Annonce
AGF

AGF-topscorer varmer op til sølvbrag: - Jeg tror da, at Ståle er lidt nervøs

AGF's spillere og Patrick Mortensenc jubler over sejren i 3F Superliga mesterskab slutspilkampen mellem AGF og FC Midtjylland på Ceres Park i Aarhus , søndag den 12. juli 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Med 3-0-triumfen mod FC Midtjylland kan AGF overtage andenpladsen i Superligaen med en sejr over FC København på søndag.
Annonce

FODBOLD: Konklusioner holder ikke mange dage i fodbold.

Torsdag aften var mange AGF-fans parate til at fløjte sæsonen af for at sikre bronzemedaljerne. Men nu, tre dage senere, er det en sølvkamp i Parken, fansene kan se frem til.

AGFs 3-0-sejr over FC Midtjylland og FC København og Brøndbys uafgjorte resultatet tidligere på dagen betyder, at AGF med tre runder igen af Superligaen blot er to point efter den detroniserede mester.

Samtidig er AGF otte point foran Brøndby hvorfor bronzemedaljerne synes snublende tæt på.

Og AGF er da også klar til at tage kampen op mod FCK, lovede Patrick Mortensen efter søndagens AGF-sejr over midtjyderne.

- Det bliver megaspændende. Jeg tror da, at Ståle er lidt nervøs, sagde Patrick Mortensen med henvisning til københavnernes cheftræner med efternavnet Solbakken.

- Vi har alt at vinde og skal bare ud og give den gas igen. Den kamp glæder jeg mig utrolig meget til. Det bliver en uhyre svær kamp i Parken, men vi skal ud og spille vores spil og vores chance, sagde Mortensen.


Det var en solid præstation af alle mand, men det er faktisk også nemt med alle de fans på dette stadion - det gør en forskel.

Patrick Mortensen


Annonce

Hjælp fra fans

Hvis det skal blive til AGF-sejr i Parken - for første gang i 11 år - skal århusianerne finde samme takter frem som i de seneste hjemmekampe - og glemme alt om nederlagene til AaB.

- Inden kampen i dag havde vi en snak om, at vi skulle ud og revanchere os fra i torsdags (nederlaget til AaB, red.). Det var vigtigt, at vi kom ud og fik skraldet igennem som mod FC København, og det formåede vi. Det eneste, jeg er utilfreds med er, at vi ikke fik scoret mere før pausen, sagde Patrick Mortensen inden han sendte en tak af sted til de mere end 7.000 tilskuere på Ceres Park.

- Det var en solid præstation af alle mand, men det er faktisk også nemt med alle de fans på dette stadion - det gør en forskel.

Der jo et deja-vu over det her. For en uge siden havde I besejret FCK efter at have tabt til AaB. Er det tilskuerne her på stadion, der er forskellen?

- Jeg synes ikke, vi spillede dårligt i Aalborg, men vi skabte ikke de chancer, vi skal. Det gjorde vi til gengæld i dag. Men i sidste ende er det en mental ting, og vores fans har en kæmpe andel i denne sejr.

AGF møder FC København på søndag i Parken klokken 20.00.

Mesterskabsspillet, Superligaen

AGF-FC Midtjylland 3-0 (1-0)

Mål: 8. 1-0 Patrick Mortensen. 50. 2-0 Casper Højer Nielsen. 74. 3-0 Patrick Mortensen.

AGF: William Eskelinen - Kevin Diks/66. Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Benjamin Hvidt/80. Albert Grønbæk Erlykke, Bror Blume - Jon Dagur Thorsteinsson/86. Alex Gersbach, Nicklas Helenius, Jakob Ankersen/86. Magnus Anbo - Patrick Mortensen

FCM: Jesper Hansen - Dion Cools, Manjrekar James, Rasmus Nicolaisen, Marc Dal Hende - Frank Onyeka, Jens Cajuste/46, Sory Kaba, Evander - Awer Mabil/70. Lasse Vibe, Ronnie Schwartz, Mikael Anderson/62. Anders Dreyer

Advarsler: Benjamin Hvidt, Bror Blume, Patrick Mortensen, AGF. Rasmus Nicolaisen, Jens Cajuste, Frank Onyeka, FCM.

Tilskuere: 7.534 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-bølgen når nye højder i Aarhus: Der er fundet 83 tilfælde i løbet af et døgn

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce