x
Annonce
AGF

AGF-træner: Der skal være bid i os fra start til slut

David Nielsen vil gøre alt for at få banket den indre drivkraft i gang hos spillerne til kampen mod Randers. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
AGFs cheftræner David Nielsen vil have tændt den indre drivkraft i sit kollektiv, så det kan være vedholdende og koncentreret gennem en hel kamp. Det kræver det, hvis man skal have point mod Randers FC.

FODBOLD: Det er ingen hemmelighed, at lokalrivalerne fra Randers FC ikke er AGF's yndlingsmodstander. Statistikken taler sit tydelige sprog på den front. I de seneste fem opgør er det blot blevet til to point til AGF, mens den seneste sejr til holdet fra Fredensvang kom tilbage i august 2015, hvor de vandt 3-2 på Ceres Park.

Begge mandskaber kommer til kampen med et nederlag i bagagen. Randers tabte hjemme til Midtjylland, mens AGF blev slået 1-2 i Silkeborg.

Ifølge cheftræner David Nielsen handler opgøret mest af alt om at have den rigtige indstilling til opgaven. Begge mandskaber kender hinanden så godt efter utallige opgør, at det er begrænset, hvad de kan overraske hinanden med på selve dagen.

- Vi ved, hvad de er gode til. De ved, hvad vi kan. Der er ingen hemmeligheder imellem os, siger træneren, der ikke vil bruge de store kræfter på tilskuersituationen.

- Alle kan læse sig til, at der ikke er tilskuere på stadion. Det er præmissen for alle hold. Vi skal være afklaret i forhold til den opgave, som vi står overfor. I bund og grund handler det om, at vi skal have tændt den indre drivkraft. Både rent individuelt, men også som et hold, siger træneren og fortsætter:

- Randers er et godt fodboldhold og vi har haft det svært med dem. Vi skal lære af de kampe, som vi har spillet mod dem og tage de erfaringer med os. Det handler om, at vi skal være vedholdende og koncentreret i vores spil, for det er de hver eneste gang. Samtidig skal vi bide fra os hver gang. Vi skal bide fra os i angrebet og vi skal bide fra i forsvaret.

Hvad mener du med at bide fra jer?

- Det vil sige, at når vi angriber, så skal vi også være farlige, og når vi forsvarer os, så skal vi være afklaret i forhold til opgaven. Anderledes er det ikke. Det har vi mærket, når vi har spillet mod dem, og det har vi set i de andre kampe, som de har spillet.

Annonce
De unge spillere testede det nye græs. I rød trøje er det målmand Kasper Kristensen, Zach Duncan (korte bukser), Magnus Anbo. Foto: Flemming Krogh

To ude med skader - to andre skal ind

AGF har to spillere i karantæne til lokalopgøret. Alexander Munksgaard fik en advarsel i første halvleg, som udløste karantæne til torsdagens kamp, mens Niklas Backman blev udvist efter to advarsler. Den sidste var af den mere kontroversielle slags, da svenskeren fik sin anden advarsel, fordi han eftersigende udtrykte sig undrende over et manglende straffespark til AGF.

Dermed står AGF uden to spillere fra den normale startopstilling. Umiddelbart ligner hollandske Kevin Diks svaret på højre back, mens det er mere tvivlsomt hvem der skal afløse Backman, da både Frederik Tingager og Jesper Juelsgård har siddet udenfor.

- Der er to spillere, der ikke kan spille. Derfor skal der to andre ind, lyder det korte svar fra David Nielsen.

Men har du gjort dig nogle tanker om hvordan du skal blande kortene? Og er de andre forsvarere klar?

- Det må vi se, hvordan vi får løst. Vi har trænet i dag og så træner vi igen torsdag inden vi skal spille kamp om aftenen, siger David Nielsen.

Torsdagens kamp bliver den første på Ceres Parks nye underlag, der blev lagt i weekenden efter 0-0 kampen mod Hobro 28. februar.

Det er et såkaldt hybridgræs, der er blevet lagt på stadion. Det almindelige græs er blevet mikset med kunstgræs, hvilket skulle være med til at styrke holdbarheden.

Onsdag havde spillerne deres første træning på det nye græs og tilbagemeldingerne var fine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce