Annonce
AGF

AGF-træner inden topbrag: Endelig får vi lov til at mærke suset igen

Jo, der har været lukket mindre flokke af AGF-fans ind til et par kampe siden genstarten af ligaen, men søndag mod FCK batter det først for alvor noget. Her er der plads til 8300 tilskuere - og ingen af dem bliver udebanefans.
8.300 århusianske tilskuere vil være på plads på Ceres Park, når AGF søndag aften møder FC København. Det kommer virkelig til at gøre en forskel for spillerne, lyder det fra cheftræner David Nielsen.
Annonce

FODBOLD: Ok, søndag aften kigger de forsvarende, men snart detroniserede danske mestre fra FC København forbi på Ceres Park, og ja, det er efterhånden gået op for de fleste, at det er meget, meget lang tid siden, at AGF har slået hovedstadens løver i et officielt slag hen over kridtstreger og græsstrå, så det skal vi ikke rode mere rundt i her, men dog for god ordens skyld lige slå fast, at det senest skete 15. august 2009, da navnkundige Peter Graulund scorede i Parken, 1-0 til AGF.

Altså: Næsten 11 år er der gået. Et sår, der bare bliver ved med at væske.

Her og nu er det – set med århusianske briller – velsagtens mere interessant, at hjemmeholdet igen må invitere et vist antal tilskuere ind til et opgør i Superligaen, der derudover også enten helt kan lukke eller åbne kampen om sølv i mesterskabsspillet.

Forventningens elektricitet på tribunerne tilsat 90 minutter med rigtig meget på spil.

AGF er på tredjepladsen syv point efter FC København, men kan med fuld gevinst på aftenen bringe afstanden ned på fire point – og det med fem kampe tilbage at spille. Omvendt vil en københavnsk sejr – eller uafgjort for den sags skyld – så godt som sikre den ud i Europa-kvalificerende andenplads og sølvmedaljerne til Ståle Solbakkens spillere.

Og med de nyeste retningslinjer fra politisk hold bliver der altså plads til 8.300 tilskuere til topbraget. Ingen udebanfans. Det ligner på den front alt andet lige en klar fordel til AGF mod FC København.

- Det er en stor kamp. Det bliver stort på alle mulige måder. Vi får åbnet op for tilskuere og kommer dermed endelig til at mærke suset fra, hvad det egentlig er, vi har spillet os til, at vi er i top seks. Det glæder jeg mig personligt rigtig meget til. Og det gør spillerne også, lyder det fra AGF-cheftræner David Nielsen.

Annonce

Vil give spillerne ekstra energi

I har vel også brug for, at der endelig kommer fans på tribunerne for ligesom at underbygge vigtigheden af det I spiller for, og af det, I kan opnå?

- Ja, helt sikkert. Jeg kan jo godt udtale mig politisk korrekt, men jeg er nu en gang fodboldtræner og lever af det her. Og mine spillere lever af den energi, der normalt er omkring kampene. Og den har jo ikke været der, fordi der ikke har været tilskuere. Så det har krævet noget indre drivkraft fra alle, og det synes jeg faktisk, at vi er sluppet rigtig godt af sted med, selvom alle har savnet fansene.

Hvad kommer det til at betyde for spillerne?

- Det sikrer bare, at alle kampene bliver på maksimal intensitet nu. Det er der ingen tvivl om. For ligaen er det rigtig godt, og for os i AGF vil det også give de ekstra kræfter at have tilskuerne med i forhold til at udføre vores kraftfulde måde at spille på. Det kræver meget energi at spille, som vi gør, så tilskuerne kommer til at give spillerne et kæmpe boost, ligesom vi også er et sted nu, hvor spillerne er i en form, at vi kan forvente, at de kan gøre det hele tiden, kommer det fra David Nielsen.

Han forudser, at ligaen vil blive ramt af et mentalt og kvalitetsmæssigt løft her til de sidste afgørende kampe.

- Alle spillere i ligaen har skulle spille sig i form. Vi har bedt spillerne om at gøre noget, de aldrig har gjort før. De har gået to og en halv måned uden at kunne træne rigtigt, men nu er vi kommet gennem de første mange kampe, og alle hold står lige, alle har spillet sig i form. Tilskuerne er det, der har manglet. De kommer nu. Det vil hæve barren yderligere, siger AGFs cheftræner, der generelt er imponeret over, hvordan niveauet - på trods af den uvante forberedelse, de tomme tribuner og alle protokol-besværlighederne - har været siden corona-genstarten.


Det er en stor kamp. Det bliver stort på alle mulige måder. Vi får åbnet op for tilskuere og kommer dermed endelig til at mærke suset fra, hvad det egentlig er, vi har spillet os til, at vi er i top seks

David Nielsen


- Jeg synes, at der har været nogle virkelig gode kampe i Superligaen. Det skal samtlige spillere i ligaen have kæmpestor cadeau for. De har spillet turneringen uanfægtet af, hvad der er sket, og der har næsten ikke været noget piveri fra spillernes side.

Annonce

Kigger ikke op, kigger ikke ned

Tilskuernes manglende tilstedeværelse under kampene har været det eneste krydderi, der har manglet. Og de kommer altså nu.

- Ellers har vi jo ikke mærket det. I journalister har jo stadigvæk gjort jeres job, og det har hjulpet med til, at vi ikke har tænkt, at det bare var en kamp uden tilskuere. Vi er fortsat blevet evalueret på, hvad vi har leveret ude på banen, og på den måde har sammenspillet med medierne aldrig været vigtigere. I lever af, at ligaen kommer i gang, og vi lever af, at vi kan få lov til at spille. Det har faktisk været godt, at der ikke er blevet gået sådan lidt forsigtigt til værks, men det har været ”bang”, nu er der nogen, der taber, hvad gjorde de ikke godt, og nu vandt de, hvad var det, de gjorde godt. Det har været vigtigt. Det har holdt os på tæerne, kommer det fra David Nielsen.

AGF versus FC København

Det er godt 11 år siden, at AGF senest har besejret FC Købehavn i en officiel kamp. Det skete lørdag 15. august 2009, hvor Peter Graulund scorede i 1-0-sejren i Parken.

De to klubber har mødt hinanden 25 gange siden da med 15 FCK-sejre og ti uafgjorte som resultater.

Tilbage i februar slog AGF københavnerne i finalen i træningsturneringen The Atlantic Cup i Portugal. Her blev Mustafa Amini matchvinder med en scoring kort før slutfløjtet. Men den tæller altså ikke som en officiel kamp.

I de to indbyrdes opgør i indeværende sæson har FCK begge gange vundet med 2-1. Islandske Jon Dagur Thorsteinsson har scoret AGF-målene i begge kampe.

FCK ligger inden opgøret placeret på andenpladsen i Superligaen med syv point ned til AGF på tredjepladsen.

Allerede 19. juli møder de to mandskaber hinanden igen. Denne gang i Parken.

Der er kick off søndag aften på Ceres Park klokken 20.00.

Alle spekulationerne og regnestykkerne i forhold til, hvad kampen har af betydning, lader han omgivelserne om. For David Nielsen og AGF handler det om 90 minutter mod FC København.

- Vi kigger hverken ned eller op. Vi kigger på os selv, og sørger for, at vi går ud og spiller godt. Alle andre kigger på tabellen, og siger ”hov, nu er der kun tre point op eller ned”, men det gør vi ikke. Det kan vi ikke. Det kan være, at vi kommer til det i de sidste par runder, men ikke nu. Vi skal holde kadencen og den ild, der er i vores fodboldhold, for gør vi ikke det, risikerer vi at blive spist, lyder det fra Nielsen.

- Vi er et sted, som er rigtig godt i tabellen, men det ændrer sig jo fra uge til uge. Vi præsterer alt det, vi kan, og så må vi se, hvor det bærer os hen. Lige nu er det andre, der jagter os, og den følelse er ofte ubehagelig, hvis de kommer tættere på, men det skal vi ikke bruge tid på, for det eneste modsvar er, at vi selv gør det godt og vinder vores kampe.

Og med den nedslående AGF-statistik versus FC København proppet godt ned i lommerne, løber et AGF-mandskab - sandsynligvis fortsat uden de skadede Niklas Backman og Mustafa Amini - ind på et sitrende Ceres Park.

- Vi har forsøgt at slå dem rigtig mange gange, og det er vi ikke lykkedes med, så det vil vi selvfølgelig gerne. Der er sådan lidt en følelse af, at FCK ikke er så gode lige nu, men det er altså stadigvæk et rigtig godt fodboldhold. De har virkelig nogle spidskompetencer, så der skal ekstremt meget til at slå dem, kommer det fra David Nielsen.

Der dukker under alle omstændigheder 8.300 mennesker op på Ceres Park, der gerne ser, at der kommer plaster på det sår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Aarhus

Ingen fly: Aarhus Lufthavn lukket

Annonce