Annonce
AGF

AGF-stopper er atter klar til at konkurrere om spilletid

Frederik Tingager blev skiftet kort inde i 2. halvleg mod Randers for halvanden måned siden. Siden har han utålmodigt ventet på, at knæet skulle komme sig. Foto: Ole Nielsen.
En knæskade har holdt AGF-stopperen ude af holdet i halvanden måned. En hård mental nød at knække, lyder det fra Frederik Tingager, der op til sit uheld følte, at han endelig var ved at ramme sit bedste niveau.
Annonce

FODBOLD: Halvanden måned har AGF-forsvareren Frederik Tingager siddet udenfor, ukampdygtig, på grund af et beskadiget ledbånd i det ene knæ.

En skade han pådrog sig i en tackling mod Randers FC i begyndelsen af oktober.

Det har kostet fire Superliga-kampe og pokal-1/8-finalen mod OB, men nu melder den 198 centimeter høje midtstopper sig atter tilbage i kampen om fast spilletid på AGF-holdet. Tirsdag spillede han 45 minutter i testkampen mod AC Horsens, og torsdag trænede han med for fuld musik i den dovne støvregn på Fredensvang.

- Langt om længe føles det fint. Jeg træner godt, og forventer, at jeg nu igen kan konkurrere om spilletid på lige fod med de andre, kommer det fra Tingager.

Han er egentlig sluppet billigt. Frygten var i første omgang en længerevarende knæskade, men det viste sig, at ledbåndet forholdsvis hurtigt kunne trænes op igen.

Det betyder ikke, at det ikke har været trælse uger med masser af uvished.

- Det har været en frustrerende periode. Men de kommer engang imellem. Det har taget lidt længere tid, end jeg i hvert inde i mit hoved lige havde regnet med, jeg har nok været for utålmodig, men efter fire uger føltes det rigtig godt, og så havde jeg nogle dage på banen, hvor det så igen var skidt. Nu er det som det skal være, og det glæder mig at være tilbage igen.

Har du været bekymret i forhold til om skaden var af mere alvorlig karakter end først antaget?

- Nej, for jeg har jo godt vidst, hvad det var for en skade. Jeg har aldrig haft en sådan skade før, så der er selvfølgelig noget usikkerhed, fordi jeg ikke vidste, hvordan det føltes. Nu er jeg så tilbage, men jeg kan godt mærke, at jeg er noget rusten. Der er noget i knæet, der lige skal bygges op igen, så jeg er ikke 100 procent sikker i mine vendinger endnu. Jeg kan sagtens stole på det, men det er mere mentalt. Jeg er tæt på at være der, kommer det fra den tidligere OB -og Braunschweig-spiller, der op til Randers-opgøret for alvor syntes at have fundet formen, havde vundet sin plads i det centrale forsvar tilbage og sammen med holdet var ubesejret i seks kampe i træk i Superligaen.

Annonce

En tung periode

Siden er der sket en hel del. Unge Sebastian Hausner har spillet sig ind i varmen, ligner også en starter ved siden af anfører Niklas Backman mod Brøndby på søndag, og med kun fire kampe tilbage i kalenderen inden vinterpausen, er der ikke meget rampe at fyre sig selv af på for et rustent fyrtårn. Det er bare bag i køen, krydsede fingre - fire stoppere kæmper om to pladser, og reelt er det tre mand, der kæmper om én plads, da Backman er selvskreven.

- Det var nok det værste tidspunkt overhovedet, det kunne ske på. Jeg følte virkelig, at jeg nærmede mig det niveau, jeg ved, at jeg har. Jeg spillede 45 gode minutter i Randers, og så sker det. Det har været tungt at komme over at blive sat tilbage, når nu jeg følte, at jeg var så tæt på ramme mit bedste niveau. Men sådan er det. Jeg har lagt skuffelsen bag mig, og må bare knokle på. Jeg ved, at konkurrencen er hård, men jeg ved også, hvad jeg kan levere, når jeg er fit.

Kan du nå at spille dig ind på holdet igen inden pausen?

- Det har jeg egentlig ikke så meget fokus på. Jeg vil altid gerne spille, men der er kun fire kampe tilbage, så jeg forventer ikke noget. Men jeg håber da. For mig er det vigtigste at komme 100 procent tilbage, og så er det op til træneren at sætte det bedste hold, siger Frederik Tingager, der i indeværende sæson er noteret for 11 kampe i den hvide trøje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce