Annonce
AGF

AGF taber sag hos Fifa: Skal punge ud med 1,5 millioner kroner til australske klubber

Zach Duncan knokler i øjeblikket på at komme tilbage fra en alvorlig knæskade, som har holdt midtbanespilleren ude siden maj måned. Arkivfoto: Ole Nielsen
Fifa mener, at AGF har begået urent trav i forbindelse med Zach Duncans skifte til klubben i 2019.
Annonce

FODBOLD: De syntes egentlig, at de havde en meget god sag, og det var der mange andre, der også syntes.

Men nu har AGF alligevel tabt den sag, som den australske fodboldklub Brisbane Roar anlagde hos Fifa tidligere på året. Og derfor skal AGF nu punge ud med godt 1,5 millioner danske kroner i træningskompesation kroner til klubberne Brisbane Roar og Western Sydney Wanderes.

Virakken drejer sig om midtbanespilleren Zach Duncan, der i juni måned 2019 - dengang 19 år gammel - skiftede til AGF fra Brisbane Roar.

Han havde været i Brisbane-klubben i to år og spillet fire kampe på seniorniveau.

Duncan kom til AGF fra en såkaldt en ungdomskontrakt, og var således ikke på en professionel kontrakt, som ellers ville have sikret Brisbane Roar kompensation.

Brisbane forsøgte at få Duncan på en professionel kontrakt, inden han røg til Danmark, men nåede det simpelthen ikke.

I stedet havde Zach Duncan ganske kort før sit skifte til Aarhus-klubben lavet en professionel kontrakt med den lille klub Marconi Stallions, og dette mente AGF fritog  dem for at betale træningskompensation til førnævnte klubber.

Men det er Fifa altså ikke enig i, og de har dømt AGF til at skulle betale de 1,5 millioner kroner.

Det internationale fodboldforbund mener, at AGF er skyldige i at have begået en såkaldt "bridge transfer", en manøvre, som Fifa tidligere har gjort ulovlig, og som kan beskrives som en transfer fra én klub til anden, hvor en tredje klub bliver involveret som bro, selvom det aldrig er intentionen at den pågældende spiller skal på banen for denne klub.

Zach Duncans far, Trevor, har tidligere udtalt til australske medier, at sønnen blot tjente godt 1000 danske kroner om måneden i sin tid i Brisbane Roar, hvorfor han også arbejdede ved siden af fodbolden, og at han aldrig var på en professionel kontrakt.

- Der er ingen regler, der er blevet brudt her, siger han til Sydney Morning Herald. Men Fifa ser altså ikke på sagen på samme måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce