Annonce
Sport

AGF starter et fodboldakademi på Zanzibar

<p>Stephan Petersen kunne nu ellers godt have tænkt sig, at AGFs udebanetrøje i fremtiden var sort med en gepard trykt på maven og med gepardstriber syet ind forskellige steder i trøjen. Der var dog tale om en aprilsnar. Efterspørgslen efter aprilsnar-trøjen har imidlertid været så stor, at Hummel overveje at producere et begrænset antal af trøjen.</p>

Fodboldklubben AGF præsenterer i dag en samarbejdsaftale med det afrikanske land Zanzibar. Planen er at hente masser af talentfulde spillere til Fredensvang

Annonce

Når AGF på næste søndag besøger FC Vestsjælland, bliver det iført en ny og meget anderledes udebanedragt.

Trøjen er sort med en gepard afbilledet på maven og med gepardmønster syet ind flere steder i trøjen. Derudover vil shortsene også være med gepardmønster.

Martin Jørgensen tvivlsom mod Kolding

Ingen i AGF ønsker at bekræfte Stiftens oplysninger, men ifølge kilder i klubben bliver skiftet til den nye udebanetrøje første synlige bevis på, at AGF har indgået en særdeles spændende aftale med det afrikanske land Zanzibar.

AGF vil nemlig oprette et afrikansk fodboldakademi, der forhåbentlig med tiden vil bidrage med masser af talent til det kommende århusianske Superligahold.

Og talenter er der masser af i Zanzibar, der har omkring en million indbyggere. Faktisk har landet netop vundet både U17 og U19 udgaverne af African Nations Cup.

Ifølge avisens oplysninger er direktør Jan Christensen og sportschef Brian Steen Nielsen netop vendt hjem fra Zanzibar med en aftale i tasken underskrevet af formanden for Zanzibars fodboldforbund J. Oke Ranslirpa.

En aftale, der betyder, at AGF i de næste ti år har eneret på at lave kontrakter med Zanzibars talentfulde spillere.

Men det er en aftale som ingen af de to AGF-ledere ønsker at kommentere.

»Er det ikke rigtigt, at I har indgået en aftale med Zanzibar om at oprette et akademi?«

»Det har jeg absolut ingen kommentar til,« siger sportschef Brian Steen Nielsen.

»Men Stiften er kommet i besiddelse af et billede, hvor Stephan Petersen optræder i Zanzibars landsholdstrøje med et AGF-logo. Hvad er din kommentar til det?«

Vejle-spiller: AGF-træner har fået århusiansk storhedssyge

»De billeder er AGFs ejendom, og i har ikke ret til at bruge dem i avisen. Men derudover har jeg ingen kommentar,« siger Brian Steen Nielsen

Ifølge Stiftstidendes kilder bliver den nye udebanetrøje sat i handlen i løbet af de kommende dage, men heller ikke hos Hummel er det nogen, som vil bekræfte oplysningerne.

Ud over den nye trøje, får aftalen også den konsekvens, at AGF meget snart får endnu en maskot.

Klubben beholder isbjørnen Aros, men den kuldeglade bjørn vil snart få en afrikansk fætter i form af en gepard. Og planen er så tilsyneladende, at Aros skal optræde i vintermånederne, mens geparden vil komme frem fra sit skjul, når temperaturen sniger sig op over 15 grader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce