Annonce
AGF

AGF tog den odenseanske letbane op på tredjepladsen

Næste stop: OB-målet. Mustapha Bundu i fuld fart mod sin fjerde scoring i to kampe. Foto: Claus Fisker/Scanpix.
Århusianerne nappede sejr nummer fem i træk i Superligaen fredag aften, da OB blev besejret med 2-1. Mustafa Amini blev matchvinder trods en svag AGF-præstation efter pausen.
Annonce

FODBOLD: De graver i Odense.

De graver for en letbane. Den skal stå færdig i 2021, i hvert fald første etape, og skal tumle forbi stadion, Nature Energy Park, endestationer Tarup i nordvest og Hjallese i syd.

Så de har gravet et kæmpe hul udenfor OBs hjemmebane. Her kommer det til at gå tjept.

Måske graver de også efter guld?

Det var der i hvert fald to fodboldklubber, der gjorde fredag aften inde på "naturparkens" grønne græs. To traditionsklubber, OB fra Odense og AGF fra Aarhus, der begge i den grad længes efter fordums styrke og meritterende resultater; i første omgang bare en plads indenfor i varmen i Superligaens top seks.

Det havde de spillet sig til efter de første ni runder, AGF nummer fire, OB nummer fem, inden opgøret, og nu skulle næste skridt så tages, vigtige point på spil. Frem med gravemaskiner og knofedt og direkte kabelføring til de absolutte tophold.

Det var gæsterne, der havde det skarpeste sjak: AGF vandt for femte gang i træk i Superligaen, 2-1, men det holdt hårdt. Meget hårdt.

Dermed hopper de forbi Brøndby, op på tredjepladsen.

Efter en første halvleg, hvor hjemmeholdet egentlig lagde bedst fra land, og kom til gode chancer til både Oliver Lund og Moses Opondo, men hvor en Mustapha Bundu-afslutning "tvang" Marco Lund til at lave selvmål, var det AGF, der havde momentum, da holdene strøg ind i skurvognene til pause.

Scoringen i det 28. minut kom efter en god AGF-periode, og islandske Jon Dagur Thorsteinssons billard-agtige dybdebold til fremadstormende Bundu var en fryd for øjet, selvom det altså endte med, at Marco Lund tumlerier inde på stregen blev krediteret for målet.

Efter pausen kom gæsterne fra Aarhus slet ikke ordentligt ud, OB pressede, vandt nærkampene, og AGF-spillerne havde mere end svært ved at finde hinanden med selv de mest simple pasninger. Og et AGF-forsvar, der ikke havde lukket mål ind i de fem forudgående kampe lignede pludselig en forvirret flok, der håbede på det bedste, men slet ikke var i kontrol.

Derfor virkede det også logisk, da fynboerne fik udlignet: Moses Opondo løb bagom en tilsyneladende småsøvning Mustapha Bundu og headede et frispark fra venstre side i nettet. Der skete efter 66 hektiske minutter. Den første scoring mod AGF i 535 minutters superligabold.

Og nu lugtede det pludselig af en odenseansk letbanetur forbi AGF i tabellen, OB-sejr, for gæsterne virkede groggy, spillerne rådvilde.

Men der skete et eller andet derinde. Spillerne fik gravet sig op af det dybe hul. Først - som en art forvarsel - kom Patrick Mortensen til en kæmpe chance helt fri foran Oliver Christensens kasse, men frontløberen sparkede lige på handskemanden.

Der var dog mere i posen.

Jakob Ankersen driblede på tværs af banen, tabte bolden, som dog noget heldigt havnede for fødderne af en snarrådig Mustafa Amini - i øvrigt århusianernes bedste mand - der køligt curlede den op i det ene målhjørne. Og så stod der 1-2 på måltavlen, næste stop slutfløjt, ti minutter hjem via Bolbro.

Inden da nåede de stribede faktisk at spille sig til to kæmpe muligheder, udligningen hang og dinglede i den kølige aftenluft, og den tidligere AGFer, Alexander Juel, burde, skulle have scoret med pandebrasken, men glemte at indløse billet, da det gjaldt.

Og så vandt AGF. Femte sejr i træk. Ikke nogen køn omgang, men det kører på skinner i Aarhus for tiden.

OB-AGF 1-2

0-1 Marco Lund (Selvmål) (28.)

1-1 Moses Opondo (66.)

1-2 Mustafa Amini (80.)

AGF (4-3-3): Aleksandar Jovanovic – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Jon Dagur Thorsteinsson (Zach Duncan 56.) – Mustapha Bundu (Gift Links 73.), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (Alex Gersbach 85.).

OB (3-5-2): Oliver Christensen – Marco Lund, Jeppe Tverskov, Ramon Leeuwin – Jacob Barrett Laursen (Jens Jakob Thomasen 46.), Troels Kløve (Alexander Juel Andersen 49.), Janus Drachmann, Moses Opondo, Oliver Lund – Issam Jebali (Sander Svendsen 79.), Bashkim Kadrii.

Advarsler: Aleksandar Jovanovic, Zach Duncan, Niklas Backman & Mustafa Amini (AGF), Jeppe Tverskov (OB)

Dommer: Mikkel Redder

Tilskuere: 10.441

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce