Annonce
AGF

AGF-træner: Der skal være bid i os fra start til slut

David Nielsen vil gøre alt for at få banket den indre drivkraft i gang hos spillerne til kampen mod Randers. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
AGFs cheftræner David Nielsen vil have tændt den indre drivkraft i sit kollektiv, så det kan være vedholdende og koncentreret gennem en hel kamp. Det kræver det, hvis man skal have point mod Randers FC.
Annonce

FODBOLD: Det er ingen hemmelighed, at lokalrivalerne fra Randers FC ikke er AGF's yndlingsmodstander. Statistikken taler sit tydelige sprog på den front. I de seneste fem opgør er det blot blevet til to point til AGF, mens den seneste sejr til holdet fra Fredensvang kom tilbage i august 2015, hvor de vandt 3-2 på Ceres Park.

Begge mandskaber kommer til kampen med et nederlag i bagagen. Randers tabte hjemme til Midtjylland, mens AGF blev slået 1-2 i Silkeborg.

Ifølge cheftræner David Nielsen handler opgøret mest af alt om at have den rigtige indstilling til opgaven. Begge mandskaber kender hinanden så godt efter utallige opgør, at det er begrænset, hvad de kan overraske hinanden med på selve dagen.

- Vi ved, hvad de er gode til. De ved, hvad vi kan. Der er ingen hemmeligheder imellem os, siger træneren, der ikke vil bruge de store kræfter på tilskuersituationen.

- Alle kan læse sig til, at der ikke er tilskuere på stadion. Det er præmissen for alle hold. Vi skal være afklaret i forhold til den opgave, som vi står overfor. I bund og grund handler det om, at vi skal have tændt den indre drivkraft. Både rent individuelt, men også som et hold, siger træneren og fortsætter:

- Randers er et godt fodboldhold og vi har haft det svært med dem. Vi skal lære af de kampe, som vi har spillet mod dem og tage de erfaringer med os. Det handler om, at vi skal være vedholdende og koncentreret i vores spil, for det er de hver eneste gang. Samtidig skal vi bide fra os hver gang. Vi skal bide fra os i angrebet og vi skal bide fra i forsvaret.

Hvad mener du med at bide fra jer?

- Det vil sige, at når vi angriber, så skal vi også være farlige, og når vi forsvarer os, så skal vi være afklaret i forhold til opgaven. Anderledes er det ikke. Det har vi mærket, når vi har spillet mod dem, og det har vi set i de andre kampe, som de har spillet.

De unge spillere testede det nye græs. I rød trøje er det målmand Kasper Kristensen, Zach Duncan (korte bukser), Magnus Anbo. Foto: Flemming Krogh
Annonce

To ude med skader - to andre skal ind

AGF har to spillere i karantæne til lokalopgøret. Alexander Munksgaard fik en advarsel i første halvleg, som udløste karantæne til torsdagens kamp, mens Niklas Backman blev udvist efter to advarsler. Den sidste var af den mere kontroversielle slags, da svenskeren fik sin anden advarsel, fordi han eftersigende udtrykte sig undrende over et manglende straffespark til AGF.

Dermed står AGF uden to spillere fra den normale startopstilling. Umiddelbart ligner hollandske Kevin Diks svaret på højre back, mens det er mere tvivlsomt hvem der skal afløse Backman, da både Frederik Tingager og Jesper Juelsgård har siddet udenfor.

- Der er to spillere, der ikke kan spille. Derfor skal der to andre ind, lyder det korte svar fra David Nielsen.

Men har du gjort dig nogle tanker om hvordan du skal blande kortene? Og er de andre forsvarere klar?

- Det må vi se, hvordan vi får løst. Vi har trænet i dag og så træner vi igen torsdag inden vi skal spille kamp om aftenen, siger David Nielsen.

Torsdagens kamp bliver den første på Ceres Parks nye underlag, der blev lagt i weekenden efter 0-0 kampen mod Hobro 28. februar.

Det er et såkaldt hybridgræs, der er blevet lagt på stadion. Det almindelige græs er blevet mikset med kunstgræs, hvilket skulle være med til at styrke holdbarheden.

Onsdag havde spillerne deres første træning på det nye græs og tilbagemeldingerne var fine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce