Annonce
Sport

AGF tester formen mod OB

David Nielsen får mulighed for at se sine spillere i aktion i årets første testkamp, når AGF møder OB på kunstgræsbanen ved Fredensvang. Foto: Axel Schütt

Tirsdag middag kaster AGF sig ud i årets første testkamp, når superligakonkurrenten fra OB kommer på besøg.

Kampen spilles på kunstgræs på Fredensvangs træningsanlægs bane seks klokken 12.00.

AGF tog hul på forberedelserne til forårets kampe i sidste uge, hvor tre af i alt fire nye ansigter i truppen havde første arbejdsdag.

Målmand Kamil Grabara og forsvarsspiller Frederik Tingager må forventes at komme i spil mod fynboerne tirsdag, mens tilskuerne må se langt efter den nye højre back Alexander Munksgaard, som er taget med Jens Stage og resten af U21-landsholdet på træningslejr i Mexico.

Seneste mand til holdkortet i AGF, angriber Patrick Mortensen, havde første træningsdag mandag og vil formentlig også være en del af truppen til testkampen.

AGF har i alt tre testkampe herhjemme inden truppen rejser på træningslejr i Portugal 26. januar. Udover OB møder man FC Nordsjælland på udebane 19. januar og Brabrands 2. divisionshold 23. januar.

I forbindelse med træningslejren spiller århusianerne yderligere tre kampe mod blandt andre de norske mestre fra Rosenborg.

Første opgør i Superligaen bliver mod Esbjerg på hjemmebane 8. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce