Annonce
Sport

AGF-sportschef om anførersalg: Vi kan godt leve med det

De nu tidligere AGF-anfører, Pierre Kanstrup, skiftede fredag til tyrkisk fodbold. Arkivfoto: Ole Nielsen

Pierre Kanstrups kontrakt med AGF stod til at udløbe til sommer. Tidligere på ugen var der ikke snakket forlængelse, selvom forsvarsspilleren selv gerne ville. Fredag blev han sendt til Tyrkiet. Ifølge sportschefen Peter "PC" Christiansen, er det noget begge parter i sagen er godt tilfredse med.

FODBOLD: Fredag skrev den nu tidligere AGF-anfører, Pierre Kanstrup, under på en kontrakt med den tyrkiske Super Lig-klub B.B. Erzurumspor. Det var kulminationen på forløbet, der startede, da han et par dage forinden en smule skuffet havde fortalt til avisen her, at han ikke havde hørt fra AGF omkring en forlængelse.

Kanstrup selv fortalte også, at han mente, at det var en "ok indikation på, hvad det er klubben vil". Det fik han ret i, for derfra gik det stærkt. Få dage efter blev der smækket et lidet flatterende billede af forsvarsspilleren, hvor han var til lægetjek i Erzurumspor.

I pressemeddelelsen, der offentliggjorde Kanstrups skifte, udtalte AGFs sportschef, Peter "PC" Christiansen sig i positive vendinger, og fortalte, at Kanstrup havde været både en "god mand for os" og "en værdsat anfører". Så hvorfor skilte de sig egentlig af med ham?

- Der opstod en mulighed for ham, som var super interessant. For os og den måde vi ser fremtiden på, kan vi godt leve med det, siger sportschefen og uddyber.

- Det er to parter, der er godt tilfredse. Vi får sendt en spiller ud, der alligevel snart har udløb, og får lidt transfer ind på det. Han fik en mulighed sent i sin karriere for at komme til udlandet som vi ikke vil stå i vejen for.

Det er den anden anfører I skiller jer af med indenfor et år. Hvad siger det om kontinuiteten i truppen?

- Man skal ikke lægge for meget værdi i, hvorfor en anfører er anfører. Der er andre, der kan bære det hverv. Stage har gjort det, når Kanstrup ikke har været klar, og Steffen Rasmussen gjorde det, da Duncan ikke var der. Der er andre, der har anførergenet og kompetencerne i sig, så vi finder en anden, der kan bære båndet og tage det ansvar der følger med.

Var det besluttet, at Kanstrup skulle sendes afsted inden han lavede interviewet til avisen torsdag, hvor han fortalte, at han ikke havde hørt fra klubben?

- Det ville være spekulation at sige det. Fra min side var der absolut ingenting, der var afgjort på det tidspunkt.

Hvem er den nye anfører?

- Det tager David Nielsen og jeg lige en snak om i løbet af vintermånederne.

Pierre Kanstrup var i AGF fra sommeren 2017. Da Morten "Duncan" Rasmussen skiftede til polsk fodbold sidste vinter overtog han anførerbåndet. Han nåede at spille 53 kampe for klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce