Annonce
AGF

AGF stjal tre point i Esbjerg: Amini slog til i sidste minut

Mustafa Amini, AGF (8) har bragt AGF foran 2-1 i kampen i 18. runde af 3F Superligaen mellem Esbjerg fB og AGF på Blue Water Arena i Esbjerg, søndag den 1. december 2019. (Foto: John Randeris/Scanpix 2019)
På et mål langt inde i tillægstiden vandt AGF 2-1 i Esbjerg søndag aften.

FODBOLD: AGF ligger på tredjepladsen i Superligaen efter søndagens 2-1-sejr i Esbjerg.

Sejren blev sikret på et mål af Mustafa Amini 30 sekunder før dommerens tillægstid løb ud. Midtbanespilleren skød på mål langt udefra og bolden gik i mål helt ude ved stolpen.

AGF var kommet foran i første halvleg men hjemmeholdet Esbjerg udlignede fem minutter før tid - helt fortjent.

Lige så gode som AGF var for en uge siden mod Brøndby, lige så dårlige var de i første halvleg i Esbjerg.

Regnen, der silede ned over havnebyen, var som en metafor for århusianernes depressive indsats hvor intet hang sammen eller fungerede – ja, udover at de vandt første halvleg 1-0.

Målet stod Mustapha Bundu for, da han efter ti minutter flot flugtede bolden i mål efter at et indkast var blevet forlænget af en Esbjerg-spiller. Men andet af kvalitet leverede AGF ikke i første halvleg, måske bortset fra en udmærket redning af målmand William Eskelinen.

Cheftræner David Nielsen var helt tydeligt utilfreds med sine spilleres indstilling, mange fejlafleveringer og den røde løber, der var lagt ud for hjemmeholdet ovre i AGFs højre side.

Sidstnævnte forsøgte træneren at gøre noget ved, da han – noget uforståeligt for hovedpersonen selv – pillede målscorer Bundu ud efter en halv time og i stedet satte Jon Dagur Thorsteinsson over i højre side for at hjælpe med at lukke af bagtul.

David Nielsen gav formentligt AGFerne med hårtørreren i pausen. I hvert fald var det et andet og mere fokuseret Aarhus-hold, der kom på banen i anden halvleg. Det kunne ses fra første sekund.

Og gæsterne var da også uheldige med ikke at komme foran. Patrick Mortensen, Thorsteinsson og Jakob Ankersen havde fine muligheder for at udbygge føringen.

Men kender du ikke din besøgelsestid, så får du som en over snuden. Og det måtte AGF sande fem minutter før tid, da de igen-igen var for dårlige til at cleare et hjørnespark og det endte for fødderne af Patrick Egelund, der med et flot spark udlignede.

En helt fortjent udligning, i øvrigt.

Og så var det, at Amini dukkede op og sendte tre point hjem til Aarhus, hvor AGF nu indtager tredjepladsen i Superligaen med seks point ned til syvendepladsen.

Annonce
Yuriy Yakovenko, Esbjerg fB (23) og Sebastian Hausner, AGF (37) i kampen i 18. runde af 3F Superligaen mellem Esbjerg fB og AGF på Blue Water Arena i Esbjerg, søndag den 1. december 2019.. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce