Annonce
AGF

AGF-sportschef om profilers kontraktudløb: Det er vi slet ikke kommet til endnu

AGFs sportschef Peter Christiansen (tv.) har rigeligt at tænke over for tiden, selvom Superligaen for syvende uge ligger stille. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
På Peter "PC" Christiansens kontor er det hverken ham eller kaffemaskinen, der styrer løjerne. Det gør uvisheden. AGFs sportschef om de mange spørgsmålstegn, om det næste transfervindue og om et par markante spillere med udløb til sommer.

FODBOLD: Det er uvisheden, der råder og regerer.

Og når man – som AGF-sportschef Peter ”PC” Christiansen – lever af at lægge brikker for fremtiden, forsøge hele tiden at være et skridt eller to foran og til tider at jonglere med millioner af kroner, er det lidt af en prøvelse at stå her midt i ingenting, og så alligevel med tingene op til knæene, syv uger inde i Coronakrisen, en Superliga på standby, og så ikke ane, hvad der kommer til at ske i morgen.

Den er svær, erkender han. Hvilken retning skal han lige pege?

- Der er jo simpelthen så mange tanker, der hele tiden kredser om alle de her ubekendte. Hvad gør vi, hvis turneringen kommer i gang igen? Hvornår gør den det? Eller gør den måske slet ikke? Og hvordan ser det hele så ud i de forskellige scenarier for os som klub, for spillerne? Hvilke planer kan vi eventuelt sætte i søen, hvilke planer må vi droppe, hvad bliver det for et transfermarked på den anden side, hvilke regler og restriktioner følger der med og så videre. Det er tanker, men der er ikke så meget konkret at handle på endnu, lyder det fra sportschefen, der mandag var tilbage på arbejde efter – sammen med spillere og den øvrige sportslige stab – at have været hjemsendt i et par uger.

Der står ikke kun en enkelt plan oppe på tavlen ved siden af skrivebordet. Der er også en plan B, C, D, E, F, G og måske også H. Plus det løse.

Så der er sådan set nok at se til for en rutineret sportschef.

- Situationen gør, at jeg er nødt til at have mange planer i luften på én gang. Der skal være en plan for hver af de mange scenarier, der er i spil. Så kan det jo godt være, at vi når frem til noget her i Danmark, men hvordan spiller det så lige sammen internationalt med alle de andre lande, og de deadlines og regler, der for eksempel kommer for et nyt, skubbet transfervindue, som så igen skal ses i forhold til, hvornår ligaerne spilles færdig, hvornår de kan starte op igen. Og hvad med de europæiske kampe? Det er svært at gennemskue, hvor det hele lander, siger Christiansen.

På trods af al uvisheden, er han på klubbens vegne – i forhold til det rent sportslige, trup-sammensætningen - temmelig fortrøstningsfuld. Svingdørsdagene er ovre. På den front er der trods alt en vis form for overblik.

AGF har i den aktuelle Superligatrup fire spillere, der alle har kontraktudløb 30. juni. Det drejer sig om Mustafa Amini, Jakob Ankersen, Kevin Diks (lejeaftale) og Daniel Thøgersen (lejet ud til Kolding IF).

Og umiddelbart, igen med alle forbehold in mente, er klubben ikke tvunget til at sælge en profil eller to.

- Lige meget hvad der kommer til at ske, er det da på den måde et langt mindre uoverskueligt vindue for vores vedkommende end det har været tidligere. Så jeg er egentlig ret rolig omkring det. Vi har ikke så mange udløb, vi har langt hen ad vejen den gruppe af spillere, det antal, vi gerne vil have, og de der større indgreb, der kan være, har vi allerede foretaget os i de forudgående vinduer. Så vi er godt på plads, kommer det fra Christiansen.

Annonce

Kontrakter hænger til tørre

Særligt Mustafa Amini og Jakob Ankersen er navne, der hver især har spillet betydelige roller under cheftræner David Nielsen. Førstnævnte har ved flere lejligheder givet udtryk for, at han gerne vil prøve sig af et andet sted, og har da også afvist et tilbud fra AGF om forlængelse, mens Ankersen tidligere på sæsonen har været frustreret over i perioder manglende spilletid, men omvendt også har erklæret sig klar til at skrive under på en ny kontrakt med AGF.

Lige nu lader de begge til at sidde lidt i klemme: De kan ikke vise sig frem for andre klubber, og har på papiret ikke noget arbejde efter 30. juni.

Det giver vel alt andet lige AGF en forhandlingsmæssig fordel?

- Sådan ser jeg ikke på det. Jeg ser hverken fordele eller ulemper for klubber eller spillere lige nu. Jeg er i tæt dialog med de pågældende spillere, men det handler faktisk ikke så meget om, hvad der skal ske med dem kontraktmæssigt, men mere om, hvordan de har det, og ser hele situationen. Det handler om tryghed. De skal være trygge i den nuværende situation. Det er det vigtigste for mig.

Så de kan sagtens være AGFere efter 30. juni?

- Vi ved jo ikke en gang, om vi skal spille sæsonen færdig? Og hvis vi skal, og det bliver ind i juli måned, skal/må de så fortsat spille for AGF og gøre sæsonen færdig eller hvad? Hvad bliver reglerne for det? Er det bedre at være transferfri eller på kontrakt? Det er de ting, vi snakker om. Det andet, selve udløbet, er vi slet ikke nået til endnu, kommer det fra Peter Christiansen.

Som det ser ud nu, kan man snildt forestille sig et transfervindue, der bliver skubbet et godt stykke ind i efteråret. Og det på ruinerne af den verserende corona-virus med mange økonomisk udsultede klubber, ligaer på bagkant.

- Jeg kan egentlig godt forestille mig, at der kommer til at være en del aktivitet i det vindue. Der er helt sikkert mange klubber, der lider og kommer til at lide, så pengene bliver mange steder mindre, men det betyder så også, at der skal skæres i trupperne, og det vil kunne frigive et antal af attraktive spillere til de klubber, der er kommet bedre ud af krisen. Der er mange spillere, der skal finde nye græsgange, så jeg tror ikke på et fuldstændigt dødt transfervindue. Hvor AGF så kommer til at stå i det store billede, ved vi jo ikke nok om. Det må tiden vise, siger han.

En Mustapha Bundu er flere gange sat i forbindelse med større europæiske klubber. Kan et profil-salg af ham eller andre alligevel blive nødvendigt, hvis kassen fattes penge?

- Vi har flere gange sagt, at vi er rigtig glade for den trup, vi har brugt så lang tid på at få sat sammen. Og det er der, vi er. Det kan så godt være, at tingene kan se anderledes ud, når vi igen kommer til at spille på et tidspunkt. Det ved jeg ikke. Men ja, vi har en trup med mange attraktive spillere. Det har Corona-krisen jo ikke ændret på, siger han.

Han har tidligere givet udtryk for, at han ikke gider deltage i en gættekonkonkurrence om, hvordan og hvornår Superligaen eventuelt genoptages. Det har ikke ændret sig. Aktuelt håber Divisionsforeningen på, at turneringen igen kan hoppe i støvlerne - uden tilskuere - i slutningen af maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce