Annonce
AGF

AGF-talent scorede to gange: - Det betyder utroligt meget for mig

Alexander Ammitzbøll har det seneste år været udlejet til FK Haugesund. Arkivfoto: Ole Nielsen
Alexander Ammitzbøll gjorde opmærksom på sig selv, da han på tyve minutter efter hjemkomsten fra Norge scorede to mål i årets første træningskamp.

FODBOLD: En angriber skal helst have en Preben Elkjærsk tro mig sig selv. Det er der i hvert fald mange, der mener.

Og AGFs 21-årige angrebstalent Alexander Ammitzbøll er da heller ikke bleg for at stå ved sine mål.

Som det første af to, han scorede fredag mod Viborg FF i årets første træningskamp. Opspillet var fint - han deltog selv i det - og afslutningen var sådan set også hård nok, men nok lige tæt nok på målmanden.

Can Dursun i Viborg-målet kunne dog ikke finde håndtaget i Ammitzbølls afslutning og bolden trillede i mål.

Efter kampen kaldte angriberen det for et godt mål, og da journalisten påpegede at målmanden måske havde et medansvar, lød det tørt med et skævt smil fra Alexander Ammitzbøll:

- Nej, han kunne ikke tage den. Jeg tager æren.

Få minutter efter reduceringen til 1-2 udlignede Ammitzbøll med sit andet mål i kampen, da han blev stukket i dybden af Benjamin Hvidt og efterfølgende køligt spillede bolden rundt om målmanden.

- Det var også godt, men et pænere mål. Én mod én med målmanden er meget mentalt, og jeg tror da at det hjalp, at jeg lige havde scoret én gang.


Jeg fik vist fra start, at jeg er tilbage og at jeg kan score mål

Alexander Ammitzbøll, AGF


Annonce

Back-up til Mortensen

AGF-talentet er vendt tilbage til Fredensvang efter et lejeophold i 2020 i norske FK Haugesund.

Deroppe fik han hår på brystet, og vurderet ud fra de 45 minutter, han fik mod Viborg, er det en mere moden og åbenlys farlig spiller, AGF har fået retur.

Og Alexander Ammitzbøll lagde da heller ikke skjul på, at han var glad for at markere sin retur til Aarhus så hurtigt og effektivt som det skete efter han kom på banen fra anden halvlegs start i 2-2-kampen.

- Det er dejligt for mig at komme godt i gang og vise mig frem i første træningskamp. Det er jeg virkelig glad for. Det betyder utrolig meget for mig. Jeg fik vist fra start, at jeg er tilbage og at jeg kan score mål, fortalte Ammitzbøll, der er klar til at påtage sig en back up-rolle i foråret.

- Jeg skal være suppleant til Patrick (Mortensen, red.). En mand, som skal kunne komme ind og give nogle andre aspekter af spillet; dybdeløb for eksempel som vi så ved det andet mål.

Træningskamp

AGF - Viborg FF 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Tobias Bech (29.), 0-2 Younes Bakiz (50.), 1-2 Alexander Ammitzbøll (62.), 2-2 Alexander Ammitzbøll (65.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara (William Eskelinen, 46.) - Alexander Munksgaard (Casper Højer Nielsen, 68.), Mikkel Lassen (Sebastian Hausner, 68.), Jesper Juelsgård (Thomas Kristensen, 46.), Alex Gersbach (Magnus Anbo, 46) - Mads Bager (Nicolai Poulsen, 68.) - Milan Jevtovic (Magnus Kaastrup, 46.), Benjamin Hvidt (Patrick Olsen, 68.), Albert Grønbæk Erlykke (Magnus Isager, 37. (Gift Links, 68.)), Jon Dagur Thorsteinsson (Mathias Jørgensen, 68.) - Patrick Mortensen (Alexander Ammitzbøll, 46.)

Udvisning: Albert Grønbæk Erlykke (37., AGF fik lov til at sætte en ny mand ind)

Tilskuere: 0 på Ceres Park

Annonce

Mål er mål

Og angriberen skal nok få spilletid i foråret.

Det fortalte cheftræner David Nielsen efter kampen.

- Det er op til ham selv at bestemme hvor meget spilletid, han skal have. Og jeg tror, at han nok skal få en masse.

- Det var en fantastisk præstation i dag. Han er livsfarlig. Det betyder alt for en angriber at få scoret, og for ham handler det ikke meget om hvorvidt det var en træningskamp eller ej. Han skal vise, at han kan score mål, og det var dejligt at se ham tilbage med gang i målscoringen, sagde David Nielsen.

Alexander Ammitzbøll og AGF spiller næste træningskamp på tirsdag ude mod FC Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce