Annonce
AGF

AGF-træner inden kvartfinale: 'Pokalen' får ikke den opmærksomhed, den fortjener

David Nielsen kigger målrettet frem mod tirsdagens pokal-kvartfinale mod Esbjerg. Foto: Bo Amstrup.
AGF-cheftræner David Nielsen ved alt om, hvad det vil sige at stå i en pokalfinale - han prøvede det selv fire gange som aktiv spiller - og derfor går han også benhårdt efter at komme langt i turneringen med AGF. Tirsdag spiller holdet fra Fredensvang kvartfinale i Esbjerg.

FODBOLD: POKALEN er VIGTIG i AGF.

Sådan skråler de mest stemningsskabende AGF-supportere altid oppe fra tribunen, når der er pokalbold på programmet – og typisk, hvis præstationen ikke ligefrem sidder i skabet, holdet balancerer på randen af endnu et exit i den turnering, klubben har vundet hele ni gange.

Seneste gang AGF vandt finalen var 1996, og der skulle gå hele 20 år før de igen spillede med om trofæet, det var i 2016 under ledelse af cheftræner Glen Riddersholm: FC København var en for stor mundfuld, vandt 2-1.

Nu er der måske allerede en slutkamp indenfor rækkevidde igen. Måske.

Tirsdag aften spiller århusianerne i hvert fald kvartfinale på Blue Water Arena mod Esbjerg, trods alt ikke den værst tænkelige modstander, når det skal være, og med klubber som FC Midtjylland, Brøndby og formstærke FC Nordsjælland ude af turneringen – samt det faktum, at FC København og AaB tørner sammen i en af de andre kvartfinaler – er der færre vandpytter på fortovet end der kunne være.

Og for AGF-cheftræner David Nielsen er det en turnering, der er nøjagtig lige så vigtig, som fansene synger den op til at være.

- Den fylder meget i mit hoved. For mig har den topprioritet. Det har den altid haft, siger han.

Derfor drog AGF-truppen også til Esbjerg allerede mandag eftermiddag for at lade batterierne helt op, overnatte, træne let tirsdag morgen, og så ellers være 100 procent klar til 18.30.

David Nielsen forstår i det hele taget ikke dem, der snakker pokalkampe ned i det plørede underlag, dem, der ikke sidestiller knald eller fald-opgørene med kampene i Superligaen.

- Man snakker ikke så meget om, hvem der er røget ud af pokalen. Kvartfinalen? Ja, ok, det er da tæt på, men det er som, at det her i Danmark først bliver rigtig interessant, når vi når til semifinalerne og finalen. Så det er lidt ’hov, der er sgu da to hold, der skal spille finale i morgen’. Jeg synes, at pokalturneringen bliver syltet gevaldigt herhjemme. Jeg synes ikke, at den får den opmærksomhed, den fortjener, kommer det fra cheftræneren.

- Historisk set er det jo en kæmpe turnering. Det bør det også være for de store traditionsklubber. Jeg håber, at vi er i gang med at rette lidt op på det igen. Der er kommet nogle gode tiltag og et stort, flot sponsorat. Det skulle gerne hjælpe det på vej. Men det er vel bare sådan stadigvæk, at står der pokalkamp på plakaten, kommer der kun halvdelen eller en tredjedel af de tilskuere, der normalt møder op til den samme kamp i Superligaen. Det synes jeg, er synd, lyder det fra Nielsen.

Annonce

DBU Pokalen

Kvartfinaler:

Tirsdag 18.30 Esbjerg-AGF

Onsdag 18.30 AaB-FC København

Torsdag 17.45 Randers FC-Sønderjyske

Torsdag 20.00 AC Horsens-Silkeborg

Han taler af erfaring. AGF-cheftræneren kender alt til den summen, der hører sig en dansk pokalfinale til.

Han har selv som aktiv spiller deltaget i fire af slagsen herhjemme, vundet én, tabt tre.

I 1997 scorede kom han ind fra bænken for FC København og scorede til slutresultatet 2-0 mod Ikast. Året efter scorede han igen for løverne, der dog tabte 1-4 til Brøndby. I 2004 tabte Nielsen så med AaB til FCK, og året efter måtte han også gå fra banen som taber, denne gang som FC Midtjylland-spiller: Brøndby vandt finalen efter straffesparkkonkurrence.

Så han ved alt om, hvordan det føles at stå derinde, som vinder, som taber, som finalist.

- Finaler kan jo bare noget. Jeg har også tabt en playoff-finale til Premier League med Norwich. Alle spillere og trænere vil da gerne spiller finaler. Det er en superkamp at få lov til at være en del af. Pokalfinalen er trods alt fortsat en stor kamp, og det er en måde at give spillere, der måske ikke har prøvet så meget, en stor kamp på. Så hos os i AGF, hos mig som cheftræner, har den altid haft topprioritet. Også selvom vi er røget ud, siger han.

Nu står den altså på en kvartfinale. Hvem der potentielt kan vente på den anden side, skulle AGF slippe fra vestkysten med et positivt resultat, bryder han ikke sin hjerne med.

- Nu er vi her, vi vil rigtig gerne videre i turneringen, så det eneste vi skal forholde os til, er, at vi skal møde Esbjerg. Vi tager ikke alt det omkring med ind i de 90 minutter, der venter. Vi gør hverken mere eller mindre ud af pokalturneringen, end vi plejer at gøre. Vi vil vinde hver gang, vi løber på banen, kommer det fra David Nielsen, der udover en skadet Jesper Juelsgård ser ud til at råde over mere eller mindre alle spillere – og derfor kan stille i stærkeste opstilling, hvis han lyster.

- Vi tog også til Ærø for at vinde over Marstal/Rise, og med et hold, vi mente kunne vinde, men endte i en situation, hvor vi var meget tæt på at ryge ud. Og så havde vi ikke stået her og talt om Esbjerg. Det er det, pokalturneringen kan. Du ved aldrig, hvad du får. Alt er på spil. Det er en fed turnering, for alt kan ske, smiler han bredt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Nu begynder Superligaen og én ting tæller: AGF skal i top-seks

Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce