Annonce
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

AGF er nu blot to point efter andenpladsen. På søndag venter der lidt af et brag mod FC København i Parken.
Sølvkampen er helt åben. På søndag venter en "lille" finale mod FCK i Parken, og David Nielsen ved, at der på klassisk "Ståle-manér" venter et toptunet hjemmehold. Men han tror på endnu en århusiansk sejr.
Annonce

FODBOLD: En helstøbt holdindsats.

Det lyder som en småtør fodbold-kliché, men var ikke desto mindre den måske mest rammende karakteristik af AGFs 3-0-sejr over FC Midtjylland søndag aften på Ceres Park.

Med de tre point over de nykårede danske mestre rykkede århusianerne meget tæt på som minimum at vinde bronzemedaljer - har nu otte point ned til Brøndby på fjerdepladsen med tre kampe igen - men halede også ind på FC København på andenpladsen.

Kun to point skiller de to klubber inden søndagens indbyrdes opgør i Parken. Rendyrket sølvduel.

Og præstationen mod FCM, den overbevisende sejr, må vel give en god mavefornemmelse inden netop den opgave?

- Det ved jeg ikke. Nu har vi en stor kamp i Parken, og den vil der helt sikkert blive snakket rigtig meget om. Det er jo helt vildt, at vi nu står i en situation, hvor vi kun er to point efter FCK. Det var der ikke mange, der havde forestillet sig, da vi startede sæsonen. Men det er en ny kamp, og vi skal være klar, lød det efterførlgende fra AGF-cheftræner David Nielsen.

- Jeg kender Ståle Solbakken, og jeg kender hans hold, og jeg ved godt, at han altid har holdet klar, når det gælder den vigtigste kamp på sæsonen. Og det her er sæsonens vigtigste kamp for dem. Så vi skal forvente, at de kommer med fuldt skrald, sagde Nielsen.

AGF kom altså på benene igen efter nederlaget til AaB, og kan derudover huske få uger tilbage, hvor de slog FC København i Aarhus i en forrygende fodboldkamp.

Omvendt halter københavnerne noget af sted for tiden. Momentum ligger hos AGF.

- Vi har haft momentum hele sæsonen, så for os handler det om at presse alt det, vi har tilbage ud af den kamp. Sidst spillede vi lige op med FC København, vandt godt nok, men jeg synes, at de var gode. Og det var en kamp, der kunne vippe begge veje. Det skal vi forsøge at gentage. Det kommer til at kræve meget af os, men det tror jeg også på, at vi kan. Det er nu, det er crunch-time, kom det fra David Nielsen.


Jeg kender Ståle Solbakken, og jeg kender hans hold, og jeg ved godt, at han altid har holdet klar, når det gælder den vigtigste kamp på sæsonen. Og det her er sæsonens vigtigste kamp for dem. Så vi skal forvente, at de kommer med fuldt skrald

David Nielsen


Annonce

Det bliver tæt

Lidt derfra stod guldvindernes træner Brian Priske, og snakkede om en fuldt fortjent sejr til AGF.

- De var bare bedre end os, sagde han.

Nu har I lige mødt både AGF og FCK. Hvordan vurderer du styrkeforholdet i sølvdysten?

- Det bliver tæt. Det er der slet ingen tvivl om. De møder hinanden nu, og der er i alt ni point tilbage at spille om, så det kan ikke blive andet end tæt.

Men hvem løber med det?

- Pas. Den kamp kigger jeg ikke så meget på. Det må være op til eksperter, journalister og andre at vurdere på det. Jeg fokuserer på mit hold, og vi går efter at vinde de sidste tre kampe, sagde Priske.

David Nielsen havde til opgøret - i fraværet af karantæneramte Nicolai Pouslen - valgt at skifte formation til en 4-4-2. Og det var han ganske godt tilfreds med.

- Vi bliver et andet hold med to angribere. Det var en god idé mod FCM, og den blev fantastisk udført af spillerne. Det er imponerende, at de med kun én dags træning kan gå ud og spille en så struktureret 4-4-2.

Cheftræneren ønskede et aggressivt udtryk fra første minut mod de tømmermændsramte mestre.

- Det var meget vigtigt for os, at vi ikke inviterede dem indenfor, for så havde de jo fundet de kræfter, der skulle til. Vi får et tidligt mål, holder dem væk resten af kampen, og det er stærkt, at vi kunne holde den kadence hele vejen. Stor ros til alle spillerne, kom det fra Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce