Annonce
Sport

AGF tæt på at sælge stortalent til engelsk klub

17-årige Gustav Mogensen - her i aktion for AGFs U19-hold i en kamp mod FC Midtjylland i efteråret - er tæt på at skifte til engelske Brentford FC. Foto: Ole Nielsen.

Ifølge Århus Stiftstidende oplysninger er 17-årige Gustav Mogensen meget tæt på et skifte til den engelske Championship-klub Brentford FC. Ungdomslandsholdsspilleren var torsdag formiddag til lægetjek i London.

FODBOLD: AGF er tæt på at have solgt et af klubbens mest lysende talenter, 17-årige Gustav Mogensen, til engelske Brentford FC.

Århus Stiftstidende erfarer, at det kun er små detaljer, der mangler, inden skiftet er en realitet, som skulle blive meldt ud senere i dag.

Torsdag formiddag var U19-spilleren til lægetjek i den engelske Championship-klub, der har danske Thomas Frank som cheftræner, og hvor den tidligere AGF-assistenttræner, Lars Friis, er ansat om udviklingstræner med ansvaret for de unge talenter under 23 år, der banker på til eller er omkring førsteholdet.

Brentfords såkaldte B-hold, som Friis står i spidsen for, møder sjovt nok AGF torsdag eftermiddag i Portugal.

Gustav Mogensen fylder 18 år til april, og havde kontrakt med AGF frem til sommer. Men offensivspilleren skifter øjeblikkeligt til den engelske klub på en kontrakt, som er på to og et halvt år.

Ifølge avisens oplysninger ville AGF rigtig gerne have beholdt stortalentet, men kunne ikke overtale ham til at blive i Aarhus. Mogensen har jævnligt trænet med AGFs A-trup i indeværende sæson, spillede også flere kampe på reserveholdet, og var en spiller man havde store forhåbninger til i klubben.

Men nu ser han altså ud til at være tabt for AGF.

Mogensen har til dato spillet 26 officielle ungdomslandskampe fra U16 og op til U19-niveau, hvor han tidligere i denne måned debuterede med en scoring mod Cypern.

Den 190 centimeter høje offensivspiller kan både gøre sig som frontangriber og på begge kanter, og han har indeværende sæson spillet samtlige kampe på AGFs U19-liga-mandskab, hvor det er blevet til seks scoringer i 11 kampe.

I de to foregående sæsoner var Gustav Mogensen med til at vinde dobbelt-guld til klubben i U17-ligaen, hvor der også var masser af mål i støvlerne.

Han kom til AGF i 2012 fra IF Midtdjurs/Nimtofte. Nu går turen så videre til London.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce