Annonce
Sport

AGF-træner: Defensiv indsats skyldes Esbjergs målproblem

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
AGF spillede defensivt i 1-0-sejren mod Esbjerg. Ifølge træner David Nielsen skyldtes det Esbjergs målproblem.

AGF vandt søndag 1-0 over Esbjerg i 3F Superligaen, og Esbjerg-træner John Lammers mener, AGF spillede for defensivt efter holdets scoring.

- AGF spillede ikke, men forsvarede kun. Det var lidt ligesom at se håndbold, hvor et hold bare står foran sit eget felt, siger John Lammers.

Ifølge AGF-cheftræner David Nielsen skyldtes det defensive spil, at Esbjerg har haft problemer med at score i denne sæson.

Efter søndagens kamp er Esbjerg gået fra banen fem gange uden at score, og derfor så David Nielsen ingen grund til at give holdet plads til at lave mål.

- Esbjerg har haft svært ved at score og derfor stillede vi os ned, da vi havde scoret til 1-0 for at se, om de kunne bryde os ned i anden halvleg, siger han.

- Vi ved, at det er et hold, der har problemer med at score mål. Derfor ville vi heller ikke hjælpe det med at score ved at komme længere frem, siger han.

AGF lykkedes med at holde Esbjerg fra at score, og en vigtig grund til, at AGF kunne forsvare foran eget felt i meget af kampen, var forsvareren Niklas Backman.

- Vi vidste, vi kunne stå lavt med Backman, og at han er god til at forsvare feltet. Så det er noget, vi ikke er bange for at gøre, siger David Nielsen.

- Ofte bliver det nervøst, når man står så lavt, men mod Esbjerg kunne vi se, at vi er komfortable med at forsvare foran feltet. Vi følte, vi havde styr på det.

AGF's midterforsvarer Frederik Tingager mener dog ikke, at AGF havde så godt styr på det, som David Nielsen mener. Han føler, sejren var ufortjent.

- Da vi fik målet, forsvarede vi os for meget. Nogle gange slipper man afsted med mord, og det gjorde vi mod Esbjerg, lyder det fra Frederik Tingager.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce