Annonce
AGF

AGF-træner klar til at tage en bid af den europæiske romsnegl: Det er bum! Det er kun én kamp

AGF-cheftræner David Nielsen svarer på spørgsmål fra maskebærende journalister under onsdagens pressemøde på Ceres Park. Foto: Axel Schütt
David Nielsen vil trods favoritværdigheden ikke blæse til angreb mod forsvarsstærke finner. I europæiske kampe handler det om ikke blive for overmodig, lyder det fra AGF-cheftræneren. Især når der ikke er returkamp.

FODBOLD: Der blev budt på 'basser' og kaffe, alle skriverkarle og fotografer fik taget temperaturen - heldigvis ikke i måsen - og skulle bære mundbind i ansigtet for at komme ind, da AGF og Uefa onsdag formiddag inviterede til pressemøde forud for det sidste træningspas inden Europa League-kvalifikationsopgøret mod FC Honka fra Finland.

Og mens cheftræner David Nielsen fik kvalt en såkaldt 'romsnegl', svarede han beredvilligt på spørgsmål fra de farligt udseende medie-udsendinge.

Som eksempelvis: Hvordan skal en modstander, der åbenlyst ikke lukker mange mål og som efter bulletinerne rigtig gerne vil være i boldbesiddelse, gribes an?

Annonce

- Ja, de vil rigtig gerne spille den op og bruge deres wingbacks, så vi skal passe på med, at vi ikke går ind til kampen med, at nu skal vi bare ud at angribe. Det skal vi også, men vi skal være bevidste om, at vi skal spille en kamp, hvor vores modstander er i fuld gang med deres turnering, mens det er vores første kamp. Vi skal ikke blive overmodige, og ikke lade os tynge af, at alle andre alligevel skriger, at vi bare skal vinde, kommer det fra Nielsen.

Han har selv udråbt AGF til favorit i opgøret, allermest fordi de har hjemmebanefordelen, men det er noget spillerne lige så godt kan vænne sig til.

- Vi kommer til før hver eneste kamp i den her sæson at skulle forholde os til, om vi er favorit eller ej, og vi skal sørge for ikke at blive stresset eller bange for at påtage os favoritværdigheden. Vi var også favorit mod OB i playoff-kampen, og det gik meget godt. Så alt afhænger af, om vi er skarpe, og er på, og ikke så meget om vores modstandere, kommer det fra David Nielsen, der i sin trænerkarriere tidligere har stået med både Strømgodset og Lyngby i de her europæiske kampe.


Det er specielt, at det bare er én kamp. Der er ikke en første kamp, hvor du lige kan se dem lidt an, der er ikke udebanemål og alt det der. Det er bom! Det er én kamp mod et hold, du ikke har mærket før. Der er ikke tid til fejle eller reparere. Det kommer til at kræve skarphed

David Nielsen


Jamen, vi er klar

Det kræver lidt mere hele vejen rundt, staben, men især af spillerne.

- Vi skal kunne håndtere forskellige ting. I Superligaen arbejder vi på et udtryk og på en måde at spille, og vi kender alle modstandere godt. Det er anderledes her. Vi kender ikke Honka så godt, og der er kun én kamp, så vi skal acceptere, at den kan ryge i alle mulige forskellige retninger. Det kræver stor koncentration af spillerne, kommer det fra træneren.

- Det er specielt, at det bare er én kamp. Der er ikke en første kamp, hvor du lige kan se dem lidt an, der er ikke udebanemål og alt det der. Det er bom! Det er én kamp mod et hold, du ikke har mærket før. Der er ikke tid til fejle eller reparere. Det kommer til at kræve skarphed, siger Nielsen, der ud fra onsdagens træning på Ceres Park ser ud til at måtte undvære truppens anfører, Niklas Backman, til opgøret torsdag aften. Svenskeren trænede i hvert fald ikke med. Det gjorde til gengæld australske Alex Gersbach, der ellers har døjet med en skade i en periode.

Kan han mærke i spillertruppen, at der en ekstra spænding, koncentration, fordi det er en europæisk kamp?

- Ja, opstarten har virkelig været skarp. Det har været lige på og hårdt, og vi er så klar som vi overhovedet kan være.

'Romsneglen' er sat til livs. Nu gælder det FC Honka.

Europa League-kvalifikation, 1. runde

AGF - FC Honka (Finland)

AGF stiller med følgende formodede startopstilling til opgøret:

William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links, Patrick Olsen, Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen

Der er kampstart på Ceres Park torsdag klokken 19.00.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Byudvikling

Kritisk byrådsmedlem afvist til borgermøde om havneudvidelse: - Jeg synes, det er ærgerligt og uklogt

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

AGF

Bliver Wilshere i AGF? Englænderen kan lide byen, men meget afhænger også af en ny træner

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Profileret plejehjem i Aarhus sendt til tælling: - Det er næsten værre end Else i liftselen på Kongsgården

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce