Annonce
AGF

AGF-stopper: Vi slap afsted med mord

Frederik Tingager (i midten) var ikke imponeret over sig selv efter opgøret på Ceres Park. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix.
Frederik Tingager havde svært ved at juble over søndagens sejr over Esbjerg. Han revsede efter opgøret både sin egen og holdets præstation.

FODBOLD: Det er altid godt at vinde, og det gjorde AGF søndag eftermiddag: 1-0 på hjemmebane over Esbjerg.

Men derfor kan man godt slå sig selv i hovedet og være frustreret. Det var AGF-stopper Frederik Tingager i hvert fald efter opgøret på Ceres Park.

- Det altid svært at analysere på tingene lige efter kampen, men når jeg løber rundt derinde, føler jeg, at vi spiller en rigtig dårlig kamp, kom det fra Tingager.

- Vi kommer slet ikke ud til første halvleg. Jeg synes, at de får lagt et godt pres på os, og det bringer os ud i nogle dumme situationer. Vi får så et mål kort før pausen, der ændrer kampen, men det bliver for meget noget med at forsvare sejren hjem i anden halvleg, i stedet for at spille og gå efter sejren. Det var ikke en god kamp, men de tre point er det vigtigste, kom det fra AGFeren, der også revsede sin egen præstation i opgøret trods det faktum, at han og de øvrige forsvarsspillere spillede til nul for fjerde kamp i træk.

- De kommer jo til rigtig mange chancer, men det også selvforskyldt fra vores side. Jeg rammer personligt slet ikke dagen. Og sådan nogle dage er der bare. Jeg må videre. Vi holder nullet, vinder igen, men slipper vel reelt afsted med et mord. Det skal der godt strammes op på til næste kamp.

Kan fylde mere, at du ikke personligt spiller godt end at vinde?

- Ja, det irriterer mig. Det er klart, at det er en holdsport, og jeg er selvfølgelig glad for de tre point, men når man er en vinder af natur, vil man også gerne præstere selv. Og gør man ikke det, kan man ikke være helt tilfreds. Det kan jeg i hvert fald ikke efter den her kamp. Jeg har store ambitioner, og dem levede jeg slet ikke op til i dag (søndag, red.). Det var ikke godt nok, lød det fra Frederik Tingager.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Aarhus får et nyt galleri

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce