Annonce
AGF

AGF stjal tre point i Esbjerg: Amini slog til i sidste minut

Mustafa Amini, AGF (8) har bragt AGF foran 2-1 i kampen i 18. runde af 3F Superligaen mellem Esbjerg fB og AGF på Blue Water Arena i Esbjerg, søndag den 1. december 2019. (Foto: John Randeris/Scanpix 2019)
På et mål langt inde i tillægstiden vandt AGF 2-1 i Esbjerg søndag aften.
Annonce

FODBOLD: AGF ligger på tredjepladsen i Superligaen efter søndagens 2-1-sejr i Esbjerg.

Sejren blev sikret på et mål af Mustafa Amini 30 sekunder før dommerens tillægstid løb ud. Midtbanespilleren skød på mål langt udefra og bolden gik i mål helt ude ved stolpen.

AGF var kommet foran i første halvleg men hjemmeholdet Esbjerg udlignede fem minutter før tid - helt fortjent.

Lige så gode som AGF var for en uge siden mod Brøndby, lige så dårlige var de i første halvleg i Esbjerg.

Regnen, der silede ned over havnebyen, var som en metafor for århusianernes depressive indsats hvor intet hang sammen eller fungerede – ja, udover at de vandt første halvleg 1-0.

Målet stod Mustapha Bundu for, da han efter ti minutter flot flugtede bolden i mål efter at et indkast var blevet forlænget af en Esbjerg-spiller. Men andet af kvalitet leverede AGF ikke i første halvleg, måske bortset fra en udmærket redning af målmand William Eskelinen.

Cheftræner David Nielsen var helt tydeligt utilfreds med sine spilleres indstilling, mange fejlafleveringer og den røde løber, der var lagt ud for hjemmeholdet ovre i AGFs højre side.

Sidstnævnte forsøgte træneren at gøre noget ved, da han – noget uforståeligt for hovedpersonen selv – pillede målscorer Bundu ud efter en halv time og i stedet satte Jon Dagur Thorsteinsson over i højre side for at hjælpe med at lukke af bagtul.

David Nielsen gav formentligt AGFerne med hårtørreren i pausen. I hvert fald var det et andet og mere fokuseret Aarhus-hold, der kom på banen i anden halvleg. Det kunne ses fra første sekund.

Og gæsterne var da også uheldige med ikke at komme foran. Patrick Mortensen, Thorsteinsson og Jakob Ankersen havde fine muligheder for at udbygge føringen.

Men kender du ikke din besøgelsestid, så får du som en over snuden. Og det måtte AGF sande fem minutter før tid, da de igen-igen var for dårlige til at cleare et hjørnespark og det endte for fødderne af Patrick Egelund, der med et flot spark udlignede.

En helt fortjent udligning, i øvrigt.

Og så var det, at Amini dukkede op og sendte tre point hjem til Aarhus, hvor AGF nu indtager tredjepladsen i Superligaen med seks point ned til syvendepladsen.

Yuriy Yakovenko, Esbjerg fB (23) og Sebastian Hausner, AGF (37) i kampen i 18. runde af 3F Superligaen mellem Esbjerg fB og AGF på Blue Water Arena i Esbjerg, søndag den 1. december 2019.. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce