Annonce
AGF

AGF-stimen fik et gevaldigt hestebid i Randers

Randers FC har et godt tag på AGF og vendte 0-1 til en 2-1 sejr på eget græs. Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2019)
Randers FC tog første stik i kampen om en plads i finalen af Superligaens Europa Playoff, da de vandt 2-1 på egen bane og tildelte AGF det første nederlag i otte kampe.

FODBOLD: De har taget det meste med sig til Aarhus, men point har de endnu ikke fået endnu.

Sådan lød et af drillerierne fra Randers FC inden lørdagens lokalopgør i Superligaens Europa Playoff mod ærkerivalerne fra AGF, hvor AGF-direktør Jacob Nielsen var afbilledet som tyv i en annonce.

En annonce, kronjyderne kan genbruge, når der bliver taget hul på en ny Superliga-sæson. Hjemmeholdet vandt nemlig det første af to opgør i Europa Playoff med 2-1 og har fortsat ikke tabt til AGF på egen bane siden 2014.

I begyndelsen af opgøret lignede det egentlig ellers, at dagen var kommet.

2000 tilskuere havde taget turen fra Aarhus til Randers for at følge deres formstærke favoritter, som kom til kampen med en historisk stime i bagagen. Syv sejre på stribe er ikke hverdag i det århusianske, og efter gode præstationer mod AaB i den første del af Europa Playoff, så virkede AGF som et mandskab, der ville blive svært at slå ud af kurs.

Da cheftræner David Nielsen entrerede banen et par minutter før kampstart for at lave sin salut til de mange medrejsende tilskuere, var responsen også så stor, at den må være nået ned til de århusianske spillere i tunnellen.

De indledte i hvert fald kampen i et højt tempo og forsøgte at lægge et tryk på værterne, der oftest var farligst på deres omstillinger i starten af kampen. Da unge Alexander Amnitzbøll satte sidste fod på et angreb etableret af en sprudlende Mustapha Bundu efter ni minutter, ville begejstringen heller ingen ende tage. Bolden strøg via den ene stolpe og fladt ind i målet. 1-0.

Den gode stime så ud til at være kommet til Randers. Et stadion, hvor AGF ikke har gode minder fra.

En af årsagerne hertil er kronjydernes evne til at slå til på de rigtige tidspunkter. De århusianske fans bag det ene mål, havde knap nok nået at nyde følelsen af at være foran, før den var forsvundet igen.

Annonce

Superliga, runde 35

Randers FC - AGF 2-1 (2-1)

Mål.: 9. 0-1 Alexander Amnitzbøll, 15. 1-1 Saba Lobjanidze, 34. 2-1 Björn Kopplin

Randers FC(4-4-2): Patrick Carlgren - Johnny Thomsen, Jonas Bager, Erik Marxen, Kevin Conboy - Saba Lobjanidze(76. Mikkel Kallesøe), André Rømer, Nicolai Poulsen, Björn Kopplin - Benjamin Stokke(82. Emil Riis), Marvin Egho

AGF(4-3-3): Kamil Grabara - Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Mustafa Amini, Jens Stage, Bror Blume(73. Alexander Munksgaard) - Mustapha Bundu, Alexander Amnitzbøll, Jakob Ankersen(73. Tobias Sana)

Advarsler: Erik Marxen, Nicolai Poulsen, Björn Kopplin, Randers FC - Mustafa Amini, Frederik Tingager, AGF

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuertal: 7216 på Cepheus Park Randers

Randers uden for rækkevidde

Ud af det blå viste georgiske Saba Lobjanidze, hvorfor han i denne sæson er blevet en favorit hos de lyseblå. Et følt spark fra kanten af feltet strøg i en bue henover Kamil Grabara, der ikke kunne gøre andet end at ærgre sig.

Bolden var simpelthen uden for rækkevidde.

En udligning, der gjorde ondt. For selvom gæsterne egentlig havde vist gode takter og trykket sin modstander godt i bund, så begyndte kampen for alvor at bølge herefter. Begge mandskaber kunne sagtens have puttet et eller to ekstra mål ind på kontoen inden pausen, men det var altså kun Randers, der igen udviste kynisme og fuldendte sit comeback ti minutter før pausen.

Björn Kopplin kom først på en ripost efter et hjørnespark og sparkede bolden fladt over i det fjerneste hjørne. Igen uden for målmandens rækkevidde.

Dermed stod kronjyderne igen der, hvor de plejer at gøre, når AGF er på besøg i Randers. I vinderens rolle.

For selvom AGF kom til Randers med syv sejre i bagagen og en selvtillid på størrelse med isbjerget på Aarhus Ø, så kom den aldrig rigtigt til syne efter pausen.

De forsøgte, men fik ikke lagt det samme tryk, som man var vidne til i de første 45 minutter.

Der opstod enkelte situationer her og der, men det værterne, der havde de største chancer og kunne have bragt sig på 3-1 uden nogen kunne anfægte, at det ikke var fortjent.

De var mere direkte i deres spil end AGF, der til tider var ved at skabe optakt til uro, men aldrig formåede at gøre det helt farligt foran Randers-målmanden og den enorme mur af Aarhus-tilhængere lige bag ved ham.

Cheftræner David Nielsen forsøgte at smide ekstra kreativitet ind i kampen, da han 17 minutter før tid sendte Tobias Sana og Alexander Munksgaard på banen og skiftede formation, så der kun var tre spillere i bagerste geled.

Men selvom der blev drejet på knapperne fra sidelinjen, så fik det ikke den ønskede effekt inde på banen. Det blev ikke den eftermiddag, som de århusianske tilskuere havde håbet på. Det udlignende mål udeblev, og dermed skal AGF gøre noget, de ikke har gjort de seneste tre sæsoner, hvis de vil videre til finalen i Superligaens Europa Playoff.

De skal slå Randers FC.

Om det lykkes, bliver vi meget klogere på næste søndag, hvor lokalbraget fortsætter på Ceres Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce