Annonce
Sport

AGF tabte årets første testkamp

Youssef Toutouh reducerede til 1-2 mod OB i testkampen på Fredensvang. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

AGF måtte forlade banen med et nederlag på 2-3 i den første test frem mod forårets Superligakampe. OB scorede det afgørende mål kort før tid.

Fodbold: Første testkamp har altid været en svær størrelse. AGF kom også i modvind i den første af slagsen, da de tirsdag middag mødte OB på kunstgræsbanen ved Fredensvang.

Cheftræner David Nielsen stillede med noget nær stærkeste opstilling i første halvleg, hvor to af de nye ansigter målmand Kamil Grabara og Frederik Tingager havde fundet plads til startopstillingen.

Men selvom profilerne var flest i de første 45 minutter, så måtte værterne alligevel se selv være bagud 0-2 ved pausen efter fynske mål af Bashkim Kadrii og Casper Nielsen.

I anden havleg fik flere af de yngre kræfter i AGF-truppen chancen.

En mulighed, de tog til sig. På mål af Youssef Toutouh og Alexander Ammitzbøll kom værterne tilbage i opgøret. Først scorede Toutouh direkte på hjørnespark og ni minutter før slutfløjt udviste Alexander Ammitzbøll stor koldblodighed i fri position og udlignede til 2-2.

Det var dog fynboerne, der kunne juble til sidst. Tre minutter før tid scorede Anders K Jacobsen til slutresultatet 3-2 til OB.

Annonce

AGF Testkamp

AGF - OB 2-3 (0-2)Mål.: 22. 0-1 Bashkim Kadrii, 27. 0-2 Casper Nielsen, 73. 1-2 Youssef Toutouh, 81. 2-2 Alexander Ammitzbøll, 87. 2-3 Anders K. Jacobsen

Tilskuertal: Ca 100 ved Fredensvangs kunstgræsbane.

AGFs startopstilling: Kamil Grabara - Dino Mikanovic, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Magnus Kaastrup, Bror Blume, Adama Guira, Jakob Ankersen - Tobias Sana - Mustapha Bundu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce