Annonce
AGF

AGF-sportschef vil forsøge at holde på holdets profiler i vinter-vinduet

AGF-spillere tilbage på træningsbanen. De kan se frem mod et ganske interessant forår, hvor det måske ligefrem kommer til at dufte af medaljer. Foto: Axel Schütt
Interessen for AGFs profiler har været proportionalt stigende med holdets fine præstationer indenfor kridtstregerne i efteråret, men står det til klubbens sportschef, bliver alle mand i folden i dette transfervindue.

FODBOLD: Næ, juleferien har – udover alt det, der skulle spises – ikke været nogen videre stressende omgang for AGFs sportschef.

- Der har faktisk været tid til at trække stikket lidt, siger Peter ”PC” Christiansen med et smil, og læner sig komfortabelt tilbage i stolen på sit kontor i klubhuset på Fredensvang.

Sådan plejer det bestemt ikke at være. Et år tilbage var der ikke tid til at klippe kravlenisser hjemme i privaten eller researche alt for meget på frækt fyrværkeri fra Kina, for der var daglige møder, nye spillere på vej: Frederik Tingager, Patrick Mortensen, Alexander Munksgaard. Og alt muligt andet.

I den netop overståede vinterpause har arbejdsbyrden ikke været den samme. Efter 3-1-sejren i Herning mod FC Midtjylland medio december og den derefter udmeldte kontraktforlængelse med cheftræner David Nielsen, tog sportschefen godt nok lige et smut til Australien for at kigge nærmere på den 21-årige midtbanespiller Keanu Baccus – en spiller, AGF ifølge avisens oplysninger endnu ikke har opgivet at hente til Aarhus - men ellers har det mest handlet om at tage telefonen, når de ringede fra det store udland og spurgte på den og den AGF-spiller.

For interessen for de hvidblusedes fremmeste aktiver på græs er i takt med de gode resultater i Superligaen i løbet af efteråret steget markant, fortæller Peter ”PC” Christiansen.

- Det har været mærkbart, siger han.

- Det hænger også sammen med, at vi har gjort truppen yngre. Og det er parametre, der følges ad. Unge spillere, der leverer på banen, og er med til at skabe resultater i deres klub, og også er med i respektive-landsholdstrupper, er altid interessante. Amini og Bundu er A-landsholdsspillere, Thorsteinsson er med det islandske U21-landshold, og vi har lige nu Zach Duncan og Alex Gersbach, der er afsted. Spillere, der er en del af et hold, som præsterer godt og spiller med i den sjove ende, vil per automatik altid generere mere interesse, kommer det fra sportschefen.

Især en spiller som Mustapha Bundu er flittigt blevet rygtet videre og kædet sammen med ikke så få klubber ude i den store verden, men også Mustafa Amini, der har kontraktudløb til sommer, Casper Højer og Jon Dagur Thorsteinsson er spillere med oplagt aktuelt salgspotentiale.

Glad og tilfreds med nuværende trup

Noget konkret er der dog ikke på bedding, selvom skriverierne går på, at det er store, velansete europæiske klubber, der har fået øjnene op for Mustapha Bundus kvaliteter. Blandt andre tyrkiske og franske topklubber. Indtil videre har "PC" lyttet og rystet på hovedet. Australske Mustafa Amini er også flere gange blevet sat i forbindelse med et skifte, men det rette bud er tydeligvis endnu ikke landet på sportschefens bord.

Peter ”PC” Christiansen ønsker vanen tro ikke at kommentere på enkelte spilleres kontraktforhold eller mulige skifter, men gør det klart, at udgangspunktet er at holde sammen på den nuværende trup, da forårets opgaver – muligheden for at komme i mesterskabsspillet, spille med om medaljer og eventuelt hive en pokalfinale i favnen - klart har førsteprioritet.

- Jeg vil sige det sådan her: Hvis vi var den eneste aktør på markedet, var det meget nemt. Så gjorde vi ingenting. Men det er vi ikke. Nu må vi se, hvad der sker. Jeg er rigtig glad for den gruppe af spillere, der er i AGF lige nu, og så langt det er muligt, skal vi holde fast i dem, der er her. Så jeg regner med et stille vindue. Det er vigtigt, det, vi har gang i her og nu, siger Christiansen.

- Vi har gjort vores forarbejde. I bund og grund gjorde vi så meget i sommer, at der skal afgang på en vigtig spiller, en profil, hvis vi skal gøre noget aktivt. Vi skal ikke sælge nogen. Men det betyder jo ikke, at det ikke kommer til at ske, smiler han. Det er historien om, at telefonen kan ringe om en time - og så er alt ændret.

For buddet kan blive så stort, at en klub som AGF – uanset klare forårs-ambitioner og drømme – ikke kan sige nej tak.

Men det er tydeligt at mærke på AGFs sportschef, at der virkelig skal en stor mønt til, hvis de på Terp Skovvej inden foråret skal vinke farvel til én af holdets profiler.

- Det er jo det her, vi har arbejdet så hårdt for at nå frem til. Præcis det her. Hvor der er en sund konkurrence på alle pladser, og hvor vi ikke er så bange for konsekvenserne, når vi får et par skader eller løber ind i karantæner. Vi er godt dækket ind med kvalitet hele vejen rundt. Det må vi ikke smide, lyder det.

- Der er så desuden så mange ting, vi ikke har haft i spil endnu. Zach Duncan har fået en smag for, hvad det er for noget, det her. Alex Gersbach har vi endnu ikke haft behov for at bringe i spil. Kevin Diks er først ved at blive ordentlig fit, og har fået foretaget et mindre indgreb i pausen. Vi har Gift Links, Kasper Lunding, der også står klar, og en Nicklas Helenius, der måske heller ikke har ramt sit niveau endnu. Så jeg føler, at der fortsat er meget, vi kan bringe i spil og forbedre, uanset hvad der sker. Det er en kæmpe styrke, kommer det fra Peter Christiansen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lørdagens coronatal: Trods mange vaccinerede fortsætter corona med at udfordre i Smilets By

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Musah i exit på 100 meter: Blev hurtigt hylet ud af den

Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Bisseck var bedst i AGFs pinlige exit

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Annonce