Annonce
AGF

AGF-talent: Adfærdsforstyrrelser har styrket min karriere

AGFs 19-årige kantspiller Magnus Kaastrup bryder et tabu i fodboldverdenen og fortæller, at han har flere diagnoser på adfærdsforstyrrelser. Foto: Ole Nielsen
Efter et år på leje i Dortmund vender 19-årige Magnus Kaastrup hjem til AGF, hvor han lægger ud med at fortælle om sine diagnoser på adfærdsforstyrrelser.

AARHUS: AGF’s 19-årige kantspiller Magnus Kaastrup fortæller nu åbent om, at han har diagnoserne ADD, OCD og angst, der blandt andet indebærer koncentrationsbesvær og tvangstanker.

Det gør han i et interview på bold.dk.

Den unge AGF’er, der netop er vendt hjem efter et et-årigt lejeophold i den tyske storklub Dortmund, ønsker med sin åbenhed at bryde med et tabu i fodboldverdenen om diagnoser.

Annonce

Diagnoserne er en styrke

Til bold.dk siger Magnus Kaastrup:

- Nogle ser det måske som en svaghed, men for en som mig, der har diagnoserne, er det en fordel. De har betydet, at jeg har kunne sætte alt til side for fodbolden, og det har gjort mig meget professionel uden for banen. De er slet ikke et problem for mig, for de skærper mig og min tilgang til fodbolden. De bidrager til, at jeg er virkelig passioneret, så jeg har kunnet tage nogle skridt for at bringe karrieren på rette vej.

Diagnoserne betyder, at Kaastrup tidligere i sin karriere har fået stemplet ”primadonna”, fordi han har reageret udadvendt og frustreret, når spillet på banen ikke gik, som han ønskede det.


Nogle ser det måske som en svaghed, men for en som mig, der har diagnoserne, er det en fordel. De har betydet, at jeg har kunne sætte alt til side for fodbolden, og det har gjort mig meget professionel uden for banen.

Magnus Kaastrup


- Jeg er på grund af mine diagnoser et følsomt og sensitivt menneske, og det gør sig gældende både på fodboldbanen, men så sandelig også i livet. Det arbejder jeg stadig med ikke at blive for fanget i, siger han.

Annonce

Snak åbent om det

Videre fortæller han, at han har fået stor hjælp i AGF, hvor man kender hans diagnoser, og hvor han roser særligt sportschef Peter Christiansen for at have hjulpet ham med at tackle sine adfærdsforstyrrelser.

Med sin åbenhed håber Magnus Kaastrup, at han kan hjælpe andre i samme situation.

- Jeg har altid været frisk på at snakke om mine diagnoser, aldrig haft et problem med det, for de hjælper mig. Jeg håber, at hvis der er unge spillere eller ældre, at de også gerne vil snakke om sine diagnoser. Jeg har oplevet, flere er blevet drillet eller mobbet på grund af lignende, og der vil jeg bare sige til dem, der har det, at de skal turde snakke om det og omfavne, at de har de diagnoser, siger han til bold.dk.

Annonce

Debut som 16-årig

Magnus Kaastrup debuterede på AGFs superligahold allerede som 16-årig, da han i en kamp mod AC Horsens blev indskiftet i stedet for Peter Ankersen. Inden han drog til Dortmund, nåede han 17 kampe for førsteholdet.

Magnus Kaastrup

Magnus Kaastrup er født 28. december 2000.

Han kom til AGF som U-14-spiller fra Stilling.

14. juli 2017 debuterede har for AGF i Superligaen som den yngste AGF-debutant i ligaen nogensinde. Siden har han spillet i alt 17 superligakampe, ligesom kantspilleren har optrådt på såvel U-16 som U-17 og U-18 landsholdene.

Det seneste år har Magnus Kaastrup været udlejet til Borrusia Dortmund, hvor han har været tilknyttet klubbens andethold under ledelse af Mike Tullberg - tidligere spiller og ungdomstræner i AGF.

Magnus Kaastrup er nu tilbage i AGF, hvor han har halvandet år tilbage af sin kontrakt.

Det kan blive til mange flere, nu hvor han er tilbage i Aarhus efter lejeopholdet i Tyskland, hvor han føler, at han har vist, at han kan stå på egne ben.

Magnus Kaastrup har kontrakt med AGF halvandet år endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce