Annonce
Sport

AGF-talenter kan (næsten) genvinde DM-guldet i Parken

Anders Fæster scorede fire gange i AGFs seneste kamp, hvor HB Køge blev besejret med 5-2. Arkivfoto: Ole Nielsen

Onsdag eftermiddag tørner FC København og AGF sammen i Parken i en lille finale i U17-ligaen. Med en sejr vil AGF være meget tæt på for andet år i træk at nappe DM-guldet - og det med en helt anden besætning end sidst.

FODBOLD: Det er mindre end tre uger siden, at AGFs superliga-spillere havde en hel del på spil i Parken mod FC København i den såkaldte Europa Playoff-finale, som David Nielsens tropper tabte med 1-4.

Og nu er det så klubbens U17-mandskab, der skal et smut til national-arenaen for at spille "finale" mod løverne, forsøge at genvinde det danske mesterskab i U17-ligaen.

Onsdag eftermiddag går det således løs mellem FC København og AGF. Førstnævnte er inden opgøret rækkens duks, ét point foran AGF på andenpladsen, og med kun en efterfølgende spillerunde tilbage vil en hjemmesejr betyde guld til københavnerne, mens fuld gevinst til gæsterne omvendt vil sende en matchbold den modsatte vej.

AGF møder i sidste spillerunde bundholdet Haderslev på hjemmebane.

Men hvordan står holdet - stort set uden gengangere fra sidste sæsons guldmandskab - så rustet til en tur til Parken?

- Vi kan ikke stå bedre rustet, end vi gør. Inden den seneste kamp (5-2 over HB Køge, red.) havde vi en pause på en måned, det har været lidt irriterende, for vi var inde i et rigtig godt flow spillemæssigt. Omvendt har pausen betydet, at vi har fået alle vores småskadede spillere tilbage, mens FCK har været i Frankrig og spillet mod internationale modstandere. De er blevet matchet på højeste niveau, mens vi er kommet til kræfter, og har trænet godt så det bliver spændende at se, hvilken optakt, der har været bedst, lyder det fra AGFs U17-ligatræner Fatah Abdirahman, der erkender, at det har overrasket ham en smule, at det nuværende kuld har leveret, som det har gjort - og altså nu står med muligheden for at gøre kunststykket fra sidste sæson efter.

- Ja, jeg må indrømme, at jeg er overrasket, for det er et helt andet hold, helt andre typer. Der er kun tre af de her spillere, der rigtigt var en del af det hele sidste sæson, og heraf spillede kun én af dem fast. Og så er jeg alligevel ikke så overrasket, for det er en samling spillere, der virkelig forstår, at hårdt arbejde på træningsbanen lønner sig. Alle arbejder for hinanden, og der er mange, der er begyndt at tage et ansvar, som de ikke har gjort før. Det har været fedt at se, siger cheftræneren, der tager til København med en trup uden alvorlige skader.

Annonce

Et helt andet hold

Hvordan er det her hold så anderledes i forhold til sidste sæsons guldvindere, der i øvrigt blev trænet af den nuværende Aarhus Fremad-cheftræner Morten Mølkjær?

- Det er bare nogle andre typer. Det er spillere, der tidligere er gået noget under radaren, og som ikke umiddelbart besidder de samme lederevner eller har de samme fysiske forudsætninger, som spillere som Sebastian Hausner, Benjamnin Hvidt og Daniel Thøgersen eller de samme udprægede individuelle kvaliteter som en Magnus Kaastrup. Det var jo spillere, der bare bragede igennem og kørte modstanderne baglæns. Nu er der færre powerspillere. Det er i højre grad kollektivet, der gør individualisterne gode, og ikke omvendt, siger Fatah Abdirahman.

Det store forkromede spørgsmål er så om spillere som Anders Fæster, Gustav Mogensen, Mikkel Møller Lassen og Jacob Reus tage til Parken, afgang tidlig morgen onsdag, kampstart 13.00 i hovedstaden, så kan gøre det og sende guldet i retning af Aarhus?

- Ja, det tror jeg på. Jeg vil i hvert fald være slemt skuffet, hvis vi ikke tager derover og leverer varen. Resultatet er én ting, det kan vi ikke altid gøre så meget ved, men præstationen skal være tilstede, når vi spiller sådan en kamp. Det er det vigtigste. Hvis ikke vi i en klub som AGF kan præstere i en "finale" som denne, er det ikke godt nok. Min vigtigste opgave er at være med til at udvikle spillere, der en dag kan træde ind i superligatruppen, bidrage med noget, ikke bare være med. Og skal nogle af de her spillere gøre det, skal de også kunne præstere i Parken onsdag. Det kan godt være, at vi ikke vinder, men de skal vise, hvad de er gjort af, og at der er noget at bygge videre på. Ellers bliver jeg sgu skuffet, kommer det fra succesholdets træner.

- Hvis vi rammer det, vi kan, kan vi også gøre det færdigt og vinde. FCK er det bedst spillende mandskab i rækken, men vi har nogle kvaliteter kollektivt, der har bragt os langt.

Der er kick off i Parken onsdag klokken 13.00. AGF har fem point ned til FC Nordsjælland på tredjepladsen, der har spillet en kamp mere, og derfor er århusianerne sikre på mindst at vinde sølv.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce