inden han lavede interviewet til avisen torsdag, hvor han fortalte, at han ikke havde hørt fra klubben?

- Det ville være spekulation at sige det. Fra min side var der absolut ingenting, der var afgjort på det tidspunkt.

Hvem er den nye anfører?

- Det tager David Nielsen og jeg lige en snak om i løbet af vintermånederne.

Pierre Kanstrup var i AGF fra sommeren 2017. Da Morten "Duncan" Rasmussen skiftede til polsk fodbold sidste vinter overtog han anførerbåndet. Han nåede at spille 53 kampe for klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce